Přejít na obsah

(O) zvuk pružiny

Janko

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám 1.8 T r.v. 99 a občas slyším takový zvuk od předku jako by se něco lehce otíralo o pružinu. Je to takové drnkání, ale slabé pružinky. Líp to nepopíšu, nenapadá někoho něco. Je jedno jestli je to v tahu nebo lehce zajíždím do garáže. Nevíte kde by mohlo něco škrtat, nerad bych, aby se něco vysypalo. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli ti pomůžu,ale pokud je to při zatáčení a je to takové slabé tak to může být přidřené ložisko horního uložeční tlumiče.Je to slyšet hlavně při vypnutém motoru a točení na místě .Stačí jen kousek tam a zpátky.Pokud se to nevymění tak za čas praskne pružina.

Odkaz ke komentáři

Já nestraším,ale docela často se to stává.Viděl jsem to už na spoustě aut,ale je pravda,že na octě ještě ne.Mě samotnému se to stalo když jsem měl Citroena ZX.

Tak jak se k tomu dostanu tak to nafotím . Prasklé obě dvě přední pružiny. Prasklé dole v misce tlumiče . Prasklo to asi tak 3/4 závitu odspodu. TDI 81 MR 2001

Vůbec jsem o tom nevěděl Přišel jsem na to při výměně tlumičů

Editováno: , autor: Pepa007
Odkaz ke komentáři

nemohl by to drnčet výfuk ?? u mé Octy slyším taky takový zvuk jako když se něco namotává na levé straně ze předu, ale dělá to hlavně při studeném motoru, pak už to je slyšet jenom občas. Dělá to hlavně když zatáčím doprava nebo se rozjíždím bez plynu.

to slyším poprvé, že by u oct. byl takovýto problém s pružinama. Pokud už se to tu probíralo napiště prosím někdo odkaz kde nebo jestli už někdo něco podobného vyřešil tak rovnou řešení.

Odkaz ke komentáři

Přidřené ax. ložisko to dělá i když ne třeba v tomto případě.Uvědom si na co tam je.Když se netočí,tak se ta pružina kroutí tam a zpátky.Vydrží to docela dlouho,ale pak praskne.Setkal jsem se s tím několikrát a z 90% ax. ložisko vysypané.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...