michal032 Vloženo před 14 hodinami Sdílet Vloženo před 14 hodinami Mám měsíc nového Enyaq RS a při nabití baterky na 100% mi ukazuje dojezd 414 km. Mám možnost srovnat se stejným Enyaq Sportline (85) a zde pokud je nabitý na 100% ukazuje 515 km dojezd. Máte někdo srovnání? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami (editace) Vypocet predikce dojezdu je podobne jako u aut se spalovacim motorem predevsim zavisly na spotrebe behem predchozich jizd. Pokud se budu s autem pouze courat po meste nebo pojedu klidnou jizdou mimo mesto s nizkou spotrebou, muze dojezd po plnem nabiti klidne vystoupat nad 500 km. Pokud doletim domu po ceste na dalnici, muze predpokladany dojezd spadnout nekde ke 300km. U BEV do tohoto vypoctu navic ve vetsi mire vstupuje teplota baterie a okolni podminky. Odpoved na otazku dojezdu pro plne nabity Enyaq s 82kWh muze baterii znit: "Nekde mezi 300 a 600 km". Stale jde jen a pouze o odhad dojezdu a realny dojezd bude opet predevsim zavisly na podminkach a zpusobu jizdy. Navic ve tvem pripade nelze asi primo srovnavat dvoumotorovou RS verzi (predpokladam na 21" kolech) s jednomotorovou Sportline 85 verzi (asi na 20" kolech). Stejne jako u 4x4 verzi spalovacich aut, bude i zde, co se tyce spotreby, ctyrkolka vzdy v nevyhode. Pokud mas podezreni, ze neni neco v poradku s trakcni baterii, doporucuji ti si koupit BT ODB II dongle (napr. ELM327) a zkontrolovat parametry baterie pres CarScanner. Nemyslim si vsak, ze odhad dojezdu 414 km na plne nabitou baterii je u RS verze je "podezrele" malo. Editováno: před 2 hodinami, autor: OnMiT312 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal032 Vloženo před 8 minut Autor Sdílet Vloženo před 8 minut Díky za reakci. Chápu, že záleží hodně na stylu jízdy podle kterého se pak v průběhu jízdy mění celkový dojezd. Nicméně baterka má svojí kapacitu a pokud nabíjím na 100% měla by pořád ukazovat stejnou hodnotu, která se samozřejmě potom v průběhu jízdy mění a to na základě jízdního profilu, využívání dalších spotřebičů v autě, atd. Další zjištění. Včera ráno jsem nabil na 100%, ukazovalo dojezd 421km. Ráno sednu do auta, vyjedu z garáže a dojez mám 380km. Vážně by mě zajímalo, kde se ty hodnoty berou a jak se přepočítávají ?? BT ODB II mám a tam jsem nic nezjistil. Možná koukám špatně? Přikládám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.