Publikováno Červen 21, 200718 r Jak to máte majitelé FRS se spotřebou oleje? Já mám momentálně najeto 127tis a mezi výměnama dolévám tak cca. 2-3 deci. Z maxima mi to klesne na minimum asi za 10-11tis km a teoreticky bych i dojezdil, ale nechci trápit motor tak doleju do maxima a potom ještě malinko ubyde. Z toho mi vychází, že motor si vezme tak cca. 0,5-0,6 l na 15tis. Kámoš automechanik mi říká, že to je naporosto "zlatý", mám motor perfektně zajetý, nehoním ho, proto mě udivuje, že jsou i tací, kterým se hladina během 15 tis. km ani nehce, což se mi nechce vůbec věřít, protože přece jen turbo je ztrátové mazání a něco si vezme.. Dík za vaše reference.
Červen 21, 200718 r já mám zhruba 100 tis a spotřeba oleje je jak u tebe. ZHruba do těch 10 11 tis to neveme nic a pak už ten olej je asi nic moc a do tech 15 to spapá toho O,5 l. A nedá se řict že bych to šetřil. Rád tomu vrznu
Červen 22, 200718 r Motor s turbem si vždycky něco veme ale ta spotřeba je parádní. Firemní 2.2 CDíčka od Mercedesu berou tak 5litrů na 30 000km interval...
Červen 23, 200718 r Co by to bolo za karu, ktora by "nezrala" olej, Vsak Kdyz se maze tak se jede :D A na sucho nejde nic lahko. MUEHEHE
Červen 25, 200718 r Motor s turbem si vždycky něco veme ale ta spotřeba je parádní.Firemní 2.2 CDíčka od Mercedesu berou tak 5litrů na 30 000km interval... No tak zrovna 220CDI v W203 r.v. 2001 jsem používal cca 4 roky a 150tis km a ani kapka...a to sme mu rozhodně dávali kotel kdy tahal vlek s autem nad váhovej limit, slečna hned plnej knedl bez zahřátí (dýzl je něco jinýho než benál miláčku??? ) apod...
Červen 25, 200718 r Já myslel, že olej žere jenom 16V 74 kw. Koukam, že FRS žere olej? Ono moc dýzlových motorů s turbem, co nežerou (i když tady bych o slově žrát vzhledem k tomu množství polemizoval...) olej, není... Zajímací článek
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.