Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

anry: jednoduchou matematikou máš oproti 185/55/15 při 195/60/15 obvod kole o 10cm větší, takže na jednu otáčku kola ojedeš o 10 cm víc, což už při rychlosti 100km dělá sakra rozdíl. Nemám tady převodové poměry a kolik je otáček kola např na VI při 2500ot, ale doma na to mrknu. Osobně mě ten rozdíl docela zajímá.

Vloženo
anry: jednoduchou matematikou máš oproti 185/55/15 při 195/60/15 obvod kole o 10cm větší, takže na jednu otáčku kola ojedeš o 10 cm víc, což už při rychlosti 100km dělá sakra rozdíl. Nemám tady převodové poměry a kolik je otáček kola např na VI při 2500ot, ale doma na to mrknu. Osobně mě ten rozdíl docela zajímá.

Tak jsem to zpočítal a není to tak hrozný, čekal jsem větší rozdíl. Při obvodu kola 195/60/15 =1.931m ( 185/55/15 = 1.835m) je rozdíl v rychlosti "jen" 5-8km/h ve prospěch 195/60/15

Vloženo

Většinu zimy:

205/45R16 Pirelli Snowsport (sajrajt z krajnice hnusně mlátí do podběhů a do kabiny hučej jak kdyby okolo jel ruskej Zil, ale držej a brzděj jak přibytý)

a vždycky když jedu do Alp, tak přehazuju na:

185/60R14 Goodyear Ultragrip (naprostá spokojenost, jen jsou na pohled proti 16-tkám hodně malinký)

Vloženo

Již třetí zimu na FRS používám 205/45/16 Bridgestone Blizzak LM-25 + elektron Dotz Imola 6,5"x16. Maximální spokojenost a navíc to i dobře vypadá... Jediná nevýhoda je nemožnost použití řetězů, ale ty stejně nepoužívám, takže neřeším..

Vloženo
Většinu zimy:

205/45R16 Pirelli Snowsport (sajrajt z krajnice hnusně mlátí do podběhů a do kabiny hučej jak kdyby okolo jel ruskej Zil, ale držej a brzděj jak přibytý)

a vždycky když jedu do Alp, tak přehazuju na:

185/60R14 Goodyear Ultragrip (naprostá spokojenost, jen jsou na pohled proti 16-tkám hodně malinký)

Ty Pirellky sme měli v zimě 2001/2002 na Mercedesu v 205/55R16 a byly super tichoučký a výborně držely. Jedny z nej gum na zimu, co znám. Byly to ty 210tky. Ovšem GU 6 a 7 195/65R15 taky moc dobrý :palec2:

Vloženo
205/45/16 není to už na zimu trochu moc široké? Jinak mě 185/55/15 připadá zase směšně úzké... ;)

Trochu jo...a co teprv Fabio tem psal 205/40/17 :kuk::kuk:

no někde v Peci nebo ve Špindlu by byl v prdeli... ;)

Vloženo
205/45/16 není to už na zimu trochu moc široké? Jinak mě 185/55/15 připadá zase směšně úzké... ;)

Trochu jo...a co teprv Fabio tem psal 205/40/17 :kuk::kuk:

no někde v Peci nebo ve Špindlu by byl v prdeli... ;)

No jestli Fabio myslel na oranž Fábii z TC, tak pochybuji, že s tím vyjede někam do sněhu a marastu.

Vloženo (editace)

na zimu je obecně nejlepší mt užší vyšší gumu, na eRSo je idealni 195\50 15, nebo 205\45 16r, jinak jestli clovek vi, že nepojede z mesta ven, myslm tím, ne na hory, tak ty šestnáctky na eRSo jdou, ale je to zmbytečně drahá záležitost...někde to nechtěně uklouzne a lup, je to přinejlepším odřený...určitě plech anebo strý octávácký... :palec2: a gumy doporučuju UG7, Ultra Eagle grip,Dunlop M3, LM-25, nokian WRG2, nikdy nekupujte protektory z makra... a ještě jedna věc, každá guma je dobrá když je nová, ale fakt dobrá guma se pozná po minimalně jedný sezoně...ale to už je pak zavádějící s tím, jak člověk jezdí...každopádně další fakt letní na zimu je nesmysl, stejnej jako že existujou univerzální gumy(na osobní auta)... a noo přeju málo bouraček a idiotů na silnicích... :palec2:

Editováno: , autor: Marty-RS
Vloženo

no užší zimní jsou lepší už tak moc neplatí, přeci jen vývoj jde dopředu a dnes se běžně jezdí v zimě na šířkách 205 až 235, řekl bych záleží na gumě

a na FRS je 14´´ blbost, leda by jsi sundal brzdy, takže opatrně ;)

v posledním čísle AutoTipu se věnují vlastnostem zimních gum po ujetí 8.000km, moc zajímavé, veškeré parametry šli na těchto gumách až o dvě třetiny dolů oproti novým :help:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...