Přejít na obsah

Nefunkční mikrofon

Doporučené příspěvky

Model autorádia L81SK2 s obrazovkou bez navigace viz příloha, mikrofon zabudovaný u světla ve stropu. Vše origo.

Závada: Při propojení telefonu přes Bluetooth a přes kabel s propojením androidauto, Applecar play je nefunkční mikrofon. Při při propojení a telefonování slyším protější stranu v reproduktorech, ale ona mě neslyší vůbec.

Co už jsem zkoušel:

propojení jen kabelem a nebo jen přes Bluetooth

propojení s jiným telefonem přes Applecar play

výměna mikrofonu

proměření kabelů vedoucí od mikrofonu do rádia - OK

Takže to vypadá, že je něco s rádiem. Uměl by někdo poradit. Auto mám 14 dní a tohle mě docela štve. 

Díky za každou radu.

radio.jpg

Editováno: , autor: Net17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj, přicházím s updatem.. Nechal jsem si ve škodovce aktualizovat software na nejnovější možný - bez efektu, problém byl stále přítomen.

Po pár hodinách jsem narazil na řešení a to koupě wireless carplay adaptéru (koupil jsem Ottocast U2AIR Pro z Alzy).. Mám ho sice první den, takže nemohu hodnotit dlouhodobě, ale při otestování hovoru mě protistrana slyšela, takže to v tomto ohledu pomohlo.

Odkaz ke komentáři

Super, tak to máš teď bezdrátově a vše funguje jako kdyby jsi to měl propojené kabelem ? Používáš ten originál mikrofon, který je zabudovaný u horního světla ? Jen ti to nanabíjí telefon.

Editováno: , autor: Net17
Odkaz ke komentáři

Prozatím ano, vše funguje jako by to bylo propojené kabelem, při hovoru se využívá mikrofon z auta.

Nemohu zatím moc hodnotit vlastnosti jako takové, mám to koupené teprve první den, ale na první dojem se mi to zdá vlastnostma stejné jako nativní wireless carplay, který mám ve Fabii 4. Tenhle adaptér i nativní wireless carplay mají menší prodlevu zvuku oproti kabelu ale jinak je vše plně funkční a nezaznamenal jsem zatím žádné problémy. Spárování proběhlo poměrně jednoduše a při nastartování auta se telefon automaticky k adaptéru připojí, takže člověk nemusí nikde nic hledat/zapojovat/nastavovat.

Samozřejmě, čas ukáže ale recenze to nemá úplně špatné 🙂

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...