Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nevšiml jsem si, že by měl Superb 4 generace ostřikovače hlavních světlometů. Neznáte důvod?

Upraveno od Morisak86

Nejspíš nejsou potřeba, stejně jako u jiných ledkových světel.

• 2 měsíce později...

Taky mě to vadí, dosud jsem měl ostřikovače u všech Škodovek (Felicia, Superb I, Superb II) a teď s matrixema nebudou.

Také jsem si všiml. Octavia po nedávném faceliftu je má stále a Superb už ne 🤔

• 4 týdny později...

Údajně se to řídí svítivostí světel. Když to má přes 2000 lm, tak ostřikovače musí být. 

• 1 měsíc později...

A myslíš, že ty světla v Superbu IV mají menší svítivost než 2000 lm? Píší o 40 % vyšší, než předcházející.

Nastuduj si homologační předpis EHK OSN 48 a uvidíš sám, co je tam předepsáno.

Potkávací světlomety se zdrojem světla nebo LED modulem (moduly), vytvářejícím(i) hlavní potkávací světlo a majícím(i) celkový skutečný světelný tok přesahující 2 000 lm, jsou přípustné pouze ve spojení s montáží zařízení pro čištění světlometů podle předpisu č. 45.

• 2 týdny později...

A? Co z toho vyplývá? Chceš říct, že to má menší světelný tok, než všechny ostatní zdroje světla, které mají ostřikovače?

• 8 měsíců později...

Tak proč to neplní ten homologační předpis?

Zdá se, že světlomety S4 byly navrženy tak, aby byly homologovány bez přídavných ostřikovačů, pod 2000 lm v bodě měření.

Pravděpodobně z důvodu úspory nákladů, nebo možná s faceliftem zavedou výkonnější světlomety, aby propagovali vylepšené funkce.

Řídil jsem Passat B8 s maticovými světlomety a S4 po mnoho nocí a S4 má velmi dobrá světla. Mnohem lepší než S3.
Rovnoměrnost paprsku je lepší s maticovými segmenty. Jsem s nimi spokojen.

Nové HD IQ světlomety v Tiguanu dělají skvělý dojem dynamickými vlastnostmi, ale celkově je výkon/jas ve srovnání se standardními LED maticovými světlomety VW Passat pouze průměrný.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.