Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

No názor, že řetězy jsou nahovno a kam nevyhrabe 4x4 tam nehrabat, je myslím pitomost, mám v čerstvé paměti předminulou zimu kde jsme s O4x4 tahali Opředohrab a zlaté řetězy, vono to totiž hlubokej sníh je hlubokej sníh. S předohrabem jsem řetězy využil nesčetněkrát. A znám i takové fjanšmekry že maj řetězy na všechny 4 kola :)... Spáš by mě zajímalo jestli někdo máíte osobní zkušenost s řetězy Spider bez vnitřního kordu... Škoda to má u pr... a na muj dotaz mi sdělila že si mám proistě nasadit 205/55 a šlus,. na dotaz na četězy Spider, které koncern dodává např. k Seatu mi prostě a jednosuše odpovězeno nebylo :(.

Vloženo

Teda zejtra má začít sněžit a furt v tom nemám jasno. Zatím koketuji s myšlenkou nechat tam letní 17" a nazout na ně zimní gumy, koupit řetězy spider sport a doufat že to bude ok. Zjistil jsem ale že mé oblíbené Goodyear UG7 v takovém rozměru nedělají :(. Tak kdo jste to jak pořešili?

Vloženo
Ja už mam obednane twistry 16X6,5 a michelin primaci alpin PA3 205/55/16 91 H

Tak jsem dneska objednal taky zimáky a to Dunlop SP Winter 3D 225/50 R17 98 H . Nazuju to na ty disky co mám teď na autě a na léto budu řešit nová kola , mám na to celou zimu .

Vloženo

Vybral jsi pěkné gumy a rozumný rozměr.OII je na zimní 225/50 málo těžká a na sněhoné břečce se asi bude klouzat.My máme ve firmě jen obyčejnou 4x4 a dáváme dokoce jen 195/65, po špatných zkušenostech na sněhu.

Vloženo

Tak jsem dneska objednal taky zimáky a to Dunlop SP Winter 3D 225/50 R17 98 H . Nazuju to na ty disky co mám teď na autě a na léto budu řešit nová kola , mám na to celou zimu .

sem na to zvedavej ja se budou chovat jinak guma OK taky byly v uvaze

Vloženo
Můžu dát na Scouta 15" disky s pneu 195/65/15?

Díky za odpověď.

Ty 15' disky bych nedoporučoval . Dal bych tam minimálně 16' . Bude to vypadat hrozně s tak vysokou gumou .

U Menčíka byl Scout na 15" plechách a poklicích vystavenej na showroomu. Už je prodanej přes Leasplan, ale pokud tam ještě dneska bude, tak ho blejsknu, opravu humus maximální.

Vloženo

Díky za odpověď.

Ty 15' disky bych nedoporučoval . Dal bych tam minimálně 16' . Bude to vypadat hrozně s tak vysokou gumou .

U Menčíka byl Scout na 15" plechách a poklicích vystavenej na showroomu. Už je prodanej přes Leasplan, ale pokud tam ještě dneska bude, tak ho blejsknu, opravu humus maximální.

Tak to musí být vážne supr pohled . Pokud se ti to podaří vyfotit budu rád . Protože to se jen tak nevydí . To je jako kdybych dal na RS 15'. Bohužel někteří lidi u objednávání pneu a kol nepřemýšlí .

Vloženo

Díky za odpověď.

Tak to musí být vážne supr pohled . Pokud se ti to podaří vyfotit budu rád . Protože to se jen tak nevydí . To je jako kdybych dal na RS 15'. Bohužel někteří lidi u objednávání pneu a kol nepřemýšlí .

Budeme ušetřeni, auto si ve středu převzali... Ptal jsem se právě jak si to někdo na auto dá a bylo mi řečeno, že Leaspla (op.leasing) to moc neřeší a prostě cpe na Okty na zimu 15" plechy (mimo ORS a velký zvířata samozřejmě)

• o 11 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

ahoj, jsem nový "scouťák" a řeším co na zimu - koupil jsem alu 6,5 x 16 ET48 a chci koupit pneu DUNLOP SP WINTER SPORT 3D ale váhám nad rozměrem...jestli 205/55 R 16 kvůli řetězům, nebo pro mě přijatelnější varianta 205/60 R 16 - hlavně kvůli skoro stejnému obvodu a zachování světlé výšky auta - tak nějak chci věřit tomu, že "4kolka" mě nenechá použít řetězy :) .

Spíše jsem měl tedy v záloze variantu se zakoupením Spikes Spider Compactu...přece jen je to pak při jíízdě na horách rychlovka...cvak a je to na autě....před výjezdem na hory se namontují adaptéry a pak je to otázka chvilky...a může člověk na horách být "opertivnější"

Vloženo

15" jsem na Scoutu taky viděl... vypadá to dost otřesně, když si vemu, že to má i sestra na F II. :D ... jinak já mám ty 16" 205/55 R16 ... ale až je sjedu, tak asi pořídím nějaký 17" ALU... sice bych měl radši na zimu plechy, ale zároveň chci 17" a to už dohromady nejde...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...