Přejít na obsah

Spotřeba oleje u FRS

Doporučené příspěvky

Jak to máte majitelé FRS se spotřebou oleje?

Já mám momentálně najeto 127tis a mezi výměnama dolévám tak cca. 2-3 deci. Z maxima mi to klesne na minimum asi za 10-11tis km a teoreticky bych i dojezdil, ale nechci trápit motor tak doleju do maxima a potom ještě malinko ubyde. Z toho mi vychází, že motor si vezme tak cca. 0,5-0,6 l na 15tis.

Kámoš automechanik mi říká, že to je naporosto "zlatý", mám motor perfektně zajetý, nehoním ho, proto mě udivuje, že jsou i tací, kterým se hladina během 15 tis. km ani nehce, což se mi nechce vůbec věřít, protože přece jen turbo je ztrátové mazání a něco si vezme..

Dík za vaše reference. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor s turbem si vždycky něco veme ale ta spotřeba je parádní.

Firemní 2.2 CDíčka od Mercedesu berou tak 5litrů na 30 000km interval...

No tak zrovna 220CDI v W203 r.v. 2001 jsem používal cca 4 roky a 150tis km a ani kapka...a to sme mu rozhodně dávali kotel kdy tahal vlek s autem nad váhovej limit, slečna hned plnej knedl bez zahřátí (dýzl je něco jinýho než benál miláčku??? :D ) apod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...