Přejít na obsah

Datum výroby této pneu?

asua

Doporučené příspěvky

z tohoto pohledu nelze, podívej se na vnitřní stranu, tam bude DOT XXXX, člili týden a rok, např. 0107 - takže vyrobeno 1.týden roku 2007. Bývá to jen z jedné strany a tak záleží na konkrétní gumě, u některých vně a u jiných vnitřní strana.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za tím nápisem DOT musí být oválný rámeček ve kterém je uvedené číslo. Jinak správně namontovaná NESMĚROVÁ pneu má mít toto číslo viditelné vždy s venkovní strany. Pneu se směrovým dezénem má DOT číslo viditelné pouze na levé straně, na pravé straně je logicky s vnitřní strany. Rezerva má být vždy smontována jako kolo na pravou stranu. Jinak číslo DOT bylo do roku 1999 pouze třímístné a od roku 2000 je čtyřmístné.

Odkaz ke komentáři

Kouknu az prezuju na zimaky. Presne to co pises jsem hledal (vim ze se to tak znaci), ale tady je videt jen DOT 7GH8 a z toho jsem nebyl vubec chytry. Zitra chci prezouvat tak kouknu a dam vedet jestli tam neco je nebo ne. Jinak diky!

Taky jsem na to koukal - kde jsi ty gumy koupil?

Gumy uz byly na aute jak jsem ho kupoval. Je to dovoz z Nemecka a podle dovozce ty gumy byly davany na auto nejakou kratkou dobu pred moji koupi auta. No a tak jsem hledal DOT a za nim to male kolecko v kterem je rok a tyden vyroby a tam je jen takovy patvar mi nic nerikajici. I kdyz to nerozlustim tak hlavni vec je ta ze gumy jsou opravdu nove a nejaky ten patek snad vydrzi!

Odkaz ke komentáři

Záhada je vyresena! Pneu jsou z 47 tydne roku 2006 (pristi tyden jim je rok) a tim ze jsou smerove tak zrovinka ty z leve strany maji tento udaj otoceny dovnitr auta. Prava strana je videt normalne. A ja blbec jsem se dival jen na stranu u ridice a na druhou se nepodival. Priste budu chytrejsi a kouknu se na vsechny.

Odkaz ke komentáři

Záhada je vyresena! Pneu jsou z 47 tydne roku 2006 (pristi tyden jim je rok) a tim ze jsou smerove tak zrovinka ty z leve strany maji tento udaj otoceny dovnitr auta. Prava strana je videt normalne. A ja blbec jsem se dival jen na stranu u ridice a na druhou se nepodival. Priste budu chytrejsi a kouknu se na vsechny.

tak vidíš jak málo stačilo k vyřešení "záhady".

Odkaz ke komentáři

o thorin: Ale ako pozeram aj tato pneu je smerova! Inak to je asi prva smerova letna pneu ktoru vidim. Je pravada ze ja pouzivam vacsinou 16ky a tie sa smerove asi nerobia. Ale mozno sa mylim.

Skoro všichni výrobci mají v sortimentu směrové letní pneu, někteří už od 14", jiní třeba až od 16" (ale myslím že od 16tek nahoru snad úplně všichni), namátkou:

Barum Bravuris

BFGoddrich G-Force Profiler

Bridgestone RE 050

Dunlop SP9000; Dunlop SportMaxx

Firestone SZ 80

Fulda Carat Progresso

GoodYear Eagle F1

Kleber Hydraxer

Matador MP41; Matador MP43

Michelin Pilot Sport

Pirelli SystemDirezionale

Sava Intesa

Semperit Direction Sport

Uniroyal R550; Uniroyal RainSport

Snad jedinná značka, která nemá v sortimentu směrovku vůbec (aspoň si teď na žádnou nemůžu vzpomenout) je Continental.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...