Publikováno Březen 4, 200718 r zase otravuju ale může mě někdo poradit jak postupovat při opravě a výměně stahování okna spolujezdce.motorek fakčí ale lanko je zamotaný.takže nefunkční.
Březen 5, 200718 r Rozdělat dveře, vymontovat stahování, roznýtovat (odvrtat) plastovou krytku s navíjecím kolečkem, koupit dvě lanka (nejlepe na kolo), zkratit na potrebnou delku, napajet koncovky, namotat na cívku, krytku uz radsi nenytovat ale sroubovat (pro pripadne opravy) Zkousel jsem to trikrat a zda se ze na potreti uz to bude dobre. Vzdy to bylo funkcni ale nedrzely nacinovane koncovky, tak na po treti jsem pouzil sadu na letovani+medeny drat se stribrem. Hodne zdaru
Březen 7, 200718 r taky sem měl tenhle problemek a opravdu lanka na kolo myslim že na faforita na přehazovačku to spravili a na konce sem přidelal rozebraný elektrikářský čokolády :-)
Březen 9, 200718 r koukám ,že jsou tady i kutilové typu robo domo... no a není lepší jí koupit za 1000 kč nějakou jinou a je klid na dloho ......
Březen 20, 200718 r zase otravuju ale může mě někdo poradit jak postupovat při opravě a výměně stahování okna spolujezdce.motorek fakčí ale lanko je zamotaný.takže nefunkční. Já osobně bych ji neopravoval a koupil novou. Pokud, ale ji chceš skusit opravit tak musíš pěčlivě namotat lanko. Pozor na křížení lanka. Hodně zdaru
Březen 21, 200718 r Sem to dělal taky, největší problém byl se správnou délkou, podle zašmodrchanýho a roztřepenýho lanka to šlo vážně na pytel, ale povedlo se.. Jo a rovnou se zeptám jestli je možný koupit ty plastový jezdce (bo jak se tomu nadává) co sou v nich ukotvený ty lanka...? Použil sem jeden dobrej z rozbitý stahovačky u řidiče (tam byl stejnej problém, ale koupila se nová).
Březen 21, 200718 r Kupte někde novou nebo použitou stahovačku v inzerci nebo tady na foru.Jednoduchá motáž a máte klid,než montovat lanka atd..Jinak tady někdo prodává.stahovačka
Březen 23, 200718 r A co říkáte na toto: když vytahuji okno u spolujezdce (el.), tak někdy se mi tak cca 12 čísel před zavřením zastaví a pokud držím tlačítko, tak okno jede zpět dolů! Jedině pomáhá, když se okno zastaví, tak pustit tlačítko a pak po dalším zmačknutí už okno vyjede až nahoru..
Duben 14, 200718 r Čao, tak mi dítko odrovnalo stahování na pravém zadním okně. Nalepilo si na sklo nějaké zvíře a pak okno stáhlo dolu a nějak to nerozdýchal ten posuvný plastový díl, jak jsou v něm ty lanka. Je to O1, myslíte že se ten plast dá sehnat někde nový, prodává se to vůbec ? Neměl by to někdo . .??? Případně čím by se to dalo nahradit. Neví někdo ? Díky za každé info ... Upraveno Duben 14, 200718 r od destructor
Květen 10, 200718 r Praskání vodítek stahování oken je velká bolístka O1. Postupně odejdou všechny. Většinou pak dojde i k zamotání lanka. Nakonec jsem si vodítka vyrobil sám a vzhledem k materiálu a provedení jsou na věky. Nemají takovou vůli, takže chod okna je tichý a plynulý.
Květen 11, 200718 r Praskání vodítek stahování oken je velká bolístka O1. Postupně odejdou všechny. Většinou pak dojde i k zamotání lanka. Nakonec jsem si vodítka vyrobil sám a vzhledem k materiálu a provedení jsou na věky. Nemají takovou vůli, takže chod okna je tichý a plynulý. Ahoj, to co tu říkáš, to si už samo říká o nějaký podrobný návod, jak vodítko vyrobit. Jinak někde jsem slyšel, že se prodávají jen ta vodítka cca za 300,- pokud někdo ví, tak ať to sem hodí.
Květen 12, 200718 r Samotné vodítko vyrábím z takové houževnaté umělé hmoty. Jde o dva profily ve tvaru L přičemž jeden má na sobě ještě výstupek pro nasazení držáku skla. Opracoval jsem to na strojní frézce. Pilovat v ruce bych to nechtěl)). Tyto dva kusy jsou k sobě sešroubovány dvěma šroubky. Z čelních stran jsem vyvrtal dírky pro konce lanek a k dírkám prořízl drážku pro lanko a hotovo. Po nasazení držáku skla se jěště tento zajistí podložkou a šroubkem do toho výstupku. Původní díl vypadá složitě, ale v podstatě na tom nic není. Je to akorát samá dutina a drážka a pak to lehce praskne. Fotky bohužel nemám, ale až zas budu někomu opravovat tak to sem můžu hodit.
Květen 18, 200718 r tak na zadní okna se daj koupit ty plastíky ale musej se dokoupit i ty plechy co držej celé okno cca 350 ve škodovce a na předek je to horší to se mi stalo ted plastík samotnej neprodavaj jen celou stahovačku za 1600 coš je na mě docela dost musim neco vykoumat
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.