Přejít na obsah

Kouřivost z výfuku

4x4 Sup

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

potřebuji radu ohledně kouřivosti světlého kouře z výfuku. Vstřiky jsou dělaný (cca. týden zpět). Nejčastěji se kouř objeví po nastartování a trvá to tak cca. 10 minut jízdy (za tepla a studena). Pak již nekouří. Tento problém jsem zaregistroval cca. jeden a půl roku zpět. Občas si to kouřlo, ale teď je to skoro po každém startu. Motor má najeto 260 000. Diagnostika žádný problém nehlásí, regenerace DPF mi nesvítí, olej nemizí, ani voda.... Má někdo radu co by to mohlo být, po čem jít, abych to zjistil???

Děkuji moc a přeji hezký den.

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Dnes už mám S3, ale kdysi jsem měl S2 103kw 2.0 Tdi CFFB. Mě to kouřilo až při jízdě. Možná každou chvilku regenerovat. Každopádně po výměně čidla diferencniho tlaku filtru DPF to přestalo. Tuším, že bylo vedle nadrzky na chladící kapalinu. Pokud čidlo konci (za číslem) třeba A nebo B, už je staré a nikdo ho neměnil. Novější mají tuším G. Nějaká auta ho mají zabalená v takovém (alobalu). 

Odkaz ke komentáři

To jsem už nechával dělat.Regenerace sice proběhla, ale kouřivost se projevuje i nadále.Vždy cca.po 250-300 kouří při přidání plynu.Toto trvá cca.30km.Pak je zase klid.Prý je v háji katalyzátor.Měl jsem v háji vstřiky a tím se to pravděpodobně oddělalo... Bohužel se mi tím dostává i nafta do oleje...

Odkaz ke komentáři

Když to píšete takhle, tak to ale úplně mění situaci. To není čidlem. 

Tohle jsem měl taky, cca 20-30km dým. Při 220tis jsem dělal také vstriky. Auto jsem prodal bráchovi, který o kouřivosti věděl(neřešil to) pak ho prodal kolegovi z práce, který při 310tis neprošel na emisích a měnil ne katalyzátor, ale DPF. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...