Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Díky chlape, už jsem to četl a dokonce dnes jsem Ti i odpověděl...nestíhám.

Minulý rok byla kuna 4kč a dnes je 3,3 zhruba, no a jak říkáš u nás se ceny vylepšily :palec2:

My pojedema asi 15. v pátek a asi budeme 3 osoby, protože švagrová nám měla dát sebou neteř a ona nemá pas (má 17let), volal jsem na konzulát HR a musí mít pas když jí ještě nebylo 18... No smůla, naše dcera si bude muset vystačit s náma ;)

Editováno: , autor: Peterer
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

S pískem doporučuji Omiš. Je to kousek za Splitem, nádherné písčité přírodní plaže a super staré historické město s pirátským hradem a přímo v městě se vlévá do moře řeka Cetina, na které se dá raftovat. byl jsem tam 2x a vždy super.

Já jezdím na písek autem do Bulharska. ;)

Vloženo

Ahoj. Jestli můžu,já taky jezdil spoustu let do Chorvatska.Tento rok jsem zkusil jet autem do Bulharska a pohoda. Ceny za ubytko poloviční než v HR a nevezl jsem žádné jídlo,natož vaření...Moře sice není tak krásné jak v HR ,ale šlo to.Byl jsem až u Tureckých hranic.

Vloženo

Do Bulharska bych jel rád, ale vzhledem k tomu, že se mi před 10 dni narodila dcera, tak vlétě nechci jet někam daleko, určitě do 1000 km. A ten písek chci taky kvůli prckovi a raději bych Chorvatsko než Itálii. :)

Vloženo (editace)

Omiš taky doporučuju...dlouhá písečná pláž, krásný městečko a raftování na řece Cetině? No prostě super ;)

Paradoxně raftování na řece bylo z dovolený u moře to nejlepší :smich:

---

update: ale teď jsem si všiml, že už jsem to tu jednou psal:)

Editováno: , autor: dastax
Vloženo

Já jsem byl v Chorvatsku ve Vodici a 3x v Omiši a osobně doporučuji Omiš( http://www.omis.hr/).

Ale vzhledem k tomu, jak tady všichni rádi řídíme ty naše 4kolový miláčky tak doporučuji Bulharsko autem. Cesta sice dlouhá, ale bez problémů a ubytování a služby se nedají s Chorvatskem ani srovnat. Super chování, jednání - prostě super dovoléná :palec2::palec2:

Vloženo

Omis je fajn, byl sem 2x asi 5km odsud. Ale podruhy uz sem si rek NIKDY vice. Clovek si tam pripada vic v CR nez doma, a pokud jedu na dovolenou nekam mimo republiku, nemusim fakt slyset cestinu uplne vsude :)

Vloženo
mozno na buduci rok skusim ten omiš ale tohto roku som bol druhykrat v tučepi kto tam bol uzna ze je tam super :palec2:

do Tucep jsem jezdil několik roků po sobě a fakt super... A potom jsme jeli níže na poloostrov Pelješac a nádhera - samota klid, čistota. Balzám na duši :-)

Vloženo

já byl letos na Brele a čistější pláž sem neviděl. Jeli sme se podívat do Tučepi,když to všichni tak vychvalovali a při procházce jsme došli až k rozpadlému hotelu Jadran a já se málem poblil. Takovej bordel sem ještě neviděl. Všechny kanály snad ústí na pláž pod pod nim. Jeden den jsme pak navštívili Makarskou a z přeplněných pláží a smradlavých WC sem taky nebyl nadšenej. Prostě Brela je :palec2:

Navrhuju založit téma Octávií do Bulharska? Co vy na to? :) Rád bych se tam podíval

Vloženo (editace)

no, téma : Oktávií do Bulharska nevím, já su spíš Oktávií do Řecka ;)

jinak minulý rok jsem byl u Omiše, konkrétně v Mimici .... voda od apartmánu cca 20m, ale s převýšením snad 100metrů, ale i tam luxus, a koupání s nahýma prdelama :D , nechtějte ať přiložím foto :rolleyes:

Editováno: , autor: Fire
Vloženo

ahoj tak my taky jezdíme pod Omiš, do Ruskamenu je to taková malá vesníčka, jeden krám, hotel a hospoda ale jinak moc klidný místo , a náš pan domácí má moc dobrou domácí ořechovici a víno , za apartmán 2+ 1+ balkon chce 45 euro na noc .Na jídlo jezdíme do Omiše protože tam maj pizzu BigXXL

post-12356-1228072381_thumb.jpg

• o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...
Vloženo

Tento rok to bude opat Umag - Pula /istria/ HR. Uz asi od roku 1993 pravidelne letovisko. Niekolko krat za rok - sem tam.

Tento rok to prvy krat zoberiem cez rakušákov. Doteraz som vzdy jazdil cez madare. Strýko bol niekde pobliž Trogiru 3 tyždne. Teraz sa vratil, vraj je to tam plne "čechov" a "slovákov".

Este ako student som cestu par krat absolvoval na mojom stale dobre naladenom Rapidiku 136. Samo bez klimošky. Dalo sa. Bol srandy kopec. Podotykam auto ma nesklamalo a tahalo celu cestu bez najmansich problemov. Inak s policiou za tie roky nemam zle skusenosti nikde. Slovinci nas namerali. Ospravedlnenie im stacilo. Bolo to niekedy v 1998 alebo 1999 nepamatam si presne. A raz v madarsku za dialkove v obci. Pokuta 200 forintov. Otec sa smial, ze to nemaju ani na pivo. Odvtedy som policajtov iba videl.

Paradoxne najvacsie problemy aj tak vzdy robili slovensky colnici pri navrate domov. Nepochopitelne...

• o 4 týdny později...
Vloženo

Takze som absolvoval dovolenku na Istrii /Umag, Motovun, Buje, Novigrad/. Cesta super pohoda cez madare a durch cele slovinsko. Dialnicna znamka existuje tyzdenna, mesacna, polrocna. /15,30,45 eur/. Ziadne problemy s policiou az na ceste domov ma asi madari namerali. Takze uvidime. V madarsku maju zalubu v 70 a 30 tabulach takze to trosku zdrzuje ak sa clovek "snazi" aspon ako tak dodrzovat rychlost.

Slovinske dialnice su bezproblemove /az teda na znamky/. Malo cechov a slovakov bolo tento rok na slovinskych dialniciach. Par bratov cechov som stretol na pumpe v Redícs /vybrali sa do chorvatska absolutne bez mapy i navigacie/. :) Tak som im pomohol. Vsetci sa vsemozne snazia obchadzat slovinske dialnice.

Zdrzanie som nikde nemal nakolko som dorazil do chorvatska relativne skoro. Nieco po osmej rano. Pol hodinu nato hlasily v radiu niekolko kilometrove šóry na dialniciach /2-3 hodiny zdrzanie/. Tohto som bol svedok pri odchode domov.

Chorvatsko pohoda. 1 euro je 7,20 kuny. Takze pre nas super. Trosku sa polacnilo. Teda podla mna.

Cesta: 650 km

Spotreba: 6,5 l cestou tam v noci bez klimosky a 6,9 l cestou domov full klima celu cestu /climatronic/, 3 dospele osoby a plne auto, rychlost som sa snazil dodrziavat +10 km/h, spotreba ma velmi milo prekvapila /OIRS/.

Bolo dobre :palec2:

Vloženo

Tak 9.8. som sa aj vratil z HR. Konkretne za Primostenom kusok je Marina a za nou cez kopec Vinisce. Pohoda,klidek,konec sveta.

Cesta tam cez Madare po okreskach z Gyoru na Szombately ,Corna dole Letenye-Gorican. Mimo Slovincov. Stav okresiek v HU nula bodov. Pred koncom ma stopli snazivi madari ze svietim hmlovkami. Nastastie zena vie po madarsky tak som im drbal do hlavy o com je homologizacia a zakony v EU,nadradenost v pripade rozkolov a pod. Po 15 min. nas pustili s tym aby som prepol na komplet svetla. banda.

Dialnice v HR pohoda. Cesta tam pondelok,dost pohodove dialnice. Cosi cca 800 km. Cas cca 12 hodin. Odchod z domu 3 hod rano po nocnom zhruba pol hodinovom spanku. Super na oci.

Naspet v nedelu. madarov som povedal ze idem po dialnici. To bola asi zase chyba lebo domorodci sa drbali z Balatonu na Budapest. Hnus. Troj prudovka miestami postala doprava. Asi 3 x. ale streka 900 km,odchod rano 8,30...prichod cca po 12 hod. Pohoda. Striedaca som nemal.

Rychlost mi kontrolovala polovicka takze dialnice cca 140 km/h. Spotreba mi nesla cez 6 litre. Auto spolahlivo bez problemov.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdravím všechny, já se vrátil už 15.8. z HR. Cesta super až na Slovinskochorvatské hranice, kdy si celník usmyslel, že se mu něco nelíbí na mé octě. Řekl si o papíry od vozu, kontroloval rok výroby, nakonec jsme musel otevřít i kapotu kontroloval VIN a všechny štítky v motorovým prostoru. Nakonec mě pustil. Cestou zpět zase slovinci dělali problémy, kontrolovali VINy aut a kufry, ale mě naštěstí pustili. Jinak HR je super, jezdíme už 3 roky na blint a vždy bez problémů. Pokud i příští rok pojedu tak asi se vyhnu Slovinsku, už mš s nimi dochází trpělivost.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...