Jessy Vloženo 22. Červen 2007 Vloženo 22. Červen 2007 (editace) Zdar, nema nekdo skus. s vyradenim EGR ventilu ? Sluzi na prisavanie vyfuk . plynov spat do spalovania, a tym vraj znizenie emisi . Na 2. strane to strasne zasiera sanie, turbo , atd ... Tak som to skusil - upchal sem tu tenku hadicku, cez ktoru sa podtlakom EGR otvara . Bolo to tam fakt pekne zasrane karbonom , olejom ... Zjistil som ale, ze na boku EGR je este najaka skrtiaca klapka, ktora zaviera privod vzduchu ... Tak teraz neviem , ci to nebude robit nejake problemy - EGR uz totiz neotvara, ale skrtiaca klapka moze zavret privod vzduchu, tak to mozno bude dusit ... Tak som to bol vyskusat - zda se mi, ze v nizkych otackach je to trosicku lenivejsie ... ale mozno je to len subj. pocit... Asi by to chtelo odpojit i ovladanie tej klapky, aby to malo stale dostatek vzduchu ... Nevie niekto poradit? Dik Tu je vyfotena ta klapka na boku EGR a tiahlo ktore ju otvara (tiez je ovladane podtlakom') Editováno: 22. Červen 2007, autor: Jessy Citovat
JimTDI Vloženo 23. Červen 2007 Vloženo 23. Červen 2007 předpokládám, že máš TDI motor... EGR je skutečně kvůli emisím, jinak význam nemá a spíš je lepší ho vyřadit, než čistit sání každou chvíli jinak ta klapka není škrticí(tu mají jen benziny), ta je na chcípání motoru, aby se ti tak nezatřásl.. oboje věci v autě nemám a zdá se mi to tak lepší.... Citovat
Jessy Vloženo 23. Červen 2007 Autor Vloženo 23. Červen 2007 předpokládám, že máš TDI motor...EGR je skutečně kvůli emisím, jinak význam nemá a spíš je lepší ho vyřadit, než čistit sání každou chvíli jinak ta klapka není škrticí(tu mají jen benziny), ta je na chcípání motoru, aby se ti tak nezatřásl.. oboje věci v autě nemám a zdá se mi to tak lepší.... Dik za Info ... Takze ta klapka by snad problemy robit nemala, ked sa zaviera len pri vypinani mot . Inak je mi jasne ze to nie je skrtiaca v zmysle ako u benzinaku... Skusim s tym najazdit par km, mozno to bol fakt len pocit (ze to bolo trosku lenivejsie) Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.