Přejít na obsah

Octávií do Chorvatska, Slovinska - poradíte????

Petr

Doporučené příspěvky

Ad Lago di Garda - uz dost dlouho jsem tam nebyl, ale je to jedno z mala mist na zemi, co mam vyhlidnuty pro emigraci :-)

Ne, vazne, moc se mi tam libi - hlavne protoze hlavne lezeme po skalacha a feratach. Mozna tam letos pojedu se zenou v srpnu - ja budu vodit lidi pro CK po feratach a ona s malou a jeste mensi (ta je zatim v brichu) muze valet u vody.

Vetsinou jsou tam velmi prijemne teploty. Ubytovani v privatu tam neznam, par kempu tam je OK.

Na takovy to pobrezi v Italii u Benatek by mne nikdy nikdo nedostal :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KaJe: Tak jak to vidíš s cestou do toho Jesola, kolik hodin? :-) GPS mi ukazuje 7,5 (router na skoda-auto.cz ukazuje asi 10) , ale dle mého tam člověk bez potíží na silnicích za 6 hodin bude...

já jsem se dozvěděl, že zrovna v době dovolený budu mít v Brně zápis na VŠ. Takže se seberu a jedu 750km do Brna, vyřídím formality a jedu zpět do It dalších 750km....to bude fakt zábava teda:)

Editováno: , autor: dastax
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak jsem již zpět z dovči. Cesta byla super, zácpa až u pobřeží, ale ta je tam prý pořád. Cesta tam 683 km, průměrná rychlost 94 km/h, průměrná spotřeba 6,4 l/100 km, cesta zpátky 703 km (jel jsem přes průsmyky), průměrná rychlost 85 km/h, průměrná spotřeba 6,9 l/100 km. Moře a pláž čisťoučká a voda teplá. Teploty tropické. Takže já dovču v Itálii doporučuji a cestu Dolní Dvořiště - Linz - Salzburg - Villach - Udine. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Nás jede letos 10 sem. Krásné místo s takřka soukromou pláží,vlastní garáží pro každý apartmán,plzeňskou hospodou kousek vedle a hlavně za 500 na osobu a noc. Jedeme kvůli volnu až 6.9. .Jedině v tenhle termín dostanou všichni dovolenou. Celkem tři combi octavie,5x mužské pohlaví,5x ženské. A váháme jestli vzít 2-3 sudy piva + nějaké plechovky, či to táhnout všechno v plechovkách(celkem 5x96plechovek) Já bych vzal radši plechovky,páč sou skladnější (k pivu ještě chlazení) a to co si povezou kočky už by se tam nevešlo. Jak je to s dovozem chlastu do HR? Je to nějak omezený? Nikde sem to nenašel

post-12509-1214941328_thumb.jpg

post-12509-1214941450_thumb.jpg

post-12509-1214941462_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nazdárek,v pátek ve 2:45 ráno jsem se vrátil z Makarské riviéry,obec Drašnice,mezi Tučepi a DrevenikemByli jsme poprvé autem u moře a celkem podruhé u moře.Octavia 1.6 SR bez klimy to zvládlala bravurně,na sv.Jure se vydrápala taky.V rakousích se dá jet rychle,ale dávat majzla jako tady,ve Slovinsku je to na draka,před každou křižovatkou mezi polema jsou 60 km/h ale Slovinsko je naštěstí krátké,v Chorvatsku jsme fičeli 130-150km/h a nikde ani jedna uniforma.V údolí Neretvy se objevili jedni cajti a za Drevenikem.Člověk si zvykne,když se tam pár krát projede(jiný to je když se na tejden plácnete u vody,to mě nebaví),je to skoro jako v česku,někdy jsou cajti a někdy ne.Cestou do Dubrovníku jsme potkali pouze celníky,když jsme přejížděli BiH.poplatky ve městech 10 kuna za hodinu,pivko točený ve Splitu 15-16 kuna a jinde taky,není nejhorší,pivo s plechu z domova mi tak nechutnalo.Pizza 30-55 kuna,nakupujte v marketech Konzum,byly mi sympatyčtější než Hypernova.Je to ale jako u nás s Jednotou,na vesnici maj v Konzumu o dost dráž než třeba v Makarské.Platit kartou,jak na dálnici tak v Konzumu je super.Vyměnit naše peníze za Kuna zvládnete na Kterékoliv poště i v té naší prdelce byla pošta:-)Trajekt z Dreveniku na Korčulu 30 kuna osoba,výlet z Tučepi na Bol,Jelza(all inclusive) 200 kuna,lodí Pasat,je to drahý,protože platíte za jídlo,který je hnusný a suchý a příloha je veka a pití je fujtajbl a jako bunus tam hraje ne moc mě oblíbená Chorvatská muzika.Lepší trajekt,více místa,klimatizovaná hospoda a výběr jídela možnost vzít si ssebou auto či kolo.

Na sv.Jure se platí u brány 30 kuna za hlavu a auto je gratis.Od kasy se jede 23km serpentýnami širokými na auto-zážitek,je to sice 1762 metrů nad mořem ale zima tam rozhodně není.Výhled je úžasnej.Byli jsme tam při západu slunce,nahoře je vysílač a budovy jsou oplpcené,ale to celése dá obejít po cestičce a narazíte na krásnou kaličku,která se dobře fotí.Jo cestou jsou 2 odpočívadla,první s výhledem nad Tučepi,druhé s hospodou.Doporučuji Split a Dubrovník ani tak ne Korčulu.Cestou zpět jsme se zasr´tavili na vodopádech Krka a to že sezona teprv měla začít,bylo tam lidí k prasknutí,hrůza,každej se v tom žulil.O sezoně pro mě nemá cenu do Chorvat jezdit,protože tam není k hnutí a ceny se taky lišej!!!Ubytování v červnu 12,5-15 euro v malé obci Drašnice,Apartmán MIR http://www.apartmani-mir.com/ s kuchyní,balkonem přímo nad mořem a s klimatizací a satelitem!!!!

Oktávka to zvládla dobře,jen mi došla kapalina v ostřikovačích.Slovinsko stálo 0,75 eur,Rakousko -10 dení známka cca 7,8 eur,poplatky na Chorvatské dálnici cca 450,- Benzín ve Slovinsku cca 29kč,v Záhřebu 9,65 kuna,v Bosně cca 27kč.Cesta tam 1100km a domů jsem jel bez delší přestávky asi 11 hodin,při spotřebe 7-7,5 l

Odkaz ke komentáři

Nazdárek,v pátek ve 2:45 ráno jsem se vrátil z Makarské riviéry,obec Drašnice,mezi Tučepi a DrevenikemByli jsme poprvé autem u moře a celkem podruhé u moře.Octavia 1.6 SR bez klimy to zvládlala bravurně,na sv.Jure se vydrápala taky.V rakousích se dá jet rychle,ale dávat majzla jako tady,ve Slovinsku je to na draka,před každou křižovatkou mezi polema jsou 60 km/h ale Slovinsko je naštěstí krátké,v Chorvatsku jsme fičeli 130-150km/h a nikde ani jedna uniforma.V údolí Neretvy se objevili jedni cajti a za Drevenikem.Člověk si zvykne,když se tam pár krát projede(jiný to je když se na tejden plácnete u vody,to mě nebaví),je to skoro jako v česku,někdy jsou cajti a někdy ne.Cestou do Dubrovníku jsme potkali pouze celníky,když jsme přejížděli BiH.poplatky ve městech 10 kuna za hodinu,pivko točený ve Splitu 15-16 kuna a jinde taky,není nejhorší,pivo s plechu z domova mi tak nechutnalo.Pizza 30-55 kuna,nakupujte v marketech Konzum,byly mi sympatyčtější než Hypernova.Je to ale jako u nás s Jednotou,na vesnici maj v Konzumu o dost dráž než třeba v Makarské.Platit kartou,jak na dálnici tak v Konzumu je super.Vyměnit naše peníze za Kuna zvládnete na Kterékoliv poště i v té naší prdelce byla pošta:-)Trajekt z Dreveniku na Korčulu 30 kuna osoba,výlet z Tučepi na Bol,Jelza(all inclusive) 200 kuna,lodí Pasat,je to drahý,protože platíte za jídlo,který je hnusný a suchý a příloha je veka a pití je fujtajbl a jako bunus tam hraje ne moc mě oblíbená Chorvatská muzika.Lepší trajekt,více místa,klimatizovaná hospoda a výběr jídela možnost vzít si ssebou auto či kolo.

Na sv.Jure se platí u brány 30 kuna za hlavu a auto je gratis.Od kasy se jede 23km serpentýnami širokými na auto-zážitek,je to sice 1762 metrů nad mořem ale zima tam rozhodně není.Výhled je úžasnej.Byli jsme tam při západu slunce,nahoře je vysílač a budovy jsou oplpcené,ale to celése dá obejít po cestičce a narazíte na krásnou kaličku,která se dobře fotí.Jo cestou jsou 2 odpočívadla,první s výhledem nad Tučepi,druhé s hospodou.Doporučuji Split a Dubrovník ani tak ne Korčulu.Cestou zpět jsme se zasr´tavili na vodopádech Krka a to že sezona teprv měla začít,bylo tam lidí k prasknutí,hrůza,každej se v tom žulil.O sezoně pro mě nemá cenu do Chorvat jezdit,protože tam není k hnutí a ceny se taky lišej!!!Ubytování v červnu 12,5-15 euro v malé obci Drašnice,Apartmán MIR http://www.apartmani-mir.com/ s kuchyní,balkonem přímo nad mořem a s klimatizací a satelitem!!!!

Oktávka to zvládla dobře,jen mi došla kapalina v ostřikovačích.Slovinsko stálo 0,75 eur,Rakousko -10 dení známka cca 7,8 eur,poplatky na Chorvatské dálnici cca 450,- Benzín ve Slovinsku cca 29kč,v Záhřebu 9,65 kuna,v Bosně cca 27kč.Cesta tam 1100km a domů jsem jel bez delší přestávky asi 11 hodin,při spotřebe 7-7,5 l

Sv. Jure je fakt hezký a tak tyto fotky asi poznáváš..:-)

Jen mne opět Chorvati nezklamali, vybírají vstupné za to, aby jsi se prošel kolem plotu na vrcholu kopce....!! Kdyby tam alespoň byla malá krčmička, nebo prostě nějaké posezení, fotky o tom jak se stavěl vysílač, prostě něco, co jsem viděl všude jinde ve světě. Jediná atrakce tam je ten dalekohled...

Ale abych nebyl jen kritický, příroda super, kamzíci a vůbec to se musí vidět...

Jezdil jsem po okolí od Tucep až po Pelješac asi 6 let za sebou a pokaždé bylo něco nového, co člověk objevoval

post-4303-1215023468_thumb.jpg

post-4303-1215023481_thumb.jpg

post-4303-1215023494_thumb.jpg

post-4303-1215023508_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Moc pekny, to je nekde pod Splitem, pod Omisem? :)

Je to Brela. Nejen podle mě ,jedno z nejhezčích míst Chorvatska. Už se moc těším. Před týdnem sem byl v Itálii na víkend(lignano) a už se moc těším na čistý moře který nahoře v itálii nenajdeš. Což teda není žádná novinka :) Ale 100 kč za klimatizovanou noc,to je příjemný víkend :palec2:

Odkaz ke komentáři

Ad. Chorvatsko - pakliže někdo míříte do Omiše, rozhodně doporučuji jít v Omiši na rafting!! Na tý jejich řece. Byl to asi nejlepší zážitek z dovolený u moře :) I když ta řeka nebyla moc ryhclá..

Tak jsem již zpět z dovči. Cesta byla super, zácpa až u pobřeží, ale ta je tam prý pořád. Cesta tam 683 km, průměrná rychlost 94 km/h, průměrná spotřeba 6,4 l/100 km, cesta zpátky 703 km (jel jsem přes průsmyky), průměrná rychlost 85 km/h, průměrná spotřeba 6,9 l/100 km. Moře a pláž čisťoučká a voda teplá. Teploty tropické. Takže já dovču v Itálii doporučuji a cestu Dolní Dvořiště - Linz - Salzburg - Villach - Udine. :palec2:

v kolik jsi vyjížděl, že dálnice OK a až pak u pobřeží zácpa? Respektive v kolik jsi byl cca na hranicích? Nevím kdy vyjet...

Odkaz ke komentáři

Na Dolním dvořišti jsem byl asi tak pár minut před 06:00 hodinou. :) A ta zácpa u pobřeží tam byla každý den skoro celý den. ;)

No moje máti tam jela před týdnem a měla oproti tobě tak hodinu (hodinu a půl) zpoždění a prej chytla velikou zácpu na dálnici... :o/

No já tam pojedu abych tak mezi 4-5 byl na Dvořišti a pak se uvidí no :)

každopádně díky za info

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

KaJe: tak Itálie byla hezká. Lido di Jesolo je myslím si fajn, doporučuju ho. Není to tak daleko, ceny jsou rozumné (pizza za 5éček). Jediné zklamání byly Benátky, kde jako vždy moc lidí :(

jinak cesta do IT a zpět (a mezitím ještě "výlet" do Brna) . takže Jih Čech - Jesolo - Brno - Jesolo - Jih Čech

2940km, prumer 82km/h, 35:58 jízdy, 7,9 průměrná spotřeba (klimoška, jízda asi 5 hodin na vodě (hroznej déšť a žere to víc:( ), jízda přes Alpy i mimo dálnici, sem tam kolona , 3 lidi v autě, jízda dle max limitů, plnej kufr a i popojíždění po Itálii, střídavě 95 / 98 benzín)

takže koukám, že jsi na tom s dvoulitrem byl líp, to moc závidím. Mně to hrozně žere na dálnici. Na okreskách dokážu jet do 6.5 litrů bezproblémů, ale dálnice pod 8litrů s RS nejde a nejde :-(

Odkaz ke komentáři

napíšu sem i své zkušenosti, octou jsem zatím nejel, ale snad to někomu pomůže.

Jel jsem z Litvínova do Splitu. Cestu jsem volil přes Slovensko, Maďarsko, Slovinsko (5km), Chorvatsko. Celková délka 1250km za cca 13hodin.

Trasa je ZDE.

Celá cesta je po dálnici až na Maďarsko, tam jedete po okreskách, ale celkem to jde, ani není potřeba mapa, stačí vědět že musíte jet po silnici č.86. Taková motanice je v cípu Slovinska, tam projedete bývylé hranice a přijedete na kruhák (ten vás žene hned na dálnici), tam musíte posledním výjedzem po takové úžší cestě na Lendavu, tu projedete cca pořád doprava (je lepší ci to hlídat s mapou) až dojedete na HR-SLO hranice. No a pak už jen na Zagreb, to jsme až do Splitu jeli po dálnici.

Jen upozorním že ve dvou místech se jezdí na dálnici tulenem obousměrně v jednom pruhu, takže z obou stran před tunelem je 10km kolona kvůli zúžení. Při cestě tam jsme jeli v úterý, takže prázdná dálnice a při cestě zpět v sobotu, takže 3hodiny v kolonách (auta vařila a odtahovky měli kšefty).

Co se týká poplatků, tak Slovenská měsíční známka 300Kč a mýtné v Chorvatsku tam i zpět cca 1100Kč. Asi pořád lepší než platit Slovinskou dálnici a tunely v Rakousku.

Ještě upozorním, že při cestě tam při přejezdu z SK do Maďarska nesmíte najet na jejich dálnici, musíte na město Mosonmagyaróvár a pak už jen po silnici č.86.

V Chorvatsku dodržujte předpisy, místní policie má ultra malinký dalekohleodvý radary a dají se snadno přehlédnout, když zrovna nejsou převlečeni za turisty, to už jste pak bez šance. Dálnice má klasicky 130km/h ale je na ní spousta omezení (například z důvodu sekání trávy na středovém dělícím pásu atd.)

Jinak spotřeba ve Fabii RS s rakví na střeše, 4 lidi a klima 6,5litru. Po natankování plné v Litvínově jsme tankovali až v Zagrebu. V žádném případě netankujte v Maďarsku, to jsme udělali po cestě zpět a když jsme tu nádrž doma dojezdili na rozsvícení rezervy auto chcíplo a ve filtru byla voda. Pak mají také debilní kurz na EURO a to jsme byli u OMV, takže pozor na to.

Snad to někomu pomůže :)

tady jedno dovolenkové foto :) (příště už jedu Octou :)

pict9826ji4.jpg

Odkaz ke komentáři

Jj, opravdu pohodovka :) Jedina nevyhoda, ale to je v HR leckde, ze je to uzavreny a cumis na druhej breh, to mi trochu va. Ale pro me to po tydnu zacne byt takovy, ze uz me plaz neba, tak jezdim a fotim a tak, pokud neni prilis vedro, proto sme (ted uz) loni jeli az na zacatku zari, a bylo to nejlepsi, co sme kdy v HR byli. Jen 3 dny to nebylo na koupani, zima, ale to bylo i v Recku, kde byla druha cast rodiny. Tam asi vyrazime pro zmenu letos :)

Bluefrogu a Krysaři nemáte kontak na domácí, asi bych tam letos jel. Nebo to mám zkusit na slepo ?

Můžete napsat SZ ?

Edit: ještě dotaz na ty co tam letos byli, ceny za potraviny stejné jako loni ? Nechce se mi moc tahat s jídlem...

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři

snb-rider : ja jedu octou a jede semnou FRS tak sem zvedav :) uz se tesim.. zitra vecer jedem..a taky na slovaky a pres madarsko...ale ja to mam kousek.. ty z litvinova.. ja z uh.hradiste..takze na slovensko to je co by kamenem dohodil..a pak uz asi stejne jak ty..

Odkaz ke komentáři

Bluefrogu a Krysaři nemáte kontak na domácí, asi bych tam letos jel. Nebo to mám zkusit na slepo ?

Můžete napsat SZ ?

Edit: ještě dotaz na ty co tam letos byli, ceny za potraviny stejné jako loni ? Nechce se mi moc tahat s jídlem...

Chlape, mas dlouhou SZ :) Na slepo pokud bys jel ve dvou, tak nebude problem cokoliv sehnat.

Jinak pokud v Chorvatsku nesly ceny moc nahoru, tak tam letos musi byt levnejs nez tady, tady to letelo dost a tam jsme loni nakupovali za srovnatelny ceny. A nehlede na to, ze je koruna letos o dost silnejsi. Ja mam za tyden dovolenou a jeste nevim, kam pojedu, jestli nakonec nekam, tak mozna zase nakonec do Chorvatska, a nebudu si krome par susenek brat jidlo asi zadny

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...