Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Jo u Skodaverke se musí také nastavit v aplikaci a i povolit v autě, apka powerpass pak ukazuje u té které nabíječky možné způsoby autorizace, když dám filtraci nabíječek, kde je možný plugcharge, tak to ukáže jako použitelné jen nabíječky v říši a rakousku. To dojíždění k nabíječce s 10% je hezké, ale v zásadě to odmítám i za cenu zdržení, Prostě nabíjecí infrastruktura není tak spolehlivá, jako benzínka u ropáku a nehodlám se cestou na dovolenou stresovat, jestli nabíjení zprovozním, nebo ne, nebo nehodlám platit nehorázné ceny za nabíječky kolem 25 Kč/kWh, které mě dohodí powerpass. Tady u slaného rybníka se nevyhnu nějaké lokální nabíječce, ale cestou po dálnici domů budu stejně opět preferovat Ionity a jako záložní Tesla, kde vím že bez problému nabiju. Ono třeba v tom Trieben v Rakousku je kousek od Ionity nabíječka, nevím už z hlavy jméno provozovatele, kde podle apky zprovozním i Plugcharge, ale zaplatím za kWh éčko ... a to prostě už z principu nedám, protože bych byl nákladově za cestu pomalu na trojnásobku ve srovnání s ropákem. Ono i těch 12 Kč, co platím u Ionity je na hraně, ale je to srovnatelné jako dobíjení na veřejných dobíječkách v ČR, tady si budu moci při výletech dovolit občas auto píchnout na pár hodin na AC nabíječku s tarifem a apkou místního provozovatele, takže nákladově OK (za předpokladu, že nedopadnu jako u zmíněné nabíječky u Lidlu 😃... plány jsou jedna věc, realita bývá jiná).

Chápem mať potrebu väčšej rezervy na dojazd, ale v tomto prípade to bolo úplne zle naplánované, lebo nabíjať 50 -> 100 % je najhoršia možná variácia. Ak chceš mať nejakú rezervu, naplánuj to s ABRP tak, aby ti ostávalo v baterke 20 % a v prípade, že nabíjačka náhodou nefunguje, bez problémov prejdeš k ďalšej, nehovoriac o tom, že stále máš možnosť ubrať na rýchlosti, čím klesne spotreba a predĺžiš dojazd o ďalšie kilometre. Okrem toho aj keď bude baterka na nule, auto stále ostáva na pár kilometrov pojazdné s obmedzenou rýchlosťou. Takže s trochu rozumným plánovaním a poznaním limitov technológie/auta nie je dôvod stresovať a tráviť extra čas na nabíjačkách.

Chorvatsko 2015, 2. část, poflakování kolem slaného rybníka ...

Tak oproti plánům cestování o něco méně, bo letos horko jak sfiňa a člověk se raději chladí ve slaném rybníku, než aby se plácal v autě po výletech. Ale přesto pár postřehů. Dobíjecí infrastruktura není hustá jako ve zdejších končinách, nebo v německu, či rakousku, ale kdo chce, místo na nabíjení si najde. Jsou zde rozšířeny hodně AC 22 kw nabíječky. To zní dobře, zejména kolem turistických míst, kdy si člověk během pobytu na několik hodin nechá dobíjet wagen. Bohužel stejný nápad mívá hodně elektrowagenistů, takže mnohokrát z toho bylo kulo hulo ... naštěstí elroq má velkou baterku, nasosat energii se vždy nakonec někde podaří a s 80% dobití má solidní akční rádius.

Ve zdejších končinách využívám síť HEP/ELEN a jejich aplikaci se spárovanou platební kartou. Spuštění dobíječky je rychlé, rozhodně rychlejší a spolehlivější než občasný tuzemský apkový připojovací oser u ČEZ, nebo EON. Jen jsem u prvního dobíjení u 22 kw nabíječky na Ninu (viz foto níže) nevychytal odpojení auta, použil jsem k ukončení dobíjení po volných 180 minutách apku Škoda, jenže jsem pak za boha nemohl odpojit svůj kabel od stojanu. Dřív než mě postihla pepkova příhoda, jsem spustil nabíjení opětovně a odpojil se v aplikaci elen. Pak již šel kabel bez problému od nabíječky odpojit a dokonce nebylo za krátkodobé odpojovací připojení nic účtováno. Ostatní dobíjení v Sukošanu a ve Splitu již v pohodě. Jinak mimo 22 kw nabíječek bez kabelu tady má elen většinou DC nabíječky 50 kw, které mají AC kabel integrovaný. Ceny dobíjení u elen mimo dálnice AC 0,35 éček, 180 minut, DC 0,45 éček, 60 minut (pro srovnání embasoaplikace s powerpasem nabízí 0,49 éčka + 0,49 transakční poplatek u AC a 0,49 éčka + 0,69 transakční poplatek za DC). Po celou dobu jsem si vystačil s apkou elen, plánovaný Lidl a Kaufland jsem už nezkoušel, bo nebylo potřeba a nákupy jsem řešil v Plodine v docházkové vzdálenosti od ubytka. Na dálnicích ještě frčí nabíječky Petrol, zde jsem si také stáhl aplikaci, ale nebylo nutné ji použít, při cestě zpět plánuji opět využívat výhradně Ionity a jako zálohu Tesla.

Každopádně Elroq zde budí pozornost a dá se zde s elektrowagenem přežít. Ale v plné sezóně bych sem asi nejel, to tu musí být nabíječkové peklo, kvůli kterému jsem elektrocestu skoro vzdal ... ale červen, nebo září, pokud nebudou jiné dovolenkové plány, slaný rybník příští rok s elektrowagenem opět jistí ...

20250904_131539.png

Kabel jde u AC nabíjení vždy odpojit ihned po zmáčknutí tlačítka zámečku uprostřed palubky resp. tlačítka odemčení na klíčku.

Zlatá tankovací pistole. Tyhle manévry s odpojením/připojením přes hromadu aplikací jsou opruz. Mně stačí, když se peru s autem, aby uvolnilo konektor, natož ještě s mobilem.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.