Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny spokojené uživatele Octávek. Po nějaké době se chystám se opět vrátit ke Škodě Octávii - tentokrát ve verzi TDi a proto sháním maximum informací. Prošel jsem si příspěvky o spotřebě, problémech váhy vzduchu, turba... Mám konkrétní nabídku na koupi jeté Octávie combi 1,9 TDi 96 kW r.v. 2003 (tedy PD??) v provedení s manuální 6ti rychlostní převodovkou a docela by mě zajímaly zkušenosti někoho, kdo s podobným autíčkem jezdí: hlavně spokojenost (nebo nespokojenost) se zmíněnou převodovkou, také samozřejmě s motorem a jeho spotřebou. PDčka mají mít podle praktických zkušeností uživatelů proti starším TDičkům spořebu vyšší až o 1l?? A jak to ovlivní 6ti kvalt? Nejsem závodník, autíčko bude rodinným vozem a spotřeba 5,5 l/100km by se mi móóc líbila...! Takže kamarádi díky za vaše příspěvky, snad to nebude zajímat jenom mě! B)

Vloženo

Já mám Octavii Combi 1,9 TDI PD,96 kW,6-ti kvalt,rok výroby 2005,najeto už mám 33000 km a co se motoru týče,nemůžu si naprosto stěžovat.Mám možnost srovnání jak se 66 kWattovou,tak 81 kWattovou verzí a je z nich jednoznačně nejpružnější,ale taky nejžížnivější.Spotřeba je cca o 1 litr vyšší,ale svezení je s tímto motorem úplně o něčem jiném než u slabších verzí.Nicméně jestli nejsi žádný závodník,s klidem se dostaneš se spotřebou pod 6 litrů,a když ji šolicháš na dálnici 130,tak jede skoro zadarmo.Můžu ti tento motor jen doporučit

Vloženo
Já mám Octavii Combi 1,9 TDI PD,96 kW,6-ti kvalt,rok výroby 2005,najeto už mám 33000 km a co se motoru týče,nemůžu si naprosto stěžovat.Mám možnost srovnání jak se 66 kWattovou,tak 81 kWattovou verzí a je z nich jednoznačně nejpružnější,ale taky nejžížnivější.Spotřeba je cca o 1 litr vyšší,ale svezení je s tímto motorem úplně o něčem jiném než u slabších verzí.Nicméně jestli nejsi žádný závodník,s klidem se dostaneš se spotřebou pod 6 litrů,a když ji šolicháš na dálnici 130,tak jede skoro zadarmo.Můžu ti tento motor jen doporučit

Díky za recenzi, ale nemohl bys u průměrné spotřeby být trochu konkrétnější? Já mám informace, že nové turbodiesely PD jsou co se týká spotřeby na stejné úrovni jako motory HDi od Peugeotu nebo TDCi od Fordu a tady mám naprosto konkrétní zkušenost s firemním Fokusem : průměr asi 6,5l, pod 6l na hranici možného či spíše nemožného. U zmiňované Octávie jsem doufal, že šest rychlostí pomůže spotřebě zase směrem dolů - takže asi ne. V každém případě díky za příspěvek.

Vloženo

Díky za recenzi, ale nemohl bys u průměrné spotřeby být trochu konkrétnější? Já mám informace, že nové turbodiesely PD jsou co se týká spotřeby na stejné úrovni jako motory HDi od Peugeotu nebo TDCi od Fordu a tady mám naprosto konkrétní zkušenost s firemním Fokusem : průměr asi 6,5l, pod 6l na hranici možného či spíše nemožného. U zmiňované Octávie jsem doufal, že šest rychlostí pomůže spotřebě zase směrem dolů - takže asi ne. V každém případě díky za příspěvek.

No,já mám dlouhodobou průměrnou spotřebu na cca 4000 km 6,4 ale jak jsem psal,jezdím docela ostře,to znamená,že jedu po dálnici třeba 200.Jsou v tom také započítány jízdy s vozejkem,se kterým taky nejezdím předepsaných 80.Prostě si ten motor vychutnávám a na tu spotřebu tak moc nekoukám.Nikdy jsem se nedostal přes deset litrů,ale to už jsem tomu vážně stál na krku.Jinak klidnou jízdou podle předpisů není problém jet za 5,5.Bezesporu je pravda,že motory o výkonu 66 a 81 kW mejí tu spotřebu o cca 1 litr menší.

Vloženo

Zminenou motorizaci muzu jenom doporucit, sestirychlostni prevodovka na delsi trasy opravdu nema chybu (nic jineho nez 6 vlastne skoro ani neradim :D), pri jizde po meste se sice rychlosti zdaji pomerne kratke, ale 310 Nm opravdu nevyzaduje az tak caste razeni. Spotreby bych se taktez nebal, v extremu se s timto motorem necha jezdit za 8, ale i 3 litry. Dlouhodobou spotrebu mam kolem 4l/100, ovsem jezdim vyhradne dalky. Po trech letech provozu zatim zadne potize, dokonce nebasti ani olej. Jedna potiz vlastne je, v servisu me nemaji radi, jelikoz tam jezdim po 50 tkm pouze na vymenu oleje a na rozvody pri 90 tkm, jinak neni treba kol11

Vloženo

No pokud tu ale pise, ze auto bude k rodinnejm ucelum a na spotrebu, tak na to je idela 81cka, 130citka PD se vyplati pro dalnicni jizdy.... krasne zatahuje a da se s tim uz celkem "zavodit", ale na sptrebu ve mestre a po okreskach to neni to prave orechove...

Vloženo (editace)

HEle, tak ja mam dlouhodobou 6,9l.Pokud letim po dalnici kolem tech 200km/h , tak jedu za 8,5, jinak kdyz se drzim na predpisech, tak s e pod 6l nevlezu anii nahodou :t:t Nechapu jak muze nekdo jet za 3litry, paneboze?=))POrad ale nechapu, ze chcete silny motor a jezdit nejlepe za 2litry.Kup si kolo a mas klid.

Editováno: , autor: Grygy
Vloženo
HEle, tak ja mam dlouhodobou 6,9l.Pokud letim po dalnici kolem tech 200km/h , tak jedu za 8,5, jinak kdyz se drzim na predpisech, tak s e pod 6l nevlezu anii nahodou :t:t Nechapu jak muze nekdo jet za 3litry, paneboze?=))POrad ale nechapu, ze chcete silny motor a jezdit nejlepe za 2litry.Kup si kolo a mas klid.

No ber to ze treba ty 4L/100km jsou podle palub pc, ktery ale promeruje o 0,5L.+ ;)

Vloženo
HEle, tak  ja  mam  dlouhodobou  6,9l.Pokud  letim  po  dalnici kolem tech 200km/h  , tak  jedu  za  8,5, jinak kdyz  se  drzim  na predpisech, tak  s e pod  6l  nevlezu anii nahodou  :t  :t Nechapu jak  muze  nekdo  jet  za  3litry, paneboze?=))POrad  ale  nechapu, ze  chcete  silny motor  a  jezdit  nejlepe za  2litry.Kup  si  kolo a  mas  klid.

No ber to ze treba ty 4L/100km jsou podle palub pc, ktery ale promeruje o 0,5L.+ ;)

No já jsem se na 4 litry nikdy nedostal,a nechápu,jak se to může někomu podařit.Dlouhodobou mám 6,4 a ve městě si veme klíďo 8 litrů.

Vloženo

Ja mam O1 96kw 1/2004, jezdim dalku praha - morava a nekdy jedu sviznejc a jindy ne a spotreba se lisi v roumezi 5 - 6.7 l/100.za 4 litry s tim nejde jet..

Vloženo

Hele je to tak... lidi chcou super výkon a aby to jezdilo téměř na vzduch... :)

PD 96kw je super - mám zkušenost z Passata a v Koktě musí být ještě lepší - přecijen je to o fous lehčí auto :)

Vloženo

Mam mondeo 2,0 TDCI 96 kW 330 Nm 6tikvalt 2003 najeto 120 tis km - jezdí se s tim super a kombinovaná spotřeba 5,8 l/100 km, na dlouhé cesty bez problémů za 5l/100km.

Host MichalF
Vloženo

Mam mondeo 2,0 TDCI 96 kW 330 Nm 6tikvalt 2003 najeto 120 tis km - jezdí se s tim super a kombinovaná spotřeba 5,8 l/100 km, na dlouhé cesty bez problémů za 5l/100km.

Ale na zadny zavodeni to neni co :D

Host MichalF
Vloženo
Ale na zadny zavodeni to neni co  :D

To v žádnym případě - nicméně F RS v sérii to zpráská docela hravě.

Fakt ??? To jo to bych si netipnul, vzdyt to musi byt mnohem tezsi nez FRS :ph34r:

Vloženo (editace)

ja myslim, ze je to naopak!!! ;)

Editováno: , autor: novi37
Host MichalF
Vloženo

Taky bych rekl !!! ;)

Vloženo

Já nemyslim, já vim. Dle tech dat 0-100 km stejně, v max Fabia - 206 km/h, mondeo - 208 km/h, výkon stejný, krouťák má mondeo větší o 20 Nm, hmotnost zhruba stejná. PS - několikrát jsem s tim F RS ztrapnil.

Host MichalF
Vloženo

Já nemyslim, já vim. Dle tech dat 0-100 km stejně, v max Fabia - 206 km/h, mondeo - 208 km/h, výkon stejný, krouťák má mondeo větší o 20 Nm, hmotnost zhruba stejná. PS - několikrát jsem s tim F RS ztrapnil.

Nejel si zrovna ve Skodikoj a nepletes si to ? ;):t

Vloženo

pockej mondeo, ze ma stejnou hmotnost, jako F RS? :kuk:

Vloženo

Nejel si zrovna ve Skodikoj a nepletes si to ? ;):t

hell yeah!!! :D-_-

Vloženo

i podle tech udaju, co pises, tak si myslim, ze to ztrapneni nemuze bejt tak velky! :) maximalka o 2km vyssi pro mondeo, ale zase ma urcite par kilo navic, takze si myslim, ze to vyjde nastejno, neli ve prostech F RS!!

jde taky o to, s kym si zavodil, jestli tu RSu ridil nejakej duchodce, nebo jestli byla nalozena plne rodinou, ktera jede na dovolenou, tak pak ti verim, ze ji ztrapnil uplne priserne!!!! :smich::smich::smich:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...