sparco gti Vloženo 22. leden 2015 Sdílet Vloženo 22. leden 2015 8,5l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Láďapraha Vloženo 12. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2015 Tak jsem byl o víkendu venku a spotřeba 5,9... jinak za poslední 3tis kilometrů 7,4... jezdím jen Praha a motor 1.9,96kw... na volnoběh 0.6 a s klimou 1.1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fb150 Vloženo 1. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 (editace) Když jsem před rokem a půl Supa koupil, tak měl na počítadle 260000 km a dlouhodobou spotřebu 7,6 L - nic moc, městský auto. Je to pětikvalt. Jako první jsem mu nechal udělat údržbu motoru - rozvody a vodní pumpu měněný měl, ale když jsem odmontoval EGR, byl skoro zacpanej, tak jsem mu nechal udělat dekarbonizaci, pak rovnou vyměnit olej a filtr, termostat taky, ventily byly OK, a vyměnit turbo, který divně hučelo, a okamžitě začal jezdit za 6,6 L, o celej litr šla spotřeba dolů, startuje doslova na brnknutí, v zimě teda na jedno dvě otočení, ale chytá opravdu krásně, a už od volnoběhu měl větší sílu. Jako další jsem mu sundal 225/45/17 kvůli vyššímu valivýmu odporu a nepohodlí, dostal 205/55/16, a za tejden už byl průměr 6,1 L, i když už mu to tak nesluší a ani tak dobře nedrží v zatáčkách. Po asi půlroce jezdění 20% město, zbytek okrsky jsem ještě spadl na 5,9 L. Pak jsem mu ještě nechal udělat chiptuning na přidání točivého momentu i do vyšších otáček a snížení kouřivosti - má teď 110 kW a 380 Nm, trochu zakouří jen když hodně dupnu na plyn, a průměr se taky trošku snížil, teď je 5,5 L, takže o víc než dva litry oproti původnímu průměru, když jsem ho koupil, ale hlavně jízdní dynamika se dost zlepšila - jde mnohem líp už od volnoběhu, ale jak zapne turbo, tak táhne až do červenýho, což předtím ne, to po 3500 už moc nechtěl, a hlavně šla spotřeba jen po městě dolů asi o 0,6 L. V zimě si bere plus 1,2 L, v létě s klimou plus 1 L, ale to je míň, než o kolik jsem průměr dostal dolů, tak s tím dokážu žít. Vozím pořád 3 - 4 lidi a rád na to občas šlápnu, hlavně hodně předjíždím kamiony, a jezdím kolem 110 km/h, vůbec to auto nešetřím, ale i tak se pořád pohybuju v rozmezí 5,4 - 5,7 L/100 (bez klimy a ne v zimě samozřejmě). Rekord mám sám po dálnici do 130 km/h za 5,1 l/100 km, ale k tomu už jsem se už nikdy nepřiblížil. Dost jsem se bál toho nájezdu, 260000 je ranec, taky že ta 1,9 bude brzda, ale Sup mě opravdu mile překvapil, protože jsem už s ním najel dalších 40000 a kromě tý údržby hned po koupi, toho chiptuningu po půlroce a jedný žhavky do něj jen nalejvám, a i ta 1,9 už teď lítá jako čert, dokonce není problém předjíždění ani se čtyřma lidma. Bál jsem se i poruch spojky a převodovky po zvýšení krouťáku, ale všechno je v pohodě, to auto je prostě nezmar. Předtím jsem měl mladšího Francouze s nižším nájezdem a to si nepřejte vědět, co to auto všechno vyvádělo a kolik to všechno stálo. Obsah měl dokonce vyšší, ale nejel ani z poloviny tak dobře jako Sup. Ten je fakt zlatej a to mě stál míň než stejně starý Oktávky. Podle mě, kdyby ho už od začátku dělali i v kombíku jako dvojky a trojky, prodával by se daleko líp. Editováno: 1. Srpen 2015, autor: fb150 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macek88 Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Zdravím, Mám takovej problém u superba s palubním počítačem spotřeby. Spotřeba mě ukazuje strašně hodně, dlouhodobou mám 8,4l a přitom, když jsem si to měřil, tak mi to vycházelo kolem 5-6l. Dokonce jsem si přes vag zjistil kolik mám litrů v nádrži, ujel 200km, podíval se znova a výpočtem mi vyšlo dokonce 4,6l. Čím to může být ? Lze to nějak opravit ? Chci to dát do škodovky ať se mi na to podívají ale před tím než vyhodím peníze, tak se chci zeptat zde, třeba někdo řešil podobný problém. Jediný co mě napadá je, že může být špatné čidlo teploty chladící kapaliny. Budíky mě ukazují dobře ale pokud se nemýlím, tak čidlo má dva okruhy - jeden jde do budíků ( ten by měl být OK pač mi rafička ukazuje dobře ) a druhý by měl jít do ŘJ a ten by mohl být špatný a tím pádem by se mě ukazovala i špatně ta spotřeba. Mám pravdu ? Lze to nějak přes vag zjistit ? Předem díky za každou reakci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.