Petr B Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Nejsem žádný velký odborník přes elektriku a přes auta vůbec a právě proto, bych se chtěl zeptat na názor zkušenějších, než případně pojedu do servisu. Mám 4 roky Fábiu 1,2, 40 kW, a asi před rokem a něco jsem dával do auta novou baterii, protože ta původní se mi jevila jako celkem odrovnaná. S novou to šlo celkem v pohodě, a tak jsem se s tím, jestli je tam nějaký problém až tak moc nezabýval, do určité míry jsem to, že ta první odešla, připisoval velkým mrazům předchozí zimu (05/06). Ale nyní během dubna, kdy se teploty dostaly jen výjimečně pod nulu jsem začal mít velké problémy s ranním startováním, vždy až na několikátý pokus. Odpoledne když se vracím z práce už je to vždy bez problémů. Dobil jsem baterii, průběh dobíjení se mi jevil jako celkem normální, ale i po dobití se situace nezměnila. Zběžně jsem tady četl témata o vybíjení baterií a ještě zkusím mimo jiné proměřit, kolik mA to žere v klidu. Ale chtěl bych zeptat, jestli problém nemůže být i v něčem jiném a co si bez servisní kontroly můžu sám zkusit ještě prověřit. Předem děkuji za názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr B Vloženo 4. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Asi jsem omylem příspěvek zařadil do špatné kategorie, za což se omlouvám. Chtěl jsem to dát do elektriky a nevím, jestli to jde nějak přeřadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Jestli máš idigitální multimetr tak odpoj s vypnutým zapalování - pol na baterii a dej měti kontakt a - pol na baterii multimetr a změř odběr za klidu neměl by být větší jak 0.01A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondaz Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Jestli baterka točí, ale motor nestaruje tak si myslím, že tvůj problém s baterií vůbec nesouvisí. Typoval bych to na svíčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr B Vloženo 4. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Jestli baterka točí, ale motor nestaruje tak si myslím, že tvůj problém s baterií vůbec nesouvisí. Typoval bych to na svíčky. No ono se tak docela nedá říct, že točí. Spíš je to tak, že to blafne a nic, někdy to třeba jen tak ťukne. Když to zkouším znovu, tak po nějakém tom pokusu to blafne víc a když s klíčem trochu zahýbu blízko mezní polohy, tak to pak třeba chytne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 A čo spínačka a štartér? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr B Vloženo 4. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 A čo spínačka a štartér? ... beru to jako další typ, ale sám to nedokážu posoudit. Ještě bych dodal dalši okolnost, která nevím, jestli může mít nějakou souvislost nebo ne: NA podzim se mi jednou stalo, že po přidíní plynu to trochu pocukávalo, než motor zabral a nedávno na STK mi technik, který dělal emise, řekl, že mu to tam hlásí nahodilou chybu- snad to to řeknu správně - relé vstřikování paliva (??) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Na STK to mal technik napichnuté na VAG? To je nejake divné jeho mašina môže dať stav spalín ale náhodile chyby -to snáď nie. Nebolo to náhodou v servise? Ak je to nahodila chyba nemusí to byť nič vážne.Mne pred pár dňami začal preblikavať check mot. po pár km už svietil stále tak som dal na VAG: sporad. chyba na 2 válci,premazal som ju a je to zatial OK.(ZATIAL) Môže to byť vela veci: sviečka,vstrek konektor,cievka atd. ťažko sa to určuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Presúvam do elektriky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr B Vloženo 9. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 Na STK to mal technik napichnuté na VAG? To je nejake divné jeho mašina môže dať stav spalín ale náhodile chyby -to snáď nie. Nebolo to náhodou v servise?Ak je to nahodila chyba nemusí to byť nič vážne.Mne pred pár dňami začal preblikavať check mot. po pár km už svietil stále tak som dal na VAG: sporad. chyba na 2 válci,premazal som ju a je to zatial OK.(ZATIAL) Môže to byť vela veci: sviečka,vstrek konektor,cievka atd. ťažko sa to určuje Jo měl to napíchnuté an VAG, bylo to opravdu na STK. Také děkuju za názor. Pokud ještě nezjistím, že je to nějaká banalita typu nějakých zaoxidovaných kontaktů, tak s tím stejně asi budu muset do servisu zajet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 9. Květen 2007 Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 Číslo tej chyby nemáš? U vás na STK napichujú auta na VAG-prečo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr B Vloženo 9. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 Číslo tej chyby nemáš? U vás na STK napichujú auta na VAG-prečo? Zase tak často na STK nejezdím - teď to bylo po 4 letech, takže nevím, do jaké míry je to pravidlem, nebo je to spíš zvláštní vyjímka. Číslo bohužel taky nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.