Přejít na obsah

Radary, body a pokuty

jirkaK

Doporučené příspěvky

čas od času se otevře tohle téma v lampárně, ale dneska mi Karlos3 jedním svým příspěvkem vnuknul myšlenku pobavit se o tom i v sekci OII.

Jde o to, jakej má policie systém pokutování, když vás změří a vyfotí automat. Pište postřehy a zkušenosti. Taky by mně zajímalo, jestli se dá vůbec v nějaký databázi ověřit, jestli něco takovýho aktuálně už náhodou nehrozí, protože doba mezi spácháním přestupku a vlastním postihem může, jak zjišťuju, být až 1 rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno, osobní zkušenost je taková, že když mě změřili z auta u krajnice, tak do místa bydliště, který bylo cca 100km odsud mi přišlo za čtvrt roku oznámení. jakou dobu maj na vyřízení nevim a jak to probíhá, když tě změří stacionár taky nevim. ze strahovskýho tunelu mi taky jednou fotka přišla, bohužel už nevim, za jak dlouho, ale podle mě všechno do toho čvrt až půl roku.

Odkaz ke komentáři

Hele doba na vyřešení přestupku je jeden rok. A pak záleží jakou rychlostí pojedeš. Tady na stránce Besipu jsou přestupky a jejich řešení http://www.besipteam.cz/(1wttdeawmswgfj451...mp;sh=220704219.

Jinak je to tak že pokud je rychlost do 20 km v obci a do 30 mimo obec, tak bloková pokuta 1000 Kč a 2body

20 a více km v obci a 30 a více km mimo obec, bloková pokuta 2500 Kč, pokud jsi nespáchal tentýž přestupek za poslední půl roku jinak zákaz činnosti a 3 body

40 a více km v obci a 50 a více km mimo obec zákaz činnosti myslím na 2 roky, pokuta ve správním řízení myslím že 5000-10000 Kč a 5 bodů.

Editováno: , autor: marvel
Odkaz ke komentáři

mě ty hajzli změřili v Praze na nějaký ulici ani už nevim.. Jel jsem 55 na 40tce a stálo mě to litr a dva body..

jel jsem služební fabkou, na firmu přišel po cca 5ti měsících přišlo na firmu dopis a Doprava mě normálně naprášila, jako adresu domu a pak mi přišel liebesbrief.. řízení bylo za pět minut hotové a ještě jsme si pěkně popovídali..

Odkaz ke komentáři

Hele doba na vyřešení přestupku je jeden rok. A pak záleží jakou rychlostí pojedeš. Tady na stránce Besipu jsou přestupky a jejich řešení http://www.besipteam.cz/(1wttdeawmswgfj451...mp;sh=220704219.

Jinak je to tak že pokud je rychlost do 20 km v obci a do 30 mimo obec, tak bloková pokuta 1000 Kč a 2body

20 a více km v obci a 30 a více km mimo obec, bloková pokuta 2500 Kč, pokud jsi nespáchal tentýž přestupek za poslední půl roku jinak zákaz činnosti a 3 body

40 a více km v obci a 50 a více km mimo obec zákaz činnosti myslím na 2 roky, pokuta ve správním řízení myslím že 5000-10000 Kč a 5 bodů.

tak na tohle jsem se zrovna neptal, to si umím najít taky. Mě zajímaj osobní zkušenosti tak, jak to třeba právě dneska v jiným tématu napsal Karlos3, kdy mu přišla obsílka z MP v Praze a místo jedný pokuty na něj čekaly hned 3 a navíc z rozmezí řady měsíců. Takže bych rád podiskutoval o tom, jak se to vůbec praktikuje a jak jsem se v úvodu ptal, jestli je nějaká evidence, kde si můžu zjistit, jestli se na mně už náhodou něco někde nešije.

Editováno: , autor: jirkaK
Odkaz ke komentáři

Moje auto vždy řídí osoba blízká ;)

Bohužel i tohle půjde do hajzlu, protože chtějí změnit zákon a za přestupek bude odpovědný majitel auta.

Po majiteli auta možná v budoucnu budou chtít zaplatit pokutu, ale nemohou ho trestat (body a spol.) za přestupek který on nespáchal ;)

Odkaz ke komentáři

Moje auto vždy řídí osoba blízká ;)

Bohužel i tohle půjde do hajzlu, protože chtějí změnit zákon a za přestupek bude odpovědný majitel auta.

to jim nemůže projít, je to pěkná hovadina

Pokutu dostane majitel auta a na tom už bude jestli pokutu bude dál vymáhat potom kdo řídil nebo ne . Body se v takovém případě odečítat nebudou . Ještě že většinu času trávím ve firemních autech . Od začátku bodového systému jsem neztratil žádný bod . A to nebude tím že bych jezdil podle předpisů . Každý týden jezdím do německa . Mezi vesnicema běžně jezdím 130- 150 km/h , pouze ve vesnicích dodržuju 50 km/h . Pokud člověk zná ty místa kde se schovávají tak je to paráda . Policajti stejně většinou chytají pouze ve vesnicích nebo na dálnicích . Ale mezi vesnicema je většinou nepotká . Ještě před zavedením bodového systému jsem dostával tak v průměru jednu pokutu za rok a to bylo za rychlou jízdu , ale vždy ve vesnici .

Odkaz ke komentáři

tak pak můžou bodovej systém rovnou zrušit, protoze jestli jsem to správně pochopil, tak pokud pojedu ve firemním nebo cizím autě, spáchám přestupek, tak to pak pujde po majiteli, ten zaplatí flastr, se mnou se srovná a nikdo nedostane žádný body. nebo to chápu blbě? to by byla paráda uplně maximální...

Odkaz ke komentáři

tak pak můžou bodovej systém rovnou zrušit, protoze jestli jsem to správně pochopil, tak pokud pojedu ve firemním nebo cizím autě, spáchám přestupek, tak to pak pujde po majiteli, ten zaplatí flastr, se mnou se srovná a nikdo nedostane žádný body. nebo to chápu blbě? to by byla paráda uplně maximální...

Přesně tak , zruší se prý osoba blízká ,ale vymysleli zase novou hovadinu . Prostě naši poslanci jsou kabrňáci . Přesně tak pokutu dostane majitel a žádný bodu mu nebudou odebrány . Protože na fotce z radaru nebude on ,ale někdo cizí .

Odkaz ke komentáři

no je pravda, že zatím jsem byl docela vklidu, ale po přečtení přísp.Karlose3 už tak lehké spaní mít nebudu. Po Praze, pokud jezdí člověk pracovně - čili pořád ve spěchu, taky díky kolonám neustále něco doháním a to se předpisově jezdit fakt nedá. Nepřeháním to, radary ve "skříňkách" dodržuju na 100% a také měřené úseky na jižní spojce a pod. vč. tunelových měření, ale občas se zaberu do tématu v telefonu a hned je na tacho o 20 či více více. O 10 neřeším, od známého čepičkáře jsem slyšel, že na těch stacionárních, hlavně ve Strahov. tunelu mají nastaven větší limit, neboť by museli pokutovat každého 2. Je možné, že to už změnili. No takže se mám na co těšit!!! Očekávám, že tam ŘP rovnou nechám, a to jsem se byl po prázdninách jen tak pro info zeptat, jak vypadá karta řidiče a byly čistá. Tak to od zítřka schválně prubnu jak dlouho to předpisově vydržím, to zas bude nuda.

Editováno: , autor: Rass
Odkaz ke komentáři

no je pravda, že zatím jsem byl docela vklidu, ale po přečtení přísp.Karlose3 už tak lehké spaní mít nebudu. Po Praze, pokud jezdí člověk pracovně - čili pořád ve spěchu, taky díky kolonám neustále něco doháním a to se předpisově jezdit fakt nedá. Nepřeháním to, radary ve "skříňkách" dodržuju na 100% a také měřené úseky na jižní spojce a pod. vč. tunelových měření, ale občas se zaberu do tématu v telefonu a hned je na tacho o 20 či více více. O 10 neřeším, od známého čepičkáře jsem slyšel, že na těch stacionárních, hlavně ve Strahov. tunelu mají nastaven větší limit, neboť by museli pokutovat každého 2. Je možné, že to už změnili. No takže se mám na co těšit!!! Očekávám, že tam ŘP rovnou nechám, a to jsem se byl po prázdninách jen tak pro info zeptat, jak vypadá karta řidiče a byly čistá. Tak to od zítřka schválně prubnu jak dlouho to předpisově vydržím, to zas bude nuda.

To máš pravdu že na radarech je vždy nastevno víc , protože to by potom vůbec nestíhali posílat oznámení . Ono v dnešní době je nejhorší že můžeš spáchat přestupek v lednu a obálka ti příjde v říjnu . Jo prostě kocourkov . Nejhorší jsou na měření měš´táci , ty jsou schopni nastavit v obci na radaru 56 km/h a začít měřit.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak , zruší se prý osoba blízká ,ale vymysleli zase novou hovadinu . Prostě naši poslanci jsou kabrňáci . Přesně tak pokutu dostane majitel a žádný bodu mu nebudou odebrány . Protože na fotce z radaru nebude on ,ale někdo cizí .

To by asi chtěli a slyším to na každým kroku,ale nikdo neví,jak se s osobou blízkou vypořádat.Myslím,že kdyby bylo odstranění osoby blízké tak jednoduché,už by se objevilo.Je to právo daný ústavou a listinou práv a svobod a to snad kvůli zákonu o provozu předělávat nebudou.Právo nevypovídat na sebe a os.blízkou má každej vrah a nikdo po zrušení nevolal a teď to kvůli bodům změní?

No nevím.

Odkaz ke komentáři

a o tom ta debata přesně je, resp. proto jsem jí rozpoutal. Děsím se toho, že se mi třeba někde hromadí průsery, o kterých nevím a pak tam půjdu rovnou odevzdat řidičák. Kdyby to poslali hned, byla by to prevence, která by mě spíš přiměla zpomalit a potenciálně dalšímu maléru se vyhnout. Takhle by to ale výchovnej charakter nemělo vůbec žádnej. Proto se teda už potřetí ptám, jestli existuje nějaká centrální databáze, která eviduje všechny přestupky řidičů, byť vznikly na různých místech republiky a v různých časech. Protože pokud to někde v Hornídolní sušej půl roku a pak to teprve pošlou na místně příslušněj MÚ, odkud se to teprve dovím, je to v prdeli. Tak jak to teda je ?

Odkaz ke komentáři

To se asi může stát a někomu se přestupky hromadí.Ale jenom za přestupky u kterých tě nechytí a neplatíš v blokovém řízení.Tam je lhůta oznámení obecnímu úřadu policií 3 dny a ten má dalších 5 dní pro zapsání do registru řidiče.Je už jenom na řidiči jak sleduje konto při předpokládaném úbytku bodů.Obecní úřad nemá povinnost o ztrátě bodů informovat.

Jiná situace je u přestupků,kdy nedojde k zastavení a přestupek není řešen na místě.Tady si nejsem úplně jistý,ale policie má snad 30 dní na oznámení přestupku obecnímu úřadu a ten 60 dnů na zahájení správního řízení.Lhůta navíc není závazná a pokud je překročena nic se neděje.

Jediná závazná lhůta je jeden rok pro zánik odpovědnosti za přestupek.

Možná,že se v nějakém detailu pletu,ale v kostce to tak nějak je.

Odkaz ke komentáři

Nové radary, v provozu údajně od 1.1. 08 různě po ČR.

Taky jsem obdržel tenhle email . Myslím že je to pěkná kachna . Protože mě tam chybí světlo pro focení v noci a nějaká kamera . Nejlepší je že by tam byl určitě problém s napájením . Muselo by to být asi někde u mýtných bran kde elektrika je.

Odkaz ke komentáři

Nové radary, v provozu údajně od 1.1. 08 různě po ČR.

Taky jsem obdržel tenhle email . Myslím že je to pěkná kachna . Protože mě tam chybí světlo pro focení v noci a nějaká kamera . Nejlepší je že by tam byl určitě problém s napájením . Muselo by to být asi někde u mýtných bran kde elektrika je.

By tam dali EC jako k většině bran a ukradené PHM by platil stát, ale zisk z pokut by šel KAPSCHi :blbec:

Odkaz ke komentáři

[by tam dali EC jako k většině bran a ukradené PHM by platil stát, ale zisk z pokut by šel KAPSCHi :blbec:

No já myslím ,že to by určitě neklaplo s EC. To by bylo jednodušší kdyby na mýtný brány namontovali ty kamery pro úsekovou rychlost . A hned by se po dálnicích jezdilo maximálně 130km/h. Já když jedu po dálnici a nepospíchám , prostě na tempomatu nastavím 140 a jedu .

Odkaz ke komentáři

tak mi to dneska nedalo a došel jsem si na MÚ požádat o výpis bodovýho stavu. Musím říct, že to bylo snad největší překvapení v životě.

Aktuální stav trestných bodů : 0

-_--_--_-

to ale podle mě ještě neznamená, že může být člověk v klidu a je čistej, body se tam dostanou až když dorazíš na tzv. podání vysvětlení, ne? Takže klíďo můžeme mít "nasbíráno" a přijde to najednou po x měsících jako rostovi3.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...