Publikováno Květen 1, 200718 r Potřeboval bych získat par informaci a rad. Už dost dlouho se rozhodujeme do firmy pořidit nějaký systém na zprávu dat - ja to znam pod nazvem Data managemnt system - ale nejsem si jist jestli je to zprávně. Naš hlavni informatik mě požadal abych taky sehnal nějake info o nějakých těchto systemech abychom měli pohled od vice lidi. K čemu to chceme: bordel v datech, někdy něco najit je prace na pul dne, kdo kdy a kam co zapsal, prostě nějaka zpráva dat na serveru, možna i něco víc Informační system máme a ten měnit nechceme (ne že bych ja osobně nechtěl ale firma nechce) Teď k věci co vlastně potřebuji: Existuje nějake obecné rozdělení? - podle funkčnosti, cenových relaci atd Seznam dostupnych produktu v různých cenových hladinách? Existuji vůbec nějaké standartní systemy nebo se to děla na míru pro danou firmu? Obecné informace o tom jak tyto systemy pracují? Pokud tady je přímo někdo kdo se tímto zabýva rád bych toto s nim probral i osobně, nebo nějake odkazy atd. zatim dík
Květen 1, 200718 r Skús sa pozrieť na www.atlassian.com - dlho sme hľadali a nakoniec sa u nás sa osvedčila kombinácia JIRA a Confluence.
Květen 1, 200718 r Ja bych se zeptal jinak a to co od toho vlastne konkretne chcete ? Upraveno Květen 1, 200718 r od MichalF
Květen 2, 200718 r Autor Ja bych se zeptal jinak a to co od toho vlastne konkretne chcete ? No abych řek pravdu ja ani moc ještě nevim . Si myslím že by to mělo přinést nějaké zpřehlednění dat, informaci o tom kdo, kdy a kde něco dělal s určitými daty, eventuelně nějaké spoplatnění změn v souborech, momentálně mě nic vic nenapadá. V této fázi bychom si chtěli udělat nějaký přehled o tom co existuje a podivat se na to jak to funguje.
Květen 2, 200718 r Je to jak píše MichalF. Nejdříve si přesně ujasňujete jaký má být výsledek. Potom si vzít na analýzu někoho kdo tomu rozumí a je pokud možno nezávislý. Pokud přijdete k dodavateli s tím, že chcete DMS, prodají Vám místo Škodovky Ferrari, jehož výkon nikdy neupotřebíte a vyhodíte za to těžký prachy... Nevím v jaké firmě pracuješ, já jsem dělal poptávku po DMS ale pracuju pro jednu z největších firem v ČR, takže jsme poptávali hodně robustní řešení od velkých hráčů v této oblasti - IBM, Documentum (Ness), FileNet, OpenText (Syconix), Stellent (Profinit). Takže asi Ti se svými zkušenostmi moc nepomůžu... Možná bych zkusil Oracle, ten se nedávno začal orientovat na SME segment a údajně má rozumný řešení...
Květen 2, 200718 r Autor Je to jak píše MichalF. Nejdříve si přesně ujasňujete jaký má být výsledek. Potom si vzít na analýzu někoho kdo tomu rozumí a je pokud možno nezávislý. Pokud přijdete k dodavateli s tím, že chcete DMS, prodají Vám místo Škodovky Ferrari, jehož výkon nikdy neupotřebíte a vyhodíte za to těžký prachy...Nevím v jaké firmě pracuješ, já jsem dělal poptávku po DMS ale pracuju pro jednu z největších firem v ČR, takže jsme poptávali hodně robustní řešení od velkých hráčů v této oblasti - IBM, Documentum (Ness), FileNet, OpenText (Syconix), Stellent (Profinit). Takže asi Ti se svými zkušenostmi moc nepomůžu... Možná bych zkusil Oracle, ten se nedávno začal orientovat na SME segment a údajně má rozumný řešení... Jedná věc je to co potřebuješ ty druha věc je vidět fungovat i systémy které umí mnohem víc a možná na něco přideš co by se taky dalo uplatnit. Je fakt že my žaden giga system nechcem, spiš asi něco menšího. Ale i tak dik aspoň za to cos poptaval ty - kouknem ať si aspoň udělam představu o tom co takové super velke systemy umí.
Květen 2, 200718 r Jestli sem spravne pochopil na co to chcete, tak by na to mohl stacit obyc Microsofti sharepoin services, pripadne Sharepoint server.
Květen 2, 200718 r Autor Jestli sem spravne pochopil na co to chcete, tak by na to mohl stacit obyc Microsofti sharepoin services, pripadne Sharepoint server. - nějakej odkaz na nějake informace by nebyl - at nemusim hledat - a jak vidim si celkem znalej problematiky - neměl bys nějaký obecný popis, jednotlivých skupin systemu nebo tak nějak, prostě mě zajima co vubec na trhu existuje atd. dík moc
Květen 2, 200718 r zkus se podivat na www.logos.cz, ktera toho umi hodne - v posledni dobe s ni delal bracha, nevim, jake ma kdo zkusenosti, ale sharepoint je uplne strasny.....
Květen 2, 200718 r zkus se podivat na www.logos.cz, ktera toho umi hodne - v posledni dobe s ni delal bracha,nevim, jake ma kdo zkusenosti, ale sharepoint je uplne strasny..... No ja si na sharepointy nemuzu stezovat, vse co sem od nich potreboval, navic ve spojeni s exchange serverem mi poskytujou a navic zdarma
Květen 28, 200718 r Autor Kluci znovu obnovuji. Už celkem víme co chceme. A tak mě napadlo to co psal Budy Potom si vzít na analýzu někoho kdo tomu rozumí a je pokud možno nezávislý. Pokud přijdete k dodavateli s tím, že chcete DMS, prodají Vám místo Škodovky Ferrari, jehož výkon nikdy neupotřebíte a vyhodíte za to těžký prachy... Kde se obratit na nějakeho nezavisleho člověka?? Nejlepe Ostravsko ať to neni daleko.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.