Přejít na obsah

závada spojka/převodovka

Radek Hladík

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás všechny mám Octavku 1.9TDI 2002 mám problém,když ráno nastartuji auto a chci zařadit jakoukoliv rychlost tak mi to nejde.Pokud před nastartováním zařadím 1.rychlostní stupeň nebo spátečku tak po nastartování se mi auto začne omalu rozjídět i se šláplou spojkou,ale když se auto ohřeje a po ujetí asi tak 5km je vše ok a řazení jde krásně z lehka nevíte čím to může bejt? Všem moc děkuji

P.S. Spojkový pedál zabírá úplně nazačátku a po povolení spojkového pedálu, pedál se nevratí úplně nahóru,ovládání spojky kapalina. ještě jednou moc děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás všechny mám Octavku 1.9TDI 2002 mám problém,když ráno nastartuji auto a chci zařadit jakoukoliv rychlost tak mi to nejde.Pokud před nastartováním zařadím 1.rychlostní stupeň nebo spátečku tak po nastartování se mi auto začne omalu rozjídět i se šláplou spojkou,ale když se auto ohřeje a po ujetí asi tak 5km je vše ok a řazení jde krásně z lehka nevíte čím to může bejt? Všem moc děkuji

P.S. Spojkový pedál zabírá úplně nazačátku a po povolení spojkového pedálu, pedál se nevratí úplně nahóru,ovládání spojky kapalina. ještě jednou moc děkuji!

Lidičky to nikdo opracdu neví čím by to mohlo bejt!

Odkaz ke komentáři

tak jako první bych zkusil odvzduštit, ale je divné, že po zahřátí je to téměř ok. Pedél ale musí jít nahoru a ne se třeba ve 3/4 zastavit. No zkus odvzdušnit to je základ potom možná spojkový válec

Zkoušel jsem odvzdušnit,vyměnil jsem spojkový váleček(pedál),spojkovou lamelu+setrvák a přítlačak.Teďka se pedál vrací zpět,ale spojka normálně zabíra cca 10cm krok,ale teďka jde tak cca 6 cm naprázdno a pak asi cca 4 cm zabírá,ale pořád spojka se zařazením a nastartováním vozidlo popojíždí jediná možnst je vyměnit

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...