Bburago Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Zdravím , chci se zeptat jestli je normální ,že mě ukazuje spotřebu nižší o cca 1 litr než je ve zkutečnosti? U staré Octávky mě to vždycky vycházelo stejně a tady to nějak nesedí . Už jsem 5 krát tankoval a nikdy mě spotřeba nevyšla podle palubního počítače . Vždycky na palubním počítači byla o cca 1 litr nižší než ve skutečnosti . Prosím poraďte co s tím a jestli se musí nahrát nová data do řídící jednotky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Zdravím , chci se zeptat jestli je normální ,že mě ukazuje spotřebu nižší o cca 1 litr než je ve zkutečnosti?U staré Octávky mě to vždycky vycházelo stejně a tady to nějak nesedí . Už jsem 5 krát tankoval a nikdy mě spotřeba nevyšla podle palubního počítače . Vždycky na palubním počítači byla o cca 1 litr nižší než ve skutečnosti . Prosím poraďte co s tím a jestli se musí nahrát nová data do řídící jednotky . Dá se kalibrovat palubní počítač. Měl jsem stejný problém, tak jsme nedávno s cosbym dali hodnotu 105% u palubního PC vagem, ale ještě jsem netankoval opakovaně, takže ještě neznám výsledek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 celkem bežné u OII, mě to taky ukazuje asi o 5% míň než je skutečnost, je vyjímka když to někomu ukazuje zcela přesně a to i u OI. Na fabuli mě to ukazovalo dokonce více než skutečnost a to asi o 6%(to byla ta lepší varianta). Takže jedině zkalibrovat vagem, nebo se s tím smířit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 3. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 celkem bežné u OII, mě to taky ukazuje asi o 5% míň než je skutečnost, je vyjímka když to někomu ukazuje zcela přesně a to i u OI. Na fabuli mě to ukazovalo dokonce více než skutečnost a to asi o 6%(to byla ta lepší varianta). Takže jedině zkalibrovat vagem, nebo se s tím smířit. Díky to jsem potřeboval vědět , dám to normálně do servisu na záruční opravu a ať se Škodovka stará . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 ja si to snad taky přepočítám, litr je dost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Už jsem se s tím také zabýval a došel jsem k soukromému závěru (možná se mýlím), že programátor počítá spotřebu v palubním počítači jenom když auto jede. Usuzuji tak podle toho, že během pohybu je údaj v l/km a když stojím a motor běží, tak je údaj v l/hod. To znamená, že programátor SW rozlišuje spotřebu za pohybu a za klidu (bez pohybu). Je to možný? Mě dlouhodobě PC také podměřuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 to jo, ale to se přece nemůže podepsat litrovým rozdílem...to bys musel stat hrozně dlouho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Já pravidelně porovnávám spotřebu dle palubního počítače se spotřebou vypočítanou v excelové souboru a někdy je téměř totožná, někdy se liší, ale přikládal bych to tomu stání s nastartovaným motorem apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 4. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Už jsem se s tím také zabýval a došel jsem k soukromému závěru (možná se mýlím), že programátor počítá spotřebu v palubním počítači jenom když auto jede. Usuzuji tak podle toho, že během pohybu je údaj v l/km a když stojím a motor běží, tak je údaj v l/hod. To znamená, že programátor SW rozlišuje spotřebu za pohybu a za klidu (bez pohybu).Je to možný? Mě dlouhodobě PC také podměřuje. Já mám stejný problém ve firemním Transportéru tam taky je o litr rozdíl , ale u Multivanu tam mě to vychází v pořádku . Tak si myslím ,že to bude nějakou chybou v řídící jednotce .A určitě je každé auto úplně jiné . Když jsem měl starou Octávku tak tam to sedělo . Dneska jsem se už domlouval v servise ,že úpravu provedeme při první prohlídce. Abych tam nemusel zase jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2007 litr rozdíl je hodně, já mám asi tak 0,5 litru. Je to celý o systému, jakým se spotřeba vyhodnocuje. Už se to tu několikrát probíralo, ale úplně to ještě nikdo nevysvětlil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrenka Vloženo 11. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2007 Už jsem se s tím také zabýval a došel jsem k soukromému závěru (možná se mýlím), že programátor počítá spotřebu v palubním počítači jenom když auto jede. Usuzuji tak podle toho, že během pohybu je údaj v l/km a když stojím a motor běží, tak je údaj v l/hod. To znamená, že programátor SW rozlišuje spotřebu za pohybu a za klidu (bez pohybu).Je to možný? Mě dlouhodobě PC také podměřuje. Já mám stejný problém ve firemním Transportéru tam taky je o litr rozdíl , ale u Multivanu tam mě to vychází v pořádku . Tak si myslím ,že to bude nějakou chybou v řídící jednotce .A určitě je každé auto úplně jiné . Když jsem měl starou Octávku tak tam to sedělo . Dneska jsem se už domlouval v servise ,že úpravu provedeme při první prohlídce. Abych tam nemusel zase jezdit. Tak to mi řekli v servise,že to nejde udělat !!!! Taky to mám tak těch 5-6%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 13. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2007 tak se asi zase nic podstatnýho nedovíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 13. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2007 tak se asi zase nic podstatnýho nedovíme. Počítač se dá přenastavit o pár procent nahoru aby se to s kalibrovalo. Já čekám až pojedu na první prohlídku a nechám si to přenastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 26. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2007 Zdravím , chci se zeptat jestli je normální ,že mě ukazuje spotřebu nižší o cca 1 litr než je ve zkutečnosti?U staré Octávky mě to vždycky vycházelo stejně a tady to nějak nesedí . Už jsem 5 krát tankoval a nikdy mě spotřeba nevyšla podle palubního počítače . Vždycky na palubním počítači byla o cca 1 litr nižší než ve skutečnosti . Prosím poraďte co s tím a jestli se musí nahrát nová data do řídící jednotky . Aky pouzivas rozmer pneu ? Ak mas mensi alebo vacsi obvod ako predpisuje vyrobca, tak je potom jasne ze to PC pomyli... Mam stejny problem. Problem mozno riesit VAG-om. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 27. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2007 Zdravím , chci se zeptat jestli je normální ,že mě ukazuje spotřebu nižší o cca 1 litr než je ve zkutečnosti?U staré Octávky mě to vždycky vycházelo stejně a tady to nějak nesedí . Už jsem 5 krát tankoval a nikdy mě spotřeba nevyšla podle palubního počítače . Vždycky na palubním počítači byla o cca 1 litr nižší než ve skutečnosti . Prosím poraďte co s tím a jestli se musí nahrát nová data do řídící jednotky . Aky pouzivas rozmer pneu ? Ak mas mensi alebo vacsi obvod ako predpisuje vyrobca, tak je potom jasne ze to PC pomyli... Mam stejny problem. Problem mozno riesit VAG-om. Mám tam kola z výroba , tak tam problém nebude . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.