Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Kdysi jsem v nějakém tématu zahlídl fotky s nalepeným pásem LED diod k osvětlení prostoru dvěří... jenže teď to nějak ne a ne najít - tak zakladám tohle téma. Pro inspiraci přikládám vlastní řešení... Trochu piplačka, ale výsledek stojí za to! :)

post-2916-1183667008_thumb.jpg post-2916-1183667017_thumb.jpg post-2916-1183667023_thumb.jpg

post-2916-1183667033_thumb.jpg post-2916-1183667041_thumb.jpg post-2916-1183667048_thumb.jpg

Editováno: , autor: luckymann
Vloženo (editace)
Kdysi jsem v nějakém tématu zahlídl fotky s nalepeným pásem LED diod k osvětlení prostoru dvěří... jenže teď to nějak ne a ne najít - tak zakladám tohle téma. Pro inspiraci přikládám vlastní řešení... Trochu piplačka, ale výsledek stojí za to! :)

pěkné,asi si to taky udělám :palec2:

Editováno: , autor: Standis
Vloženo

JJ, máš pravdu... to je už v plánu, až budu příště rozebírat tapecírunk. :) Btw. LEDek není nikdy dost :D takže plánuju přidat ještě 2 nebo 4 podle šipek na obrázku, aby to svítilo víc i od dvěří... :) Teď mám zapojené 2 větve po 4 do série s odporem 47[ohm] a svítí to velice slušně! :)

post-2916-1183738173_thumb.jpg

Je to kúl tak to chcem aj ja ale asi menej diodiek a viac na kraj dverí až do toho zhybu :)

v pravých dverách už káblik mám, ešte do lavých a idem na to

Vloženo

Super řešení. Jinak tady je co si hledal , thttp://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=15828&hl=osvětlení, LED diody v pásku, byla to jen taková nouzovka, ale účel to plní, zatím ani jedno ho.no na botě.

Vloženo

Jj, to je přesně co jsem myslel :), leč nenašel :( Ostatně i proto jsem před časem napsal tohle: http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&showtopic=26967&view=findpost&p=492231, ale zatím žádná větší reakce od moderátorů... :(

Super řešení. Jinak tady je co si hledal , thttp://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=15828&hl=osvětlení, LED diody v pásku, byla to jen taková nouzovka, ale účel to plní, zatím ani jedno ho.no na botě.
Vloženo

profor: Přesně tak - je to přece vnitřní čalounění... :)

Btw. dneska jsem dodělal i dveře spolujezdce - už s přidanými 2 LEDkami do kraje... :)

post-2916-1183761205_thumb.jpg ... post-2916-1183761212_thumb.jpg

Nemá to prečo zatekať...je to všetko vnútri :)
Vypadá to super. Teď se jenom modli, aby ti tam nezačalo zatékat. ;)

Vloženo

Je to kul ako hovorim, ja som sa prave dnes pustil do čierneho stropu a trapil som sa s samoztmavovacím speťátkom, napasovať ten pôvodny klb do pôvodnej nožičky aby tadial mohol viesť kábel, ale už je na okne:-)

keď mám tu palubku dole dostanem sa aj k A konektorom a rovno tam naťahám káble na tie svetlá...nemám origo varovné svetlá totiž...

Vloženo

Pokud zatékati bude, přetěsníme... :)

Btw, když jsem měl sundaný tapec, udělal jsem rovnou i podsvětlení kliček ;) Zapojeno na podsvětlení spínačů stahování oken...

post-2916-1183987890_thumb.jpg

P.S. v plánu je něco podobného i do zadních dvěří - jenom natahat ty káble... :o:(

Vloženo

Ja som po včerajšej úvahe, keď som mal odplastované auto zvnútra sa rozhodol, že navrhnem obvod ktorý bude napájaný z + pre motor okna a kokstu zopne spínač v zámku. bude to časovač s CMOS tak po par minutach to zhasne presne ako osvetlenie na ktore je to štandardne napojené, zavretím dverí sa to zas vypne a tak.

nechce sa mi srať sa s nitmi a ani ked som mal palubovku dole som sa ku konektoru v A stlpiku nedostal tak toto bude naj riešenie si myslím...

rad bych si to taky udelal ale nemam ve dverich svetlo ale jen odrazku a kde pak vzit potrebnou stavu ? poradi nekdo ?
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak už jsou i na kraji! :) Osvětluje to fakt parádně... :)

post-2916-1184970373_thumb.jpg post-2916-1184970382_thumb.jpg

post-2916-1184970391_thumb.jpg post-2916-1184970398_thumb.jpg

Je to kúl tak to chcem aj ja ale asi menej diodiek a viac na kraj dverí až do toho zhybu :)

v pravých dverách už káblik mám, ešte do lavých a idem na to

Editováno: , autor: luckymann
Vloženo

arpad: ako to má zapojené - čítaj poriadne - je to štvrtý príspevok

diódy 5mm, vysokosvietivé samozrejme, rátam tak 10000mCd / kus

Luckymann : aké letky si použil a ako to máš zapojené.

Diky

Vloženo

Takže je to tu :)

Konektory můžeš použít například (GES electronics):

GES 066 139 37; BSG 10 MINI; Konektor TAMIYA MINI pro akubloky, 2-pólový, dutinka

GES 066 139 38; BPG 10 MINI; Konektor TAMIYA MINI pro akubloky, 2-pólový, kolík

nebo např.

GES 066 137 43; PWL 02S; Konektor male přímý do PCB ke konektoru PHU, 2PIN, rozteč 3,96mm

GES 066 137 38; PHU 02; Konektor female k PWL, prázdné pouzdro bez kontaktů 2PIN, RM 3,96mm

(+ GES 066 137 42; PHU T; Krimpovací kontakty do pouzdra PHU)

LEDky (GM electronics):

511-532; LED 3MM WHITE 4500/20°

511-714; LED 5MM WHITE 13500/15°

Objímky LED - např.

GES 051 002 11; RTC-31; Montážní kroužek pro LED Prům.3mm, plast

GES 051 002 12; RTC-51; Montážní kroužek pro LED Prům.5mm, plast

Ale vybrat si můžeš cokoliv jiného - alternativ je spousta, jenom trochu pohledat! ;)

to Arpad: z hlavy přesný typ nevím - ale pohledám doklady a hodím to sem i s katalogovýma číslama... diody jsou 3mm (GME) a konektory se zámkem (GES)...
Vloženo (editace)

Jo, přesně tak - jenom ty větve jsou 3 (po 4 LEDkách se 47ohm odporem :))

P.S. záměrně jsem použil 3mm LEDky - mají sice menší svítivost než 5mm, ale větší rozptyl. úhel a v tomto případě to úplně stačí... :)

Editováno: , autor: Standis

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...