Přejít na obsah

Převodovka na 1,6 55kw

johnxx

Doporučené příspěvky

Mám převodovku v bídném stavu, tak uvažuju o výměně. Novou určitě nechci, ale přemýšlel jsem o nějaké starší.

Zajímalo by mě, jak je sližitá výměna, jetli to zvládne v pohodě každý běžný autoservis a hlavně dostupnost a cena této převodovky.

S někým jsem o tom mluvil, povídal mi, že na 1,6 55 kw je problém sehnat-akutní nedostatek a když se už nějaká objeví, tak že je příšerně drahá.

Díky všem za názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám převodovku v bídném stavu, tak uvažuju o výměně. Novou určitě nechci, ale přemýšlel jsem o nějaké starší.

Zajímalo by mě, jak je sližitá výměna, jetli to zvládne v pohodě každý běžný autoservis a hlavně dostupnost a cena této převodovky.

S někým jsem o tom mluvil, povídal mi, že na 1,6 55 kw je problém sehnat-akutní nedostatek a když se už nějaká objeví, tak že je příšerně drahá.

Díky všem za názory

Udělá se to i v kdejaký lepší garáži. O tom nedostatku nevím, je to stejnej motor jako felicie a polo, takže by snad neměl být takovej problém ji sehnat, spíš je nedostatek těch pro 74/75kW...

Odkaz ke komentáři

Nevím sice přesně co máš za chybu v převodovce, ale je pravda, že těch na 1,6 55KW ( mám to samé) je opravdu akutní nedostatek. Nedávno jsem viděl dvě převodovky na Octavii a obě byly na TDI. A nejsem si jistý jestli je převodovka z felicie úplně stejná i když každý říká že je.Nevím, podle mně bude podobná,ale možná bude mít jiný převodový poměr. Nevím nezdá se mi to. Každopádně k věci. Já taky kdysi uvažoval žebych někde sehnal jetou převodovku. A to proto že jsem měl jeté synchrony a občas to řachlo. Hodně lidí mi radilo sežeň rači starou a neopravuj tu tvoji protože se ti to neoplatí.Že prý jetá v dobrém stavu vyjde levněji než oprava mojí použité...Jenže co je to v dobrém stavu??? Jak poznáš, že koupená převodovka sice pojede,ale může byt nakonec horší než tvoje kterou už znáš??? Nevím co máš za problém ty.Možná že tobě už pomůže jen výměna, ale já měl vadný synchron na dvojce a jetou převodovku na 55KW jsem viděl opravdu za 15000 a kdo ví v jakém byla stavu.Možná měla taky nalítáno přes 100 tisíc a zachvíli by taky synchrony byly KO podle toho jak ten dotyčný na ní jezdil. Mě opravu té mojí tedy ve škodovce udělali následovně. Zaplatil jsem nakonec synchrony dva.Na 2 a 3 rychlost. Jeden synchron stál 550 a druhý myslím kolem 700,- takže za synchrony jsem dal všeho všudy 1300,- práce 2000 a nový převodový olej Castrol 1000,- Sice jsem za převodovku zaplatil 4300,- ale je jako nová a vím, že jede úplně potichu nikde nic nehrčí ani nedělá jiný problém a synchrony jsou prostě taky spotřební materiál takže bohužel občas stávkují když je původní majitel asi moc nešetřil.. Šlo mi o to, že svou převodovku jsem už znal věděl jsem že krom synchronů jede a šlape jako hodinky takže jsem si raději nechal opravit ji za 4300,- nebo i kdyby jsi měl zaplatit za generálku té své 8000,- ale pořád lepší než cpát dejme tomu 15000,- do nějaké jeté a nevíš v jakém je stavu. A bohužel na 1,6 55KW převodovku plně funkční za cenu pod 8000 neseženeš. Spíš co jsem všude viděl tak stojí buď 15 až 20 tisíc a nebo není k dostání skoro vůbec. Je jich prostě málo. Tolik moje zkušenost. Čauky -_-

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...