Přejít na obsah

Zadni repro - sedan

Doporučené příspěvky

Uvazuju o vymene zadnich repraku (v sedanu). Puvodni jednopasmovy (ze standardni vybavy) hrajou naprosto priserne!

Narazil jsem na mensi problem - originalni kabelaz je ukoncena sadou dvou konektoru pro kazdy reprak (ke kazdemu repraku vedou 4 vodice, kde jsou ale dva a dva na konektoru repra pak spojeny). Ovsem 13 cm repraky, ktery mam k dispozici maji klasicke zakonceni (viz obr.). Mam takove tuseni, ze ty 2 draty "navic" jsou vlastne propojkou k vyskacum v zadnich dveri.

No, zatim se mi nechce ten origos konektor strihat, proto bych se zeptal, jestli nekdo tohle uz neresil a nema zkusenost (treba, jestli se neda sehnat nekde nejaka redukce na pripojeni). Jinak konekror na repraku je prinytovanej a vypada to, ze bez "destruktivniho" nasili sundat nepujde :t

Dale by me zajimalo, jestli se nahodou nekomu nepodarilo narvat tam misto 13cm 16cm. Odhadem by tam prostor byl a vim, ze existuji redukce z 13cm na 16cm repro, ale teorie neni praxe.

Diky za rady.

OBRAZKY:

Original zadni repro z Octavie (sedan)

Klasicke zapojeni standardnich repro

Konektor zadnich repro Octavia-detail

Editováno: , autor: MASH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvazuju o vymene zadnich repraku (v sedanu). Puvodni jednopasmovy (ze standardni vybavy) hrajou naprosto priserne!

Narazil jsem na mensi problem - originalni kabelaz je ukoncena sadou dvou konektoru pro kazdy reprak (ke kazdemu repraku vedou 4 vodice, kde jsou ale dva a dva na konektoru repra pak spojeny). Ovsem 13 cm repraky, ktery mam k dispozici maji klasicke zakonceni (viz obr.). Mam takove tuseni, ze ty 2 draty "navic" jsou vlastne propojkou k vyskacum v zadnich dveri.

No, zatim se mi nechce ten origos konektor strihat, proto bych se zeptal, jestli nekdo tohle uz neresil a nema zkusenost (treba, jestli se neda sehnat nekde nejaka redukce na pripojeni). Jinak konekror na repraku je prinytovanej a vypada to, ze bez "destruktivniho" nasili sundat nepujde :t

Dale by me zajimalo, jestli se nahodou nekomu nepodarilo narvat tam misto 13cm 16cm. Odhadem by tam prostor byl a vim, ze existuji redukce z 13cm na 16cm repro, ale teorie neni praxe.

Diky za rady.

ORAZKY:

Original zadni repro z Octavie (sedan)

Klasicke zapojeni standardnich repro

Konektor zadnich repro Octavia-detail

No ty dva konektory jak ty rikas tak to je pritazeny od radia + 2 draty k vejskacum ;)

Odkaz ke komentáři

No ty dva konektory jak ty rikas tak to je pritazeny od radia + 2 draty k vejskacum ;)

no jo,ale proč by k výškáčům měli být zakončeny u tohoto repra?já to sice ještě v praxi neviděl,ale to by znamenalo že ty vejškáče nemají vyhybky,tzn.,že kolegové ze škodovky to pěkně ojeb...!

no zkus tedy mash to rozdělit na 2 a 2 dráty,pokud to bude hrát na dva tak je to jasné,tudíž se zde naskytuje myšlenka použít ne 2 repro ale 4,což by dohromady dalo více muziky,si myslím!nebo k nim dej výškáče na dobarvení zvuku!

Editováno: , autor: octaviaman
Odkaz ke komentáři

Diky za odpovedi. No, prave ze to skutecne vypada tak, ze tam nejsou vyhybky... Konec koncu, kdyz jsem nalepil ucho na ten zdni vejskac, tak taky opravdu dost SHIT!

Problem je ten, ze ty draty jsou celkem kratke (tak 10-15cm) a hned vedou do dutiny v kastli (navic v dost blbym miste a pri moji sikovnosti si pajet nad xichtem v kufru... no :t ). Proto se mi moc nechtelo do strihani a pajeni.

Asi to teda vyresim tak, ze urvu ten konektor z toho staryho orig repra a udelam nejakou redukci. Do zadu flaknu nejaky dvoupasmovky a uvidime... Jen co mi prijdou do ruky 16 cm, zkusim i je.

Editováno: , autor: MASH
Odkaz ke komentáři

no jo,ale proč by k výškáčům měli být zakončeny u tohoto repra?já to sice ještě v praxi neviděl,ale to by znamenalo že ty vejškáče nemají vyhybky,tzn.,že kolegové ze škodovky to pěkně ojeb...!

Jop je to tak ;-)

Odkaz ke komentáři

Ale je tam misto! Od puvodnich repraku je do vsech stran odhadem tak 2-3cm volneho mista. A kdyby se reprak pres redukci trosku snizil, mozna by to slo. Ale jak pisu, je to jen teorie - muj odhad (navic by asi nebyl idealne upevnen-takze rezonance <_< ). Pokud jste to fakt zkouseli a neslo Vam to, tak pak asi nema cenu, abych shanel 16cm a zkousel to sam... no.

Odkaz ke komentáři

Pokud ten konektor nechces ustrihnout, tak se delaj redukce. Takze jeden konec jen zasunes do origo konektoru a druhej konec rovnou na reprak. Elegantni reseni ale je fakt, ze stipacky jsou levnejsi :-).

Kondik vejsky je naletovanej primo na tom vejskyci a tak se muze zdat, ze oriznuti frekvence neni ale ver, ze je.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to uz poresil. Ten konektor jde z orig. repra sundat i bez zniceni repraku (je ze dvou casti a da se jakoby vysoupnout - prinejtovana je jen spodni patice) . Dratky se museji odletovat.

No, dal jsem tam ty dvoupasmovy (orig. z Felicie) a moc jsem si teda nepomoh :t Zvuk stejne na SHIT! Holt budu muset koupit neco lepsiho.

Jinak ze zadu je skutecne propojeni k vejskacum ve dverich (bohuzel jsem tim i zjistil, ze mi jeden vejskac nehraje vubec :angry: ).

Misto na 16 cm tam fakt asi nebude, leda ho umistit niz, coz je ale asi hloupost (maximalne tak nejakej baasak).

Odkaz ke komentáři

Pokud ten konektor nechces ustrihnout, tak se delaj redukce. Takze jeden konec jen zasunes do origo konektoru a druhej konec rovnou na reprak. Elegantni reseni ale je fakt, ze stipacky jsou levnejsi :-).

Kondik vejsky je naletovanej primo na tom vejskyci a tak se muze zdat, ze oriznuti frekvence neni ale ver, ze je.

Navíc tam asi ty blbý papíraky už nikdo vracen nebude :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...