hombre1 Vloženo 30. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2007 Jak to začalo: Nešly mi otevřít LP dveře venkovní klikou. Dveře šly odemknout a otevřít vnitřní klikou. Šly také odemknout zvenku klíčem, ale při pokusu o otevření v klice tak nějak divně zakřupalo a nešlo dveře otevřít, přičemž zdvih kliky byl normální. Nejdříve jsem zkontroloval lanko vnější kliky bylo nasazené a nepřetržené. Takže jsem se vrhnul do demontáže zámku a udělal jsem fotodokumentaci. Postup: Odšroubují se šrouby kolem tapecu, stáhne se kryt madla (někdy jde těžko a je třeba použít šroubovák), odjistí se klika stahování okna (kroužek pod klikou se vytlačí směrem k zámku dveří). Odšroubují se křížové šrouby v madle a sundá kryt zpětného zrcádka (vyloupnout šroubovákem). Vytáhne se (kolmo ke dveřím) výškový reproduktor, stáhne okno dolů (pro lehčí uvolnění tapecu) a tapec se vysune směrem nahoru z drážky u okna Z druhé strany tapecu (zevnitř) se sundá pojistka bovdenu táhla vnitřní kliky a lanko se vyháhne. Demontují se dva držáky tapecu na levé straně. Vytáhne se středový zajišťovací kolík a držák se vytáhne. Opatrně se odlepí igelit a vyhákne se kolík zamykání. Otočí se doprava (směrem k bantům) a vytáhne. Sundá se krytka pojišťovacího šroubu zámku. Vnější klika se zajistí v odtažené poloze např. kombinačkami a strčí se klíč do zámku. Nasadí se šroubovák T20 (dlouhý úzký), začne se povolovat a za současného tahání pootočeným klíčem směrem ven se zámek vytáhne. První vytažení jde dost ztuha a při povolování T20 je cítit odpor zajišťovacího kroužku. Z kliky se sundá lanko otevírání (při zpětné montáži ho nechte trochu volné). Klika se potáhne směrem dozadu (k zámku), vyhákne se vzadu a po jejím odklonění od dveří se vyhákne taky vpředu. Odšroubují se dva šrouby hvězdička M8 zámku. V tomto okamžiku je zámek uvolněn. Pro jeho vytažení není třeba demotovat stahování okna (ruční), ale jen se povolí horní šroub vodítka a okno se vytáhne nahoru. Pak jde zámek celkem lehce vysunout ze dveří. Ještě je potřeba odpojit konektor mikrospínače a vyháknout lanko vnitřní kliky, nebo lanko nechat a uvolnit bovden z držáku na dveřích. Ještě přikládám fotku vnitřního držáku kliky a zámku. Kde je vidět zajišťovací šroub zámku a kroužek, který drží zámek. V okamžiku kdy jsem zámek demontoval a zkusil jeho funkčnost jevil se jako dobrý. Šlo otevírat jak lankem vnější kliky tak lankem vnitřní kliky. A nic zlomeného, ztraceného nebo ohnutého jem neobjevil. Tak jsem to zase poskládal zpátky a zámek funguje. Uvidím jak dlouho. Máte podobnou zkušenost? V okamžiku kdy jsem LP dveře poskládal jsem zjistil že LZ dveře jsou zaseklé tak, že nešly otevřít ani zavnitř ani zvenku, ty už jsem nerozebíral viz central LZ dvere, opravit nebo zavarit?. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
click Vloženo 15. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2007 to hombre1: take se klanim zrovna jsem se dneska dobival do ridicovych dveri, taky mi tam neco odeslo....nastesti jsem je otevrel a sundal tapec...ale jak dal....a hle, tvuj navod (mimochodem velmi podrobny) mi velice pomohl, zitra se na to vrhnu! Snad to nebude nic vazneho a ten zamek premluvim chodit diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
monitor Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Ja mam podobne trapeni, jelikoz se mi rozpadl krouzek, ktery je nasazen na vlozce zamku, takze zamek prestal zamykat a odmykat. Je to sice na Fabii, ale koukam, ze klika je uplne stejna. Zaroven mi sly spatne otvirat LP dvere, tak jsem se take pustil do demontaze, abych se podival, jak to tam funguje. To spatne otvirani ve finale odstranila zmena zasunuti lanka do vnejsi kliky, aby klika zabirala drive, takze jsem ve finale rozmontoval dvere zbytecne. Vse to slo vyresit zvenku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 tak já jsem pro změnu vyměnil zámek pořízený z vrakoviště u LZ dveří z důvodů nefunkčního mikrospinače, no a teď nejdou po elektrickém uzamčení dveře po následném otevření z venku otevřít, ale zevnitř zatím jdou, no už je zima tak to musí vydržet do jara, garáž nemám! Už se to tu řešilo je to vadný zámek, tak objednám u TME mikrospinač, a vadný vyměním a dám zpět starý zámek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Jak to začalo: Nešly mi otevřít LP dveře venkovní klikou. Dveře šly odemknout a otevřít vnitřní klikou. Šly také odemknout zvenku klíčem, ale při pokusu o otevření v klice tak nějak divně zakřupalo a nešlo dveře otevřít, přičemž zdvih kliky byl normální. Nejdříve jsem zkontroloval lanko vnější kliky bylo nasazené a nepřetržené. Takže jsem se vrhnul do demontáže zámku a udělal jsem fotodokumentaci.Postup: ... TROCHU TA POOPRAVIM TA DEMONTAZ ZAMKU PLATI AJ PRE CENTRALNE ZAMYKANIE!!!! ZIADNY ROZDIEL TAM NIE JE INAC DOBRY NAVOD AJ S FOTKAMI.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strogi Vloženo 2. leden 2008 Sdílet Vloženo 2. leden 2008 Nějakej dobrák se dobýval do auta a poškodil mi zámek u řidiče. Takže mě taky čeká demontáž. Uvažuji o tom že bych ten zámek dal úplně pryč a zaslepil stejně jak u spolujezdce. Jenom nevím co všechno je tam potřeba dokoupit. Kdyby byl někdo tak hodný a napsal čísla dílů tak budu moc vděčný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolezelk Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 hmmm, pekny, ale jak vyndam zamek kdyz tam mam zaslepku ? neread bych to poskodil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Červen 2008 Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 hmmm, pekny, ale jak vyndam zamek kdyz tam mam zaslepku ? neread bych to poskodil TAK ISTO JAK ZO ZAMKOM. PODLA TOHTO NAVODU. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr C Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Pánové, kde se dá sehnat nástavec, kterým se povolej ty šrouby co z boku drží zámek? Je to nějaká hvězdička nebo co. Dík za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Měl bys to ho sehnat v každým lepším obchodě s nářadím, já za něj dával asi 150,- Kč, zn. Tona pak mám ještě jeden v sadě. Je to myslím velikost M8 tisícihran. http://www.zbozi.cz/?sId=raqEujEVo7yb&...&expanded=0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr C Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Díky, zkusim to dneska v baumaxu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tripleTTT Vloženo 19. Březen 2009 Sdílet Vloženo 19. Březen 2009 A co když chci vymenit jenom kliky za facelift? Mám záslepky a dálku. Je tam stejný postup? Potřebuji i tu M8? Díky za info... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 19. Březen 2009 Sdílet Vloženo 19. Březen 2009 Pokud chceš měnit jen kliky, vyndáš záslepku na hraně dveří, nasadíš torx šroubovák teď nevím číslo, chytneš kliku jako když chceš otevřít, a povoluješ šroubovákem šroub dokud necítíš lehký odpor. POZOR!! Nepouštěj kliku, mě se stalo, že mi spadl do dveří ten kroužek co drží zámek/záslepku. Vyndáš záslepku /zámek . Vyhákneš /vydloubneš z kliky lanko od zámku, a cukneš s klikou v poloze už přimáčknuté ke kastli k zámku/záslepce. A je to! Tapec se sundavá jen když do dveří něco spadne jako mě! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 19. Březen 2009 Sdílet Vloženo 19. Březen 2009 A co když chci vymenit jenom kliky za facelift? Mám záslepky a dálku. Je tam stejný postup? Potřebuji i tu M8? Díky za info... Potrebujes na to len dlhy TORX 20 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Můžete mi poradit,jak se dá nandat spátky ten zajišťovací kroužek co drží vložku zámku?Vypadnul mi,když jsem dával zpátky vložku.Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes331 Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 Potřeboval bych úplně stejnou radu. Všechno mám hotové, ale vypadla mi ta jistící miska vložky zámku. Jak ji dostat zpátky? Musí na to být nějaký fígl. Příjde mi, že jsem vyzkoušel úplně všechno. Sedí mi tam v těch otevřených koncích, ale v tom prohnutí to nechce zapadnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vl4sta Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 (editace) Dotaz Ten darebný zajišťovací kroužek, co padá dolů do dveří je také v ostatních dveřích? Nebo jen ve dveřích řidiče? Dík za odpověď Editováno: 26. Únor 2016, autor: vl4sta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.