Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím ,potřebuji poradit ohledně hučení od přední nápravy u vozu škoda rapid 1.2 TSI 77kw ložiska na kolech jsou vyměněný a furt to hučí 

Ahoj, téma jsem přejmenoval, aby název odpovídal probíranému problému. Co si má kdo představit pod názvem "Rapid"?

Možná hloupá myšlenka, ale nemůžou být na vině přímo kola (pneu)? Jinak mě napadají třeba poloosy a brzdy.

• Autor

Zdravím,Pneu jsou nový ,a ještě jsem je různě přehazoval na autě ,brzdy jsou nové a poloosy bez vůle 

To, že jsou pneumatiky nové ještě neznamená, že nemohou hučet. O jaké pneumatiky se jedná?

• Autor

Pneumatiky nexen ,dával jsem tam i zimní a furt stejny

Původní Nexeny jsem letos vyměnil za Lassa Revola a auto je rapidně tišší a komfortnější.

Nové ložiska, nové pneu a co tak převodovka? Koupil jsem manželce F3 1.0mpi 2020 pouze 85.000km, když taky začala hučet. Dal jsem auto na špalky a nechal točit kola ve vzduchu a stále hukot. Samozřejmě zkoušel jsem přehazovat zimní/letní a přední/zadní. Nakonec se převodovka vyměnila a hned dostala novou náplň, asi ložiska diferenciálu.

Upraveno od ben06

• Autor

A pomohlo to?

Dala se převodovka s 55.000km a novým olejem a je OK jinak bych to nepsal

• Autor

Tak děkuji za radu 

Samozřejmě to nemusí být problém převodovky, je třeba to naposlouchat. Byl jsem v AS a dalším servise a moje teorie se potvrdila po výměně převodovky v AS.

Mě už irituje na mém Rapidu hučení ještě origo 16" Dunlopů a na foru se to dlouho taky řeší, na zimních 15" Nokianech je to úplně jiný komfort.

• Autor

Od pneumatik to určitě není to vím ,je to takové jiné hučení a jde to od přední nápravy, když jsem seděl vzadu tak jsem to slyšel o hodně míň 

Ben06 má pravdu, může to být i převodovkou resp. ložisky u diferáku => Podívej se kolik je oleje v převodovce.

U mě byl nájezd pouhých 85.000km a únik nebyl zřetelný. Na náhradní převodovce se rovnou vyměnil olej a dle servisu nevypadal dobře. Určitě bych doporučil origo olej VW, ale není levný, už pár šetřílků dalo levnější náhradu a na forech, když jsem hledal rozumy už fňukali, že jim odešly synchrony. To hučení asi bude rébus.

• Autor

Jo, nějak to musím vyřešit nebo se už s toho zblázním ,nepříjemný zvuk 🥴tak dík za rady 

Tomu rozumím, mě to taky rvalo uši. Auto bylo pojízdné, ale musel jsem to řešit i když to cosi stálo. Včera se pro změnu už ozvala baterka ... 

Dej vědět rozřešení.

před 2 hodinami, ben06 napsal:

únik nebyl zřetelný

Též jsem nenašel u sebe únik oleje, ale chybělo mi v převodovce 0,4L oleje, ale byla potichu.

Upraveno od roman63

• 3 týdny později...
  • Autor

Zdravím ,tak problém hučení vyřešen , bylo to kuželíkové ložisko v diferenciálu 👍

Kolik měla převodovka najeto a výměna oleje někdy proběhla? Díky za zpětnou vazbu.

Ještě se přidám s cenou opravy? 

• Autor

Převodovka měla 150 tisíc a oprava stála 14500 , ložisek tam měnil víc, ještě se mu nějaký nezdály tak je vyměnil+ nový gufera

To je ještě dost dobrá cena. Právě pro riziko, že tam toho už bude víc jsem šel i do výměny za garantovaný kus a stálo mě už cca o 5 tis. více za velmi rychlou výměnu převodovky včetně nového oleje v AS. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.