Přejít na obsah

1.9SDI po výměně vstřikovacího čerpadla nejde nastartovat?

Doporučené příspěvky

Teklo mi vstřikovací čerpadlo Bosch VE4 na 1.9SDI, jelikož jsem měl jiné tak jsem staré demontoval, a namontoval nové.
Nakonec postup jak když se dělají rozvody. Vačka zajištěna pravítkem na místě rotační vývěvy, čerpadlo 6mm kolíkem v 0 poloze. Klika zkontrolována podle čárky na setrvačníku, řemen napnut napínací kladkou a pak utaženy šrouby na kole čerpadla. Čili rozvody OK.
Do čerpadla jsem nalil hadičkou naftu, aby se zaplavilo, pak dotáhl trubky na vstřicích a domníval se, že mám hotovo.
No nemám, auto se nedá nastartovat, občas má i tendenci chytit, ale prostě nenastartuje.
V paměti závad na motoru nejsou žádné chyby. To namontované čerpadlo jsme tak před dvěma roky sundal z běžícího motoru a od té doby leželo na polici.Čili by mělo být OK.

Už mi nějak dochází nápady.
Poradíte v čem by mohl být problém a hlavně jak diagnostikovat problém?

Má předstva o 1,9SDI je skoro traktor, tzn pokud je v čerpadle nafta, otevřená klapka v sání a  startér točí motorem čerpadlo, tlačí naftu a chtě nechtě vystříkne vstřikem do válce a bum, po 90 stupních to samé na dalším válci atd.
Na třetí trysce je cívka snímající polohu jehly ve vstřiku kvůli časování jinak nic, množství paliva ve vstřiku řídí cívka, která ve vstřikovacím čerpadlu vice nebo méně zakrývá díru v tom vysokotlakém elementu a tím řídí množství. Pak tam je  selenoid, který může uzavřít přívod paliva a pist kterým se řídí předsvstřik, jinak snad nic, max asi dynamický omezovač max otáček.
Podle diagnostiky se pak nastavuje předvstřik jemným posunem kola na čerpadle, ale to jde až když motor běží a je zahřáty.

Dík a každou radu.
Jde diagnostikou vyčíst nějaké info z vysotlakého čerpadla, pokud ano jaké a na jakých pozicích. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...