Přejít na obsah

Co vozit sebou?


mmerlin

Doporučené příspěvky

Zdravim,

koupil jsem si svoje prvni auti a samozrejme v kufru krome povinne vybavy nemam absolutne nic. Chtel bych se zeptat vas zkusenych kmetu, co doporucujete sebou v kufru vozit - jaky naradi atd... Proste bych si chtel vytvorit takovou nejakou KPZ se kterou se daji opravit nejzakladnejsi zavady, kdyz se neco po ceste podela...

Treba bych si chtel nakoupit nejaky klice, kleste, sroubovaky atd. ale nevim jaky presne jsou vlastne na Octavce potreba abych nekupoval zbytecnosti a naopak aby mi nechybely ty, ktery jsou potreba na 90% vsech zavad.. ;)

Diky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, co říct :D Tak já vozím jen předepsané, jinak nic. Myslím teda z nářadí, jinak samozřejmě v kufru nějaké blbiny mám, ale to jsou věci, který sem tam používám a nechci to tahat jak kočka koťata z a do auta. Ale nářadí fakt žádný, ani rezervní palivo. Prostě to není potřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě před 20 - 30 lety jsem vozil basu s kompletním vercajkem, golou, včetně stahováků a takový ty díly jako víčko rozdělovače, svíčky, různá těsnění, řemeny atd. Dá se říct, že jsem byl schopen na silnici udělat i opravu motoru. Taky to mělo výhodu např. u Žigulíka, že jsem měl zatížený zadek. Posledních deset let jezdím s Octávkama a nevozím navíc z nářadí a dílů nic. A za těch cca 300 tis. km jsem z toho nic nepotřeboval. Ono se toho už taky moc svépomocí udělat nedá. Mimo povinné výbavy vozím hasicí přístroj a výstražnou vestu. V některých státech to vyžadují a může se to hodit i u nás. Vzít si např. vestu při defektu není žádná ostuda, má to hodně do sebe. Taky ještě vozím malý kompresor na kola, pracovní rukavice a nějaké čistící ubrousky na zašpiněné ruce. Hodit se může, taky to vozím nějaký např. starý igelitový ubrus, na který si lehneš pokud by jsi potřeboval vlézt pod auto. Pokud si chceš ještě něco přibalit, tak nějakou lepicí pásku, třeba i stahovací na hadice chlazení a pod. Neztratí se ani provázek, nebo metr vázacího drátu na případné provizorní přivázání upadlého výfuku. Ale tohle je už otázka, jak ten vůz je starý a kolik má najeto. Jo a ještě bez jedné věci nevyjíždím. A to je jakýkoliv foťák, třeba i na jedno použití. Sám si zdokumentovat případnou nehodu může být k nezaplacení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimavy nazory. Ale asi mate pravdu... Ja jsem zvyklej od rodicu, ktery meli 105ku, tak tam tadka tahal kupu ruznyho vercajku, tak sem si rikal, ze bych si mel taky neco poridit...

Jinak diky Jir-ko za podnety. Vestu jsem zrovna dneska koupil. Ty rukavice a nejakej ubrus ci podobnou vec by to asi taky chtelo... Jinak jak pises podle stari a stavu, tak stari mam v podpisu a stav km rovnou stovku ;)

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta stovka nic neznamená, když to trochu přeženu tak na stovce tyhle auta začínají pořádně jezdit. Ale např. ten výfuk už je určitě na odchodu. Takže ten drát a pokud by jsi plánoval nějakou delší cestu třeba do zahraničí s původním a načatým výfukem, asi bych zvážil nějakou tu soupravu na provizorní zalepení. Nějaké zavaření v zahraničí by bylo nerentabilní a jet třeba 1000 km s burácejícím výfukem taky není příjemné. Můj vlastní zážitek. Po 100 km jsem si už cpal zmačkané účtenky do uší. U Octávky je výhoda, že kolem rezervy je spousta místa na různé věci které by mohly být užitečné. A tolik zase neváží. A tu vestu dej někam, aby byla po ruce. Např. v Rakousku ji musí mít řidič na dosah ruky, jinak je to jako by jsi ji neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vozím baterku na svícení, rukavice, v zimě řetězy, hasičák, malou sadu bitů se šroubovákem, poutací gumy, kombinačky a nějaký takový pochybný přípravek na zalepení tekoucího chladiče, nebo hadice. Jo a taky mám pod falešným dnem v kombajnu deku, kdybych musel na cestách neplánovaně nocovat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tam mám dneska už jenom pár blbin. Ani ne tak na opravu auta (to asi fakt nemá cenu - všechno je to zaplastovaný a řízený elektronikou), ale zastavíš někde na piknik a budou se hodil kleště, aby si spolujezdec mohl otevřít pivo :-))

"Dneska" jsem napsal schválně, protože včera jsem byl v tescu na nákupu a hned u vchodu mě zaujala nabídka "vše za 22,50".. Tak jsem vzal kombinačky, šroubovák s bitama, štípačky, elektroizolační pásku, stahovací pásky a sadu klíčů (asi 8 - 13) a ještě něco. Třeba ty klíče jsou dost jednorázovka, ale baterku jsem s nima odpojil :-) Naopak ty kombinačky a štípačky vydadají, že něco udrží... :-)

pak už tam mám jenom hard a nějaký Tesco igelitky, aby člověk nebyl jako prase když se třeba potřebuje někde opřít o blatník v bílejch kalhotech :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tý jo, čumím co sebou vozíte :o

Tak se zeptám, už jste někdy něco z těch "opravárenských" věcí použili? Naposled jsem tyhle věci vozil ve Š120 ;)

tak zatím mě auto vozí spolehlivě

ale jelikož má spousta lidí v telefonu moje číslo tak startovací kabely používám velmi často.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vida, jak jste se nakonec rozepsali ;-) To je super, dam to nejak dohromady a pujdu na nakup ;-)

Jinak budu dost pendlovat mezi CR a Varsavou, takze takovy docela dlouhy cesty 600-700 km...

Jen premejslim, ze porad nemam to hlavni - "to spravne telefonni cislo". Tim myslite assistance od vaseho Povinneho ruceni nebo nekoho konkretniho? :huh:

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jdnou můj kamarád vymyslel jednotnou teorii řešení problémů - když je problém, zavolám Jindrovi (to jako mně), pak zavolám tam, kam Jindra řekl že mám zavolat a pak zase zavolám Jindrovi :-) To bylo poté, co boural a já všechno zařídil. Byla to tenkrát sranda.

Dělám takhle hotline pro spoustu lidí už deset let (ne primárně v auto oboru) a tak jsem se nedávno rozhodl, že to udělám taky tak - pojistil jsem si auto přes makléřskou firmu a když se něco stane, zavolám svojí makléřce, pak zavolám tam, kam mi řekla že mám zavolat a pak zase zavolám makléřce :-))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jestli budeš často cestovat do Polska, nezapomeň na ten hasičák. Je tam povinný. Dá se tam i koupit nejlevněji, slušnej mezi 25 - 35 Zl. A jinak, pokud ještě nemáš s provozem na polských silnicích zkušenosti, tak oči na šťopkách, jezdí tam ještě větší hovada než u nás. Potkat někoho v protisměru v zatáčce není žádná vzácnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...