Přejít na obsah

1.5 TSI 110 kW cukání

Guf

Doporučené příspěvky

Zdarec, na své O3 FL 1.5 TSI mám najeto něco málo přes 100 tisíc a v poslední době pozoruju takové cukání. 

Stává se to jak u teplého, tak studeného motoru a vypozoroval jsem, že je to scénář, kdy mám přidáno minimum plynu, kdy to jen tak lehce "lechtám". Typicky třeba na 3jku nebo 4ku v mírném stoupání v 50 km/h to cuká nejvíc. Na druhou stranu třeba i při dálničních 130, kdy to na 6tku člověk na plynu jen lechtá to dělá pocitově taky. 

Nevím, jak to přesně popsat, ale je to jakoby nekonstantní přenos výkonu, který má jakoby malé propady. 

Nedávno mi měnili odvětrání klikové hřídele, dívali jsme se do diagnostiky do chyb a nic tam nebylo. Mám pocit, že se to postupně zhoršuje. Na co se zaměřit? Je to manuální převodovka. Díky. 

Editováno: , autor: Guf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na benzín jsme myslel, beru různě, sem tam lepší sem tam normální kvalitu. Teď tam mám už druhou nádrž s Vervou 100 a VIF aditivem a zlepšení nepozoruju 😞

Stav vstřikovačů zjistím jak? Má smysl použít například: https://www.autokelly.cz/Product/LQ-5110/11962499

Editováno: , autor: Guf
Odkaz ke komentáři

Nazdar. Mám oct 4 1,5 tsi, tankovanej iba na Shel. najazdené 70000km to čo píšeš mi začalo robiť aj som bol som v servise že mám s tým jazdiť, lebo oni nevedia. auto je do júna v záruke. Zajtra ho nesiem do iného autorizaku. Mne ten zvuk ide presne okolo 2 tisíc otáčok keď prídas uberes plyn + mne tento stav prenáša aj zvláštne rezonovanie a je to pořádne pocut uz. Mne sa zdá že keď ide. V režime Eco 2.valcov pridáš jemne a  nabehne na 4 valce ten zvuk ide buď zo vstrekovacieho čerpadla alebo s turba. turbo asi zapína okolo 2 tisíc a potom keď prídam alebo to držím na tých otáčkach tá to robí ako rapkač doslova. ak pridáš viac prestane a urobí to aj počas jazdy niekedy.. Aj dnes som točil motor na voľnobehu pri 4 000 nemá dobrý zvuk. Mám to auto od nova poznám každý zvuk ktorý tam bol aj nebol a toto nie je normálny stav. Uvidíme...

Editováno: , autor: 27PeTe83
Odkaz ke komentáři

V 3. 2. 2025 na 7:17, JiVi napsal:

mozna  "jen" zakarbonovany

Jo taky mě to napadlo, nebo zasraný GPF a celkově zajebaný, protože jednou tam dal servis 0W30 podruhý 5W30 apod. Kdo dělá v Brně a okolí nebo třeba i ve Zlíně dekarbonizaci? Má to smysl, nebo se to dojebe komplet? 

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, 27PeTe83 napsal:

Nazdar. Mám oct 4 1,5 tsi, tankovanej iba na Shel. najazdené 70000km to čo píšeš mi začalo robiť aj som bol som v servise že mám s tým jazdiť, lebo oni nevedia. auto je do júna v záruke. Zajtra ho nesiem do iného autorizaku. Mne ten zvuk ide presne okolo 2 tisíc otáčok keď prídas uberes plyn + mne tento stav prenáša aj zvláštne rezonovanie a je to pořádne pocut uz. Mne sa zdá že keď ide. V režime Eco 2.valcov pridáš jemne a  nabehne na 4 valce ten zvuk ide buď zo vstrekovacieho čerpadla alebo s turba. turbo asi zapína okolo 2 tisíc a potom keď prídam alebo to držím na tých otáčkach tá to robí ako rapkač doslova. ak pridáš viac prestane a urobí to aj počas jazdy niekedy.. Aj dnes som točil motor na voľnobehu pri 4 000 nemá dobrý zvuk. Mám to auto od nova poznám každý zvuk ktorý tam bol aj nebol a toto nie je normálny stav. Uvidíme...

Zdar, dej potom vědět, co zjistíš 🙂 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...