castor-x Vloženo 6. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2007 Všechny zdravím a chtěl bych se vrátit k nápadu MartinaRS který se mi zdá dobrý, ale není mi jasné proč nepřipojit pin6 spínače světel na pin4 kde jsou klopená(tlumená) světla do spínače, tedy po zapnutí klíčku se světla rozsvítí, při startovaní jsou X-kontaktem rozpojena a po nastartování zase svítí, zůstává vše jak u Martina, zapnutím přepínače světel se toto nastavení vypíná, zřejmně je v tom ale nějaký háček že toto Martina nenavrhnul hned, ale nevím jaký, tak mi to prosím kdyžtak řekněte. Castor-x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 7. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2007 (editace) Tak tady to mam nafocene...mlhovky se sepnou automaticky...jeste jednou dikec MartinoviRS http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&...st&p=503801 Editováno: 7. Červenec 2007, autor: acter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 9. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Červenec 2007 Myslím že to jde propojit přímo u přepínače a nechodit do pojiskovky kvůli klopenejm :-))))))a mlhy jsem volil kvůli estetice a uspoře xenonů a patic H4..........časem seženu H3/35w nebo něco podobného a bude klídek místo 55w..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paolo Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Napad je to super...v podstate zautomatizovani toho vyse zminovaneho rucniho vypinace...rele napadne elektrikare... ...me napadne pouze toto if MotorON = true OR PalubniNapeti > 13,5 then DenniSviceni = true Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filas1 Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Myslím, že by se dalo použít tohle: http://www.stualarm.cz/produkt/se080-modul...ecovani-svetel/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Myslím, že by se dalo použít tohle: http://www.stualarm.cz/produkt/se080-modul...ecovani-svetel/ tys to asi nečetl celý viď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filas1 Vloženo 10. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Myslím, že by se dalo použít tohle: http://www.stualarm.cz/produkt/se080-modul...ecovani-svetel/ tys to asi nečetl celý viď Ale jo, četl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 Tak jsem to celé pročetl a nápad je to super. Ale jako elektrikáře mě napadlo ještě jedno vylepšení. Co takhle tu propojku realizovat nějakým relé, které by seplo, až když motor opravdu běží? (signál dobíjení?) Občas stojím večer na parkovišti nebo někde v lese na pokec () se zapnutým zapalovaním (větrák, okna....) a nerad bych u toho svítil Bohužel nemám schémata tak se ptám zkušenějších a znalejších oktávky.... Myslím, že by se dalo použít tohle: http://www.stualarm.cz/produkt/se080-modul...ecovani-svetel/ tys to asi nečetl celý viď Ale jo, četl no vidíš MRS sem tohle dal jako řešení bez jakývkoliv modulů a tys si sem dal rovnou modlu pro denní svícení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 Ale jooo nápad to něni špatný sice se vracíme k modulům ale v poho......moje řešení je bez tidíš žádné případné problemy s modulem a hlavně je to bez nákladů na peněžeku...:-))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 no právě bez modulový provoz což je good, volal jsem tý segře ať se zeptá přímo ve Zruči v Helle kolik by třeba stáli jen ty dvě světla pro denní svícení (to co má mikl a fox) bez kabeláže a relátka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 no právě bez modulový provoz což je good, volal jsem tý segře ať se zeptá přímo ve Zruči v Helle kolik by třeba stáli jen ty dvě světla pro denní svícení (to co má mikl a fox) bez kabeláže a relátka Podle me to pod litr nepujde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč A myslis, ze uz je takovej rozdil mezi 55W (nebo kolik ma norm.mlhovka) a 35W ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 (editace) jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč A myslis, ze uz je takovej rozdil mezi 55W (nebo kolik ma norm.mlhovka) a 35W ? no rozdíl tam je při 12v 55w je to 4.60A jedna H3 a při 35w je to 2.90A jedna H3 a hlavně to teplo :-)))) Editováno: 11. Červenec 2007, autor: MartinRS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 (editace) jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč A myslis, ze uz je takovej rozdil mezi 55W (nebo kolik ma norm.mlhovka) a 35W ? no rozdíl tam je při 12v 55w je to 4.60A jedna H3 a při 35w je to 2.90A jedna H3 a hlavně to teplo :-)))) Nemyslel jsem to jako narazku na Tvou myslenku, jen jako zamysleni, kdyz 90% lidi sviti potkavackama = predni, zadni a budiky....tak v porovnani s tim je 20W prd, ne ? no vlastne 40W... Editováno: 11. Červenec 2007, autor: acter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jj v poho :-))))já jen kvůli tomu teplu na ty světla:-)))) ono takhle to mít stále to časem poškodí světla.....nejsem šetřílek je mě to vcelku jedno zapínal jsem světla přes den i pře vyhláškou ale ty autáky na to nejsou stavěné :-))))to zas v NDR někdo udělal chybu :-))))))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč A myslis, ze uz je takovej rozdil mezi 55W (nebo kolik ma norm.mlhovka) a 35W ? no rozdíl tam je při 12v 55w je to 4.60A jedna H3 a při 35w je to 2.90A jedna H3 a hlavně to teplo :-)))) Nemyslel jsem to jako narazku na Tvou myslenku, jen jako zamysleni, kdyz 90% lidi sviti potkavackama = predni, zadni a budiky....tak v porovnani s tim je 20W prd, ne ? no vlastne 40W... jinak někde si dával fotky dokonce asi tady :-)))))taky upraveno vid a pohoda???:-)))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jj v poho :-))))já jen kvůli tomu teplu na ty světla:-)))) ono takhle to mít stále to časem poškodí světla.....nejsem šetřílek je mě to vcelku jedno zapínal jsem světla přes den i pře vyhláškou ale ty autáky na to nejsou stavěné :-))))to zas v NDR někdo udělal chybu :-))))))))) To myslis jako, ze kdyz jsou ty "polykarbony", tak se zkrouti a zezloutnou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jinak včera jsem zjistil že sehnat H3 12v/35w problem ale jedna f.to objedná udajně :-)))a cena jedné je kolem 150kč A myslis, ze uz je takovej rozdil mezi 55W (nebo kolik ma norm.mlhovka) a 35W ? no rozdíl tam je při 12v 55w je to 4.60A jedna H3 a při 35w je to 2.90A jedna H3 a hlavně to teplo :-)))) Nemyslel jsem to jako narazku na Tvou myslenku, jen jako zamysleni, kdyz 90% lidi sviti potkavackama = predni, zadni a budiky....tak v porovnani s tim je 20W prd, ne ? no vlastne 40W... jinak někde si dával fotky dokonce asi tady :-)))))taky upraveno vid a pohoda???:-)))) http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&...st&p=503801 , nejsem mechanik a trvalo to cca 15 minut a stalo me to presne 9,-Kc za ISO pin a trosku nervu s vydelavanim PINu c.6, na coz jsem se vykaslal, kabel rozrizl a dal tam klasickou cokoladu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 11. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jj po dlouhém používaní hlavně když se tam naperou žárovky s většíma W :-))))jinak snad až za nějaké roky ........ne hned..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 jj po dlouhém používaní hlavně když se tam naperou žárovky s většíma W :-))))jinak snad až za nějaké roky ........ne hned..... No ja prave mam xenony a ta cocka je takova jakoby zaprasena - "mlecna" ;( to uz s tim asi nic neudelam co ? ze jsou rozbity kryty, to se da pochopit...kaminky, sul apod... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 no právě bez modulový provoz což je good, volal jsem tý segře ať se zeptá přímo ve Zruči v Helle kolik by třeba stáli jen ty dvě světla pro denní svícení (to co má mikl a fox) bez kabeláže a relátka Podle me to pod litr nepujde... Správný odhad,nic levného. Celá sada 2PT008 362-801 1746,-bez DPH Náhradní světlo 2PT008 935-001 606,-bez DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 no tak ušetří se a třeba na prodejně budou mít jiný ceny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acter Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 no právě bez modulový provoz což je good, volal jsem tý segře ať se zeptá přímo ve Zruči v Helle kolik by třeba stáli jen ty dvě světla pro denní svícení (to co má mikl a fox) bez kabeláže a relátka Podle me to pod litr nepujde... Správný odhad,nic levného. Celá sada 2PT008 362-801 1746,-bez DPH Náhradní světlo 2PT008 935-001 606,-bez DPH V zivote jsem to nekupoval, ani neznam ceny, ale jakmile se rekne Hella, tak vzdycky vstavaji vlasy na hlave Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.