Přejít na obsah

Pískání (skřípání) při sešlápnutí brzdy

Plecháč Tony

Doporučené příspěvky

Nemáte náhodou někdo zkušenost s písknutím, nebo vrznutím při sešlápnutí a nebo puštění brzdového pedálu. Myslím, že se to ozývá někde zezadu. Normálně to ani zevnitř slyšet neni, jen zvenčí, ale když třeba zajedu du garáže a vypnu motor tak je to slyšet dost sylně. Myslím, že to jde z bubnů, ale nejsem si jistej. Nevíte někdo čím by to mohlo být a co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte náhodou někdo zkušenost s písknutím, nebo vrznutím při sešlápnutí a nebo puštění brzdového pedálu. Myslím, že se to ozývá někde zezadu. Normálně to ani zevnitř slyšet neni, jen zvenčí, ale když třeba zajedu du garáže a vypnu motor tak je to slyšet dost sylně. Myslím, že to jde z bubnů, ale nejsem si jistej. Nevíte někdo čím by to mohlo být a co s tím?

Taky mi to dělá, už jsem dlouho nezmokl, tak si myslím, že to budou dělat vracející se pakny zadních bubnovek, podobně jako u Felicie.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak mám to výše popsané pískání odstraněno. Byl jsem za známým ve škoda servisu, ať mi napoví, jak bez problému sundat zadní bubny a kde přesně to namazat. On na to, že mi to hned udělá a ať najedu na dílnu.Sundal zadní bubny, nejdřív zkontroloval prachovky prasátek, potom nějakým čističem brzd (Wurth) to celé postříkal a chvíli počkal až to okape a oschne, potom vzal nějaké mazadlo ve spreji (Wurth) a prostříknul samostavy a pružinky. Pak vše nahodil zpět. Po sešlápnutí brzdy je klid a řekl bych, že to i lépe brzdí. To pročištěné brzdám pomohlo.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...