Publikováno Květen 24, 200718 r Lidi ahojte, potřeboval bych poradit,jak se mění na zadní nápravě ložiska ,a jaké nářadí k tomu potřebuji.Mám Škodu Fabii Combi 1,2,47 KW,najeto cca 85 tisíc KM.Pokud jste to už někdo měnil a máte s tím zkušenost,poraďte mi prosím,díky Zdendyp
Květen 24, 200718 r 1. Zhodis kolo 2. Ak mas bubny - nejak sa musi zatlacit pruzinka(vo vnutri bubna-aby sa "stiahli k sebe), ak mas kotuce Odmontovat strmen. 3. Odmontovat buben, resp. kotuc. 4. Stiahnut zaslepku, ktora kryje maticu na osi. 5. Odmontit maticu. Doporucuje sa vzdy vymenit za novu - je samoistna. 6. Vybrat lozisko s nabojom (je to v kope) 7. Nahodit nove lozisko s nabojom POZOR, je tam rozdiel, ci mas so snimacom ABS alebo bez ABS. 8. Dotiahnut maticu POZOR, je treba k tomu momentovy kluc, Musis dotiahnut spravnym momentom. 9. Domontujes ostatne diely. A JE TO. Dufam ze som na nic nezabudol. Ak ano tak sorry. PS: Ked to uz budes mat rozobrate menil by som aj brzdy (dosky, pakne, pripadne stiahnut bubny) ak si este nemenil. Ale je to len a len na TEBE.
Květen 24, 200718 r Autor 1. Zhodis kolo2. Ak mas bubny - nejak sa musi zatlacit pruzinka(vo vnutri bubna-aby sa "stiahli k sebe), ak mas kotuce Odmontovat strmen. 3. Odmontovat buben, resp. kotuc. 4. Stiahnut zaslepku, ktora kryje maticu na osi. 5. Odmontit maticu. Doporucuje sa vzdy vymenit za novu - je samoistna. 6. Vybrat lozisko s nabojom (je to v kope) 7. Nahodit nove lozisko s nabojom POZOR, je tam rozdiel, ci mas so snimacom ABS alebo bez ABS. 8. Dotiahnut maticu POZOR, je treba k tomu momentovy kluc, Musis dotiahnut spravnym momentom. 9. Domontujes ostatne diely. A JE TO. Dufam ze som na nic nezabudol. Ak ano tak sorry. PS: Ked to uz budes mat rozobrate menil by som aj brzdy (dosky, pakne, pripadne stiahnut bubny) ak si este nemenil. Ale je to len a len na TEBE. Ahojky,díky za odpověď,jen mě ještě zajímá jaké klíče k tomu potřebuji,je na to nějaké speciální nářadí? nějaký nástrčák ?
Květen 26, 200718 r Ahojky.. Taky už jsem si jedno měnil- na zadku mám kotouče.. Vím,že to bylo bez problémů a vystačil jsem si s běžným nářadím co mám doma,žádná past..
Květen 27, 200718 r Ahojky..Taky už jsem si jedno měnil- na zadku mám kotouče.. Vím,že to bylo bez problémů a vystačil jsem si s běžným nářadím co mám doma,žádná past.. Doufám že jsi použil ten momenták protože pokud se to utáhne málo tak se zničí a pokud moc tak se taky zničí
Květen 28, 200718 r tam je klasické radiální, utáhnou tak aby drželo. Tak to je příjemná změna ve feldě to bylo muselo být přesně na předepsaný moment.Holt pokrok no......
Květen 28, 200718 r jj ve Feldě jsou dvě kuželíkový proti sobě, obyvkle je z továrny utaženo tak, že matici povílíš rukou.
Květen 28, 200718 r jj ve Feldě jsou dvě kuželíkový proti sobě, obyvkle je z továrny utaženo tak, že matici povílíš rukou. Souhlas.To fabce je teda o dost lepší protože na feldě se to muselo občas zkontrolovat a když bylo starší tak ještě častěji protože když se pak utáhlo tak většinou odešlo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.