Přejít na obsah

mmerlin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    227
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 916 zobrazení profilu

Oznámení mmerlin

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Ok, asi ano. Vím, že to bude offtopic, ale vlastně ani nevím, co to webasto je a jak to přesně funguje. Resp. vím, že je to nezávislé topení, ale úplně nevím, k čemu bych to při parkování u paneláku nebo někde venku na bezkach (kdy můžu být od auta třeba několik km) využil...
  2. To mě překvapuje - ja jsem s vyhrivanym sklem jezdil a přijde mi to naprosto dokonalé. Chápu, že postranní okénka to nevyřeší, ale hlavní je to celní sklo... Nemá teda někdo zkušenost a výměnou "na klíč" - tj. komplet materiál a práce tak, aby to fungovalo jako originál (včetně tlačítka na panelu Climatronicu)? Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk
  3. Ahoj, rad bych si koupil SII, ale bohuzel je vetsina zajimavych nabidek bez vyhrivaneho celniho skla, coz je vec, kterou urcite chci. Rad bych se tedy zeptal, jak je hodne slozite toto pripadne potom dodelat - predpokladam, ze bude treba samozrejme to sklo, panel climatronicu a asi jeste nejaka elektronika. Zajimala by me tedy celkova pracnost a cena. Diky moc za kazdou radu.
  4. Ahoj, tak taky pripojim moji zkusenost s vymenou skla (ano, viz prispevek vyse - dostal jsem se k tomu az ted :-)) - nechal jsem si sklo vymenit v Autosklo Komfort na Praze 4 (http://autosklo-komfort.cz/) Dohodli jsme se, ze tam prijedu predminuly patek vecer - v pohode to vymenili (Splintex), byl jsem celou dobu u toho, pamatuju si, ze pred ridicem na to sklo nejak museli tlacit, protoze tam neco nesedelo nebo tak (to bude dulezite nize). Chtel jsem jeste udelat vyleptani VINu, ale to nemeli u sebe, tak jsme se dohodli, ze mi to prijedou udelat ke me, az kolem meho baraku pojedou na nejake vymeny skel 'v poli'. Po vymene jsem se ptal jestli s tim mam hned jet - pry to neni idealni, ale jestli to chci risknout, tak ze muzu, ale ze za to neruci. Tak jsem to neriskoval a auto tam nechal stat do vecera pristi den. Po odchodu jsem si uvedomil, ze jsem nedostal zadny doklad - no, myslel jsem si, ze to nebude potreba :-) V sobotu jsem s tim tedy odjel domu. V nedeli jsem najel asi 100 km, vsechno v pohode. Pak jsem jel na tyden pryc do zahranici a auto stalo normalne pred domem. Ve stredu (kdyz jsem byl pryc), tak mi tam prisli vyleptat ten VIN. Vcera (nedele vecer) jsem se vratil a hura k autu, podivat jestli tam je VIN - byl tam, ale pak jsem myslel ze me omejou - ve vyhledu ridice sklo uplne az od zdola prdly do pulky skla! Hned jsem vzal telefon a volam tam - ze je to sklo praskly. Pan se samozrejme tvaril hrozne prekvapene, ze kdyz tam byli ve stredu, tak tam nic nebylo... a ze jsem treba trefil kaminek, kdyz jsem s tim v sobotu/nedeli jel... coz je pekna blbost, zaprve jsem zadny netrefil, to clovek pozna, za druhy by to prasklo hned... a kdyz tedy tvrdi, ze ve stredu tomu nic nebylo, tak by to asi samo od sebe najednou neruplo pres pulku skla, kdyz se auto tyden ani nehnulo. Navic, je to evidentne praskle az od uplneho kraje skla. Podle me je to bud chyba skla nebo neco spatne pri montazi. No, domluvili jsme se, ze tam s tim prijedu, podivaji se na to a uvidime - kazdopadne se zda, ze svoji vinu moc uznat nebudou chtit... Taky se me pan snazil 'presvedcit', ze bych mohl rychle uzavrit pojistku na sklo (nemam), a nechat si to proplatit. Podle me je to pojistny podvod a tohle delat nehodlam. Otazka - co si o tom myslite? Jakym zpusobem se zachovat? Jsem obecne spise poctivec, kdyz bych mel pochybnost o tom, jestli je to moje vina, tak bych to klidne zaplatil, ale v tomhle pripade jsem si temer 100% jisty, ze to moje vina neni... No, dam vam vedet, jak se k tomu firma postavi, at treba mate pripadnou referenci. Podle meho by to mela firma bezplatne vymenit.
  5. Ahoj, tak jsem dneska potkal kaminek a od nej se mi zacina rozlezat prasklina, takze budu muset zacit resit vymenu skla. Pojisteny nejsem, takze to budu cvakat ze sveho a tudiz bych rad co nejlevneji. Otazka tedy zni jak a kde. Dival jsem se ze pravdepodobne chci sklo s kodem 1U0845011AA - tj. zelene se zelenym pruhem. To se da samotne sehnat za cca 2200,- Otazky: 1) je lepsi si koupit sklo sam a nechat si ho nekde vymenit nebo vyjde lepe to nechat nekde kde delaji jak 'material' tak praci? 2) muzete mi prosim nekdo doporucit, kde si sklo vymenit? Lokalita: Praha a pak kdekoliv na ceste Praha - Mlada Boleslav - Turnov a okoli. Jedna se o Octavia I, r.v. 1999 PS omlouvam se, pokud tu stejne tema uz je, zkousel jsem hledat, ale nic aktualniho jsem nenasel... Diky.moc.
  6. Tak mi nejak starim popraskalo takove to gumove tesneni predniho skla jak je pod steracema (takove to co pak prechazi do cerneho krytovaciho plastu). Netusite, jestli se to da nejak vymenit? Asi to nicemu nevadi, ale ty diry kde je to vypadane jsou takove osklive... Diky
  7. Me zase nejaky idi*t objel cely auto klicema - co byste na to doporucili (krome brokovnice :-))?
  8. Ahoj, jen jsem si vzpomnel, ze vam dluzim diky - meli jste pravdu, bylo to skutecne odeslou baterkou. Neveril jsem tomu, ze muze odejit tak na raz, ale je to tak. Takze diky.
  9. Diky vsem za reakce. Vidim, ze se shodujete na baterce. Ja proste jen nechapu, jak je mozny, ze celou dobu baterka funguje naprosto bez problemu a auto startuje uplne bez problemu na prvni tuknuti a najednou behem 10 minut (vic to vazne nebylo - jen kratke prejeti domu) je naprosto kaput a to tak, ze se starter ani nepohne... navic veskera ostatni elektrika funguje - central, lampicky... to se FAKT muze stat? Cekal bych, ze by odchazejici baterka mela alespon nejake priznaky... S tim startovanim pres kabely to bude bida, protoze ti mam na sidlisti zaklineny mezi ostatnima autama. Ach jo, to bude zase zazitek
  10. OK, Diky. Pripoustim, ze baterka uz je tam dele (tak 5 let), jen me prekvapuje, ze by to udelalo uplne z niceho nic - normalne jsem startoval uplne bez problemu na prvni tuknuti, tak bych cekal, ze by baterka odesla nejak postupne a ne tak najednou. Navic bych to cekal spise po delsim stani a ne 1 minutu po prijezdu... Vazne myslite, ze nema cenu hledat jinde?
  11. Zdravim, tak se mi stala velice divna vec. Jezdil jsem dnes s autem (byl jsem na technicke, kde auto proslo bez problemu) a kdyz jsem prijel k baraku, tak jsem normalne auto chcipnul a asi po 1 minute jsem ho chtel jeste trochu popostrcit, ale uz jsem nenastartoval. Chova se to nasledovne: - otocim klickem do prvni polohy - normalne nabehnou rucicky, rozsviti se kontrolky a postupne pozhasinaji, krome cervene baterky - kdyz pak otocim do dalsi polohy na nastartovani, tak to zacne v pristrojovce cvakat a vsechny kontrolky zacnou zmatene poblikavat, ale starter nic nedela Nikdy se mi nic takoveho nestalo. Netusite, cim by to mohlo byt? Vcera vecer jsem byl s autem v mycce, coz by snad nemel byt problem... DIky moc.
  12. Ahoj, začalo mi blbnout zamykání klicem u řidiče (nechytal se central) a taky prestal fungovat senzor otevřených dveří. V servisu mi řekli, ze je třeba vyměnit celou elektronickou jednotku zámku a tim se oba problémy vyřeší, tak jsem jim to odsouhlasil. Objednali nějakou levnější neoriginal a po namontovani mají ten problém, ze při zamknuti dveří sjedou všechna okna. Tak mi volali, ze je to asi tou levnou elektronikou a ze doporučují koupit originál, který je ale skoro 3x dražší. Tak jsem se chtěl zeptat, zda s tim nemáte někdo zkušenost - je to skutečně špatným dílem nebo to jen neumí zapojit? díky.
  13. 2fancarhifi: jasne, me slo spise o porovnani jednotlivych znacek - rekneme radia kolem 4 tisic. Chapu, ze i Alpine se da udelat tak, ze hraje - rad bych si sestavil nejaky zebricek znacek od nejlepsich po nejhorsi co se kvality tuneru tyce. Tj. je Alpine lepsi/horsi nez Pioneer nebo nez JVC, Kenwood apod.
  14. Tak jsem z toho jelen Zatim co ctu, tak - Pioneer - spatny tuner - Alpine - porad vlastne nevim - Kenwood - spatny tuner u starsich, u novych asi lepsi (??) - JVC - slysim, ze pomerne slusny (??) Nejvic me zajima ten Alpine 9880 - do nej bych sel, pokud ma slusny tuner. Chci poslouchat kombinaci - MP3 z USB a radio, takze musi byt oboje dobry...
  15. Ahoj, diky za odpoved. Ten clarion nechci - ty radia vypadaji naprosto strasne (bez urazky). Vim, ze Alpine dela i levnejsi modely, ale ja prave chci se zadnim USB - abych to nemusel porad vytahovat... Takze tuner OK?
×
×
  • Vytvořit nový...