Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jak jste spokojení pokud jde o oslňování protijedoucích aut (hlavně nákladních)?

Moje zkušenost je taková, že pokud jedu po dálnici a v protisměru jede nákladní auto, a nemá moc osvětlenou kabinu, tak mě většinou problikne dálkovýma. Což se bohužel stává docela dost často.

Máte to taky tak?

Vloženo

To zní dost škodolibě, být spokojený z oslaňování nákladních aut 🤣 .

Popravdě neřeším, ať si blikají, až přestanou jezdit jako hovada, budu na ně také brát ohledy... naštěstí se s tím něco dělá a všude možně se osazují zakazovaé značky. Co jsem se bavil s některými kamioňáky, blikají z plezíru na všechna LED světla... 

Nicméně k tématu, Matrixy v S4 mají dálniční režim, což je významný rozdil oproti S3, který tuto funkci neměl. Mimo jiné se jedná o zvýšený dosvit a šířka osvětlení, a to nejen podle rychlosti, ale i podle mapovych podkladů a GPS, kdy se světla přizpůsobují i před zatáčkami nebo výjezdy z měst či jen osvětlených míst (dálniční křižovatky, obzvlášť v zahraničí). 

Vloženo

Nepřijde mi, že by @SkodaRapid byl spokojený s tím, že oslňuje nákladní auta...

Každopádně i S3 měl dálniční režim a ano, i v S4 mě občas na dálnici kamioňák problikne.

Buď to dělají opravdu z principu, protože ta světla svítí více než běžná světla a oni to vidí, i když je to možná přímo neoslňuje, a nebo by to možná chtělo v dálničním režimu trochu snížit linii dosvitu směrem do protisměru tak, aby to nesvítilo až do výše očí řidičů nákladních aut.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...