Přejít na obsah

OBD port nepodporuje komunikaci s externím zařízením

H0nza V.

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Mám otázku, nedávno jsem si koupil HUD displej z Číny který zobrazuje rychlost, otáčky motoru, napětí baterie, atd. Funguje přes připojení do OBD-II portu odkud bere data o vozidlu. Zkoušel jsem ho v mé fabii rok 2009 před faceliftem a nefungoval. V návodu jsem zjistil že není schopný číst data z auta. Zkusil jsem ho v jiné Fabii která je po faceliftu a tam bez problémů fungoval. Chci se tedy zeptat kde je problém a zdá se dá nějak řešit. Vím že OBD port funguje protože přes něho čtu data pomocí Bluetooth Diagnostiky pro telefony přes kterou jsem mazal chybu která rozsvítila kontrolku motoru. Jediné co jsem na internetu našel je že je nejspíš problém v tom že řídící jednotka nepodporuje nějaký protokol pro komunikaci. Proto se ptám zda se dá například nějakým způsobem "aktualizovat" řídící jednotka tak aby podporovala to co řídící jednotka z novější fabie. Je možné že je problém v něčem úplně jiném, ale myslím si že za to může nějaký software, OBD a elektronika je jinak plně funkční.

Za odpovědi a jakoukoliv pomoc moc děkuji.

(Dodatečně kdyžtak poskytnu detailnější informace)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...