tomas.h Vloženo 11. Listopad 2024 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2024 Dobrý den. Mám Superba IV - 1,4 TSI + 13,6 KW baterie. RV 10/21, najeto asi 65 tis. Km. Ráno se mi prvně objevila na palubním displeji hláška: Je nutný dlouhodobý běh motoru + jede naplno saharai za jízdy. Po vypnutí motoru se sahara pomalu vypne. Po připojení nabijecího k baterii se zase zapne. Neví někdo, co s tím je? Díky, Tomás Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 29. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2024 (editace) Možná to bude spuštěná regenerace filtru 😉 Bohužel nevím o aplikaci, jak jsem měl na nafťáka VAG DPF, kde se dala sledovat regenerace filtru. A zde je to pdrobněji: https://forum.skodahome.cz/topic/156106-regenerace-filtru-pevných-částic/ Editováno: 29. Prosinec 2024, autor: Mira96 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 29. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2024 U benzínu funguje filtr a jeho regenerace jinak než u nafty. Bez diagnostiky těžko říct. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 29. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2024 Okrem tej regenerácie si treba uvedomiť pri PHEV aj ďalšiu vec: motor a motorový olej sa občas potrebujú úplne zohriať, čo sa u PHEV pri prevádzke v hybridnom režime nedeje ak je auto prevádzkované iba na kratšie trasy a spaľovací motor sa vypína vždy keď je na to možnosť. Pre nižšiu spotrebu paliva to je super, ale kvôli kondenzácií vody v motorovom oleji z dôvodu nezohriateho motora/oleja, pre motor tá najhoršia vec. Takže, ak niekto jazdí s iV iba viacmenej krátke trasy kedy spaľovací motor nebeží sústavne dlhší čas, tak aby sa okrem vody zohrial aj olej, treba z času na čas ísť dlhšiu trasu v režime kedy ide spaľovací motor stále (napr. dobíjanie batérie), inak si neskôr koledujete o problém s motorom (napr. motor začne papať olej). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.