petrenka Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Zajímalo by mě, jestli je to normální, nebo ne. Mám 1.6MPi a při rozjezdu na jedničku, je vše OK, ale u dalších stupnů při otáčkách 2.000-2.500 je motor hrozně zdechlý, jakmile překročí 2.500, tak je to jak s turbem. Vím, že je to slabý motor, ale překvapuje mě ta zdechlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Souhlas,začíná tahat u vyšších otáček. cca 2500-3000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 18. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Hmm, tak to je dobrá chcíplotina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Nalej tam v-power racing a v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 18. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Fakt ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvak Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 som skusal ale nejaky rozdiel som nepocitil. proste ten motor treba drzat okolo 3 tisic a potom jazdi celkom svizne. a samozrejme vypnut klimu, vyhodit vsetkych z auta a vsetko z kufra...a potom je to ten spravny dravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Ve vyšších otáčkách jsem přesvědčen,že racing lépe potáhne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host oct Vloženo 18. Květen 2006 Sdílet Vloženo 18. Květen 2006 Ve vyšších otáčkách jsem přesvědčen,že racing lépe potáhne. Tak leda korunky z penezenky ci karty. Zlaty stary osmiventil AKL. HM 1,6 / 74 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvak Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 v poslednej dobe ked auto auto ide na volnobeh, mam dojem, ze motor ma trosku nepravidelny chod. najlepsie je to citit na sedacke, kedze sa tam prenasaju vibracie z motora -motor ide pravidelne, potom take jemne nakopnutie a opat pravidelne - urcite mi to nerobilo predtym. nie ze by mi to nejako vadilo, ale robi to aj niekomu z vas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 Tak to mi zatím nedělá 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 Mám 1.6 FSI a motor od 2000 ot/min táhne už moc hezky. Od nižších otáček mu na krk nešlapu, protože to je zbytečná likvidace, ale od dvou když na to šlapnu, tak to jede moc hezky. Navíc zaplá klima není na výkonu poznat. Předtím jsem měl O1 1.6 MPI 75 kW a tam to bylo cca od 2500 ot/min podobné jak píšete, ale že by byl zdechlina to ne! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 28. Květen 2006 Sdílet Vloženo 28. Květen 2006 kvak - nepravidelný voľnobeh obvykle spôsobuje špinavá škrtiaca klapka. Obvykle pred ňou vyúsťuje odvetranie kľukovej skrine. Takže je tam časom mastnota, na ktorej sa aj napriek vzduchovému filtru časom usadí prach. A zase mastnota a zase prach atď. Vyčistiť a prípadne zresetovať klapku a bude zase OK. Ale ak máš už pred výmenou sviečok, aj ich výmena môže pomôcť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvak Vloženo 28. Květen 2006 Sdílet Vloženo 28. Květen 2006 teraz ma caka prva servisna asi pri 29000 km tak to budem riesit tam, aj vsetky zarucne veci co doteraz som odkladal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 Zdravím, vím, že je to dost ohraná otázka, ale jakou máte spotřebu u 1,6ky? Já mám zatím najeto nějakých 1500Km a přijde mi, že spotřeba spíš stoupá než aby klesala. Ale možná mi jen "ztěžkla" noha. Teď si to po městě smlsne v průměru 11litrů a dostat se pod je obtíž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 po 1500km nemuzes cekat nejaky rapidni "sednutí"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 po 1500km nemuzes cekat nejaky rapidni "sednutí"... Diky za odpověď, ale že to půjde mírně nahoru, jsem taky nečekal... Nicméně asi je to "zhoršujícím" se stylem jízdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host ferda25 Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 Myslím si, že pokud jde o motor 1,6 MPi -75 KW měla by se pohybovat spotřeba kolem 7 litrů i při hodně sportovní jízdě. Najezdil jsem s tímo motorem před současnou OII kolem 100.000 km, ale nikdy jsem neměl větší spotřebu než 7,5 litru. No vlastně jednou jsem měl spotřebu krapet větší, ale to byl extrém a myslím si, že tak nikdo snad jezdit nemůže - 13 litrů a na konci trasy Brno-Humpolec-Pelhřimov-Písek-Strakonice mi to ukazovalo průměr 130 km/hod. No teď mám 2.0 Fsi a tam se s mým stylem jízdy pohybuji kolem 8 az 9,5 litru na 100 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvak Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 presne tak, do tych 7,5 aj so zapnutou klimou a nalozenym autom ked to nezeniem, ale pri beznom jazdeni do tych 7, rekord 5,1 s lahkou nohou. mne sa to ustalilo tak po pol roku jazdenia...cca tych 8000-10000 km...este si chvilu asi pockas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 Myslím si, že pokud jde o motor 1,6 MPi -75 KW měla by se pohybovat spotřeba kolem 7 litrů i při hodně sportovní jízdě. Najezdil jsem s tímo motorem před současnou OII kolem 100.000 km, ale nikdy jsem neměl větší spotřebu než 7,5 litru. No vlastně jednou jsem měl spotřebu krapet větší, ale to byl extrém a myslím si, že tak nikdo snad jezdit nemůže - 13 litrů a na konci trasy Brno-Humpolec-Pelhřimov-Písek-Strakonice mi to ukazovalo průměr 130 km/hod. No teď mám 2.0 Fsi a tam se s mým stylem jízdy pohybuji kolem 8 az 9,5 litru na 100 km. No v kombinované spotřebě (od začátku co mám auto) jsem na 8.6. Ale čistě po městě (krátké trasy a popojíždění v kolonách) mi přijde, že se to nějak rozežralo... Holt na combi jsem asi vybral slabej motor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Květen 2006 Sdílet Vloženo 29. Květen 2006 8,6 prumerna na mesto je naprosto pohodova spotreba. ty spotreby co tady psali ti nademnou mam ja kolikrat jeste vetsi a to jezdim v ropakovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 23. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2006 Mám OII 1.6MPi s climatikem. Když ho zapnu, tak výkon motoru jde docela do pryč - je to normální, docela mě to štve, ale na druhou stranu chápu, že je to slabý motor. Je rozdíl, mezi automatek a tímto poloautomatem ohledně ztráty výkonu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 23. Červen 2006 Sdílet Vloženo 23. Červen 2006 Máme stejnou káru a že by šel nějak extra výkon dolů po zapnutí klimy to bych neřekl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 23. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2006 Máme stejnou káru a že by šel nějak extra výkon dolů po zapnutí klimy to bych neřekl fakt jo ? jede ti to stejně svižně ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 23. Červen 2006 Sdílet Vloženo 23. Červen 2006 Když zapnu klimu, tak citím drobný cuknutí, ale připadá mi, že to jede plus mínus stejně. Mám ji navíc chiplou, ale řekl bych že v tom to nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 23. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2006 Když zapnu klimu, tak citím drobný cuknutí, ale připadá mi, že to jede plus mínus stejně. Mám ji navíc chiplou, ale řekl bych že v tom to nebude. Tak mě v ní necukne, ale rozjetdy jsou o dost horší, když je zaplá ! Kdo ti ji chipnul ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.