Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,od nového roku mám novou Octavii 4 facelift RS TSI a pozoruji vysokou spotřebu oleje. Prvních 4-5 tisíc km byla elektronická měrka na max a vůbec se nepohnula,ale za další 4 tisíce(aktuálně najeto 8600km) zmizela polovina čárek. Nikdy jsem takovou spotřebu oleje zvlášť u nového auta nezažil. Nevím jak moc je ten elektronický ukazatel přesný,ale ty čárky mizí celkem rychle. Máte s tím někdo zkušenost?

Vloženo

Ukazatel samozřejmě přesný bude, od toho tam je. Navíc se jedná o nové auto, nemá cenu spekulovat, zda funguje správně, či ne. 

Nevím, zda máš auto jako služební, nebo je tvoje třeba na operák, nebo je tvoje jako soukromé auto, ale osobně bych ti doporučil udělat kompletní výměnu oleje vč. filtru, ten nájezd je pro první výměnu u nového auta akorát. S největší pravděpodobností by zvýšená spotřeba oleje měla ustat, vzhledem k tomu, že se motor zajížděl. 

Vloženo

Auto je moje na operák. Spíš mě zarazilo,že ten olej začal mizet až po těch pár tisíc km. Kdyby hned od začátku zmizelo pár čárek a pak se to zastavilo tak by mi to přišlo normální.

Vloženo

Moje zkušenost tak po 24 tisících jsem u 180 kw dolil 0,4L oleje co chybělo a auto si o ně samo řeklo. Právě chci přejít na 195 kw RS a doufal jsem, že ten motor bude stejně dobrý jako 180 kw...

Pokud by 195 kw žralo olej tak by to bylo k pláči. 

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)
V 14. 4. 2025 na 17:35, Horak33 napsal:

Auto je moje na operák. Spíš mě zarazilo,že ten olej začal mizet až po těch pár tisíc km. Kdyby hned od začátku zmizelo pár čárek a pak se to zastavilo tak by mi to přišlo normální.

Myslím si, že auto na operák není a nikdy nebude tvoje. 

Já najeto přes 13 000 km a olej na polovině ukazatele. Klesá plynule od nova.

Editováno: , autor: mito7
Vloženo

@mito7 Od někoho, kdo tu běžně rozdává negativní hodnocení za jiný názor, taková otázka teda sedí. 🤔

Navíc zpětné negativní hodnocení příspěvků s rozhodnutím nebo napomínáním od moderátorů/adminů by se dalo brát jako provokace.

Důrazně bych doporučoval, abys přehodnotil svoje chování tady na fóru a zbytečně nevyvolával konflikty.

Jinak tohle rozhodně není podnět k další diskuzi na toto téma, další příspěvky už zase jen o spotřebě.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...