SkodaRapid Vloženo Úterý v 20:10 Vloženo Úterý v 20:10 Jak jste spokojení pokud jde o oslňování protijedoucích aut (hlavně nákladních)? Moje zkušenost je taková, že pokud jedu po dálnici a v protisměru jede nákladní auto, a nemá moc osvětlenou kabinu, tak mě většinou problikne dálkovýma. Což se bohužel stává docela dost často. Máte to taky tak? Citovat
Petr Svetr Vloženo Úterý v 21:29 Vloženo Úterý v 21:29 To zní dost škodolibě, být spokojený z oslaňování nákladních aut 🤣 . Popravdě neřeším, ať si blikají, až přestanou jezdit jako hovada, budu na ně také brát ohledy... naštěstí se s tím něco dělá a všude možně se osazují zakazovaé značky. Co jsem se bavil s některými kamioňáky, blikají z plezíru na všechna LED světla... Nicméně k tématu, Matrixy v S4 mají dálniční režim, což je významný rozdil oproti S3, který tuto funkci neměl. Mimo jiné se jedná o zvýšený dosvit a šířka osvětlení, a to nejen podle rychlosti, ale i podle mapovych podkladů a GPS, kdy se světla přizpůsobují i před zatáčkami nebo výjezdy z měst či jen osvětlených míst (dálniční křižovatky, obzvlášť v zahraničí). 1 Citovat
Plzeňáček Vloženo před 10 hodinami Vloženo před 10 hodinami Nepřijde mi, že by @SkodaRapid byl spokojený s tím, že oslňuje nákladní auta... Každopádně i S3 měl dálniční režim a ano, i v S4 mě občas na dálnici kamioňák problikne. Buď to dělají opravdu z principu, protože ta světla svítí více než běžná světla a oni to vidí, i když je to možná přímo neoslňuje, a nebo by to možná chtělo v dálničním režimu trochu snížit linii dosvitu směrem do protisměru tak, aby to nesvítilo až do výše očí řidičů nákladních aut. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.