Hany Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Zdravim vsechny, vim, ze tady je hodne IT geniu, ja bych potreboval pomoct. Jeste nikdy jsem neformatoval disk s XPckama. Mohl by mne nekdo helpnout, jak na to?? Nejaky navod pro blbce. Diky H. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 mas instal cd XP?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 1. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 (editace) mas instal cd XP?? Samozrejme, mam origo XP instalacku. To CD je panna, jeste je v tom obale. H. Editováno: 1. Březen 2007, autor: Hany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 mas instal cd XP?? Samozrejme, mam origo XP instalacku. To CD je panna, jeste je v tom obale. H. tak bud muzes dat Start - Spustit - tam napises CMD - a pak napises prikaz "format c:" a nebo normalka nabootujes z cd a pri instalaci novych XP das formatovat disk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Máš problém s virem, červem nebo jinou havětí ? Jestli jo, tak zkus příkaz fdisk /mbr, po nabotování z cd WinXP(mezi fdisk a / je mezera!!!) Tento příkaz vyčistí pevný disk od virů i od zavaděče Linuxu... Toto se dějě v Master Boot Record oblasti disku a nesmažeš si tím WinXP, ani data na céčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Zdravim vsechny,vim, ze tady je hodne IT geniu, ja bych potreboval pomoct. Jeste nikdy jsem neformatoval disk s XPckama. Mohl by mne nekdo helpnout, jak na to?? Nejaky navod pro blbce. Diky H. V tom nehladej žádnou vědu. V setupu přehodíš butovat z CD a v okanžiku jak se zavede PC tak ti to nabízí co máš dělat smažeš oddíl a necháš zformátovat. Doporučuji nepoužívat rychlé formátování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 tak, tak, instalační CD Win XP tě samo navede k formátování, samozřejmě je dobré si nejdříve zálohovat veškeré nastavení z W XP: nabídka start, pak dále Programy - příslušenství - systémové nástroje - průvodce přenesením souborů a nastavení. Takto si uděláš zálohu nastavení předešlých Windows, samozřejmě je to důležité buď zálohovat na druhý diskový oddíl, či jiný disk. Pak stejným postupem po reinstalaci windows si nastavíš vše jako zastara. Jo a ej klasické pomalé formátování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 (editace) Jo a ej klasické pomalé formátování. Proč nepoužívat rychlej formát? Přeinstalovávám dost často a vždy s rychlíkem . Dokonce jsem koupil novej komp a prázdnej HDD jsem sjel jen rychlíkem. Nikdy jsem žadnej problém neměl. Ale třeba změním názor. Editováno: 3. Březen 2007, autor: murder Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 tak, tak, instalační CD Win XP tě samo navede k formátování, samozřejmě je dobré si nejdříve zálohovat veškeré nastavení z W XP: nabídka start, pak dále Programy - příslušenství - systémové nástroje - průvodce přenesením souborů a nastavení. Takto si uděláš zálohu nastavení předešlých Windows, samozřejmě je to důležité buď zálohovat na druhý diskový oddíl, či jiný disk. Pak stejným postupem po reinstalaci windows si nastavíš vše jako zastara. Jo a ej klasické pomalé formátování. Proč nepoužívat rychlej formát? Přeinstalovávám dost často a vždy s rychlíkem . Dokonce jsem koupil novej komp a prázdnej HDD jsem sjel jen rychlíkem. Nikdy jsem žadnej problém neměl. Ale třeba změním názor. Stalo se mi, že po rychlém F Win nechodily správně , potom jsem s tím laboroval a zbytečně ztrácel čas, tak od té doby než dvakrát tak radši jednou se zárukou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Jinak rychlý formát je pouze vymazání. Nevím jistě, ale lze to vůbec nového disku, který nebyl dosud formátovaný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Stalo se mi, že po rychlém F Win nechodily správně , potom jsem s tím laboroval a zbytečně ztrácel čas, tak od té doby než dvakrát tak radši jednou se zárukou. No a jsem chytřejší už se mi stalo že jsem instaloval nadvakrát, ale nenapadlo mě že za to může rychlík. Tak to příští týden hodím hezky pomalu (přijde mi legalizační balíček ) včera jsem se zrovna zbavoval blbý hlášky a už mě to nebaví. win XP home za 2380,- včetně poštovnýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Jinak rychlý formát je pouze vymazání. Nevím jistě, ale lze to vůbec nového disku, který nebyl dosud formátovaný? Jo šlo to a ani se nekroutil, vlastně byl tam hozenej Linux tak jsem dal při instalaci oken vyhodit disky rozhodil jsem HDD podle svýho a C formátoval rychlíkem. Takže vlastně surovej HDD nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ntb Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 (editace) Tak ja na veskery tyhle operace s HDD pouzivam partionmagic. Pri startu PC si ho nabootuju z ceda a pak v graf. rezimu lze velmi elegantne a hlavne rychle delat format nebo deleni disku. Zvlada vsechny diskovy systemy takze no-problemo. Format + deleni disku na starsi masine s 20Gb diskem nezabere vic jak 1-2 minuty. Ono s klasickym prikazem format C: z diskety to nemusi vzdy byt zas tak OK no a o deleni disku pres fdisk nebo jak se to jmenuje ani nemluve. Jinak k tem reinstalum winů: Je dobry si po syrovy instalaci nebo i komplet s driverama udelat obraz disku (pouzivam partion image), pak kdyz se to rozsype, tak zase staci max15-20minut a winy behaj jako po instalaci, vetsinou to funguje velmi dobre. Editováno: 3. Březen 2007, autor: ntb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.