Janko Vloženo 13. Březen 2007 Sdílet Vloženo 13. Březen 2007 Ahoj, mám 1.8 T r.v. 99 a občas slyším takový zvuk od předku jako by se něco lehce otíralo o pružinu. Je to takové drnkání, ale slabé pružinky. Líp to nepopíšu, nenapadá někoho něco. Je jedno jestli je to v tahu nebo lehce zajíždím do garáže. Nevíte kde by mohlo něco škrtat, nerad bych, aby se něco vysypalo. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 Nevím jestli ti pomůžu,ale pokud je to při zatáčení a je to takové slabé tak to může být přidřené ložisko horního uložeční tlumiče.Je to slyšet hlavně při vypnutém motoru a točení na místě .Stačí jen kousek tam a zpátky.Pokud se to nevymění tak za čas praskne pružina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 Uďa: Sice spravna uvaha, pridrene axialni lozisko je pomerne casta zavada, ale prasknutim pruziny tady prosim nestras... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 Já nestraším,ale docela často se to stává.Viděl jsem to už na spoustě aut,ale je pravda,že na octě ještě ne.Mě samotnému se to stalo když jsem měl Citroena ZX. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 (editace) Já nestraším,ale docela často se to stává.Viděl jsem to už na spoustě aut,ale je pravda,že na octě ještě ne.Mě samotnému se to stalo když jsem měl Citroena ZX. Tak jak se k tomu dostanu tak to nafotím . Prasklé obě dvě přední pružiny. Prasklé dole v misce tlumiče . Prasklo to asi tak 3/4 závitu odspodu. TDI 81 MR 2001 Vůbec jsem o tom nevěděl Přišel jsem na to při výměně tlumičů Editováno: 17. Březen 2007, autor: Pepa007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janko Vloženo 18. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 Točit kolama u toho nemusím, dělá to občas a je to jakoby bylo něco namotanýho na poloose a jak se začne otáčet, tak to začne o něco škrtat. V tomto případě, je to zvuk pružiny. Neříkám že je to pružina, ale ten zvuk tak zní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 nemohl by to drnčet výfuk ?? u mé Octy slyším taky takový zvuk jako když se něco namotává na levé straně ze předu, ale dělá to hlavně při studeném motoru, pak už to je slyšet jenom občas. Dělá to hlavně když zatáčím doprava nebo se rozjíždím bez plynu. to slyším poprvé, že by u oct. byl takovýto problém s pružinama. Pokud už se to tu probíralo napiště prosím někdo odkaz kde nebo jestli už někdo něco podobného vyřešil tak rovnou řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 Slíbil jsem foto prasklých pružin. Je to z O1 MR 2001 najeto 285 000. Přišel jsem na to náhodou při výměně tlumičů. Bylo to prasklé dole v miskách tlumičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 Tak tohle vidim poprve... Nicmene, tohle prece nezpusobilo pridreny axialni lozisko? Jinak podle dalsich indicii je problem Janka stejne nekde jinde (pokud mu to dela i bez toceni volantem). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 Ne ložisko. Axi ložiska jsou v požádku. Jen jsem je vyčistil a dal nový tuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Přidřené ax. ložisko to dělá i když ne třeba v tomto případě.Uvědom si na co tam je.Když se netočí,tak se ta pružina kroutí tam a zpátky.Vydrží to docela dlouho,ale pak praskne.Setkal jsem se s tím několikrát a z 90% ax. ložisko vysypané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.