Přejít na obsah

divné pšouknutí po vypnutí motoru


Wallace

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

dneska jsem na svem aute menil vzduchový filtr a vyměnil jsem také olej spolu s olejovým filtrem.Vše bez problémů akorát jsem na závěr nemohl vymazat servisní interval na olej v palub. pc.Podle návodu me to neslo.Tak ze se podivam na toto forum jak na to a zitra to vymazu.To ale neni vse.Po nastartování kdyz motor chvili bezel aby se olej rozlil tak jsem auto chcipnul a po chcipnutí cca. 2s se ozvalo takové jakoby pšouknutí(takový ráz vzduchu).Zjistili jsme ze se po zhasnutí motoru zavírá jakási pumpa která je hned za egr ventilem (jestli je to teda on, podle toho co jsem zde vycetl by to mel byt on).Prikladam foto a ptam se.

Má na tuto zavadu nejaky vliv to ze jsem jeste nevymazal ten interval v ŘJ?

Prosim zkuste me jeste nasmerovat na nejake informace ohledne vymazani toho ser. intervalu.

Please poradte co s tim, co by to mohlo byt.

Mam O1 r.v.03, najeto 81000,1,9TDI,81kW

Dekuji vsem

post-6999-1179947972_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar,

vymazat servis jde takto:zmáčkni tlačítko na nulování denního počítadla a zapni klíček tak aby se rozsvítily kontrolky,drž tlačítko cca 5 sekund a tlačítkem na seřizování hodin otoč doprava a objeví se na počítadle km toto: - - - . vypni klíček a zapni a objeví se INSP tak to celé opakuj znova po té se ti ukáže jen km !

jinak to co jsi označil,tak za tím je taková plastová nádobka a z ní kouká plastová osička a ještě k tomu ved podtlaková hadička tak koukni jestli ti navypadla je to totiž komfortní zhasínání motoru a to by mohlo mít možná něco společného s tím fouknutím,je k tomu prý nějaká krabička s klapkou a nějaké táhla a celé to stojí 5500 kč ve škoda servisu,ptal jsem se na to protože při výměně podtlakových hadiček jsem ulomil tu palstovou osičku ale sehnal jsem jí samotnou v Praze na vraku za 3kilča!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...