Přejít na obsah

Zamykani se v autě vs. nehoda.

brunoos

Doporučené příspěvky

Chci se zeptat na jednu věc.

Nedavno se mi stalo že jsem byl svědkem nehody kdy chlápek ve felicii uklouznul a napalil to do stromu. Týpek nepřipoutaný si namlatil kokos o volant, nevypadalo to nijak vážně ale nehybal se v autě. Problém byl, že byl v autě zamčenej (auto bez centralu - se později zjistilo). Problem se ihned vyřešil rozbitim zadniho skla a pak už vše šlo v poho.

S tímto incidentem mě napadla jedná otázka. Po několika negativnich zkušenostech se při ježdění v autě taky zamykam.

Co se stane při nehodě - zustanou dveře zamčené nebo je elektronika odemkne - fabie, central, airbagy jenom předni.

Člověk si řekne - přinejhoršim se rozbije sklo a pak se auto odemkne - co když ale je auto plne lidí a sklo jen tak nejde rozbit protože se o skal opiraji ti zraněni hlavou, nebo tak něco.

jake mate na to názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci se zeptat na jednu věc.

Nedavno se mi stalo že jsem byl svědkem nehody kdy chlápek ve felicii uklouznul a napalil to do stromu. Týpek nepřipoutaný si namlatil kokos o volant, nevypadalo to nijak vážně ale nehybal se v autě. Problém byl, že byl v autě zamčenej (auto bez centralu - se později zjistilo). Problem se ihned vyřešil rozbitim zadniho skla a pak už vše šlo v poho.

S tímto incidentem mě napadla jedná otázka. Po několika negativnich zkušenostech se při ježdění v autě taky zamykam.

Co se stane při nehodě - zustanou dveře zamčené nebo je elektronika odemkne - fabie, central, airbagy jenom předni.

Člověk si řekne - přinejhoršim se rozbije sklo a pak se auto odemkne - co když ale je auto plne lidí a sklo jen tak nejde rozbit protože se o skal opiraji ti zraněni hlavou, nebo tak něco.

jake mate na to názory.

elektronika odemkne, sepne výstražné, uzavře přívod paliva a nádrž a ještě další, ale všechno si to nepamatuju

Odkaz ke komentáři

OI - aktivace bagů = bagy ven, centrál odemkne (origo), rozsvítí se světlo v interiéru a odpojí se pal. čerpadlo (benzín)

OII - aktivace bagů =bagy ven, centrál odemkne, rozsvítí se světlo v interiéru, odpojí se přívod paliva, rozsvítí se varovky a snad, když máte origo HF sadu, tak pošle požadavek an nouzové volání??

;)

dá se vyzkoušet přes VAG , akorát ty bagy nevyletěj :aggressive:lol

Editováno: , autor: rolbar
Odkaz ke komentáři

kluci,nezlob te se na me, ale videl jsem kotel vybouranych aut, mohli met sebe lepsi vybaveni, sebelepsi zamykani/otevreni, ale zkratka se ven nedostaly, protoze uhoreli nebo se utopily. Podle me je blbost se zamykat v aute. Kde mate 100% jistotu, ze se to pri bouracce otevre?

Co se týče toho názoru , že auto si samo zavolá pomoc - ano, je to pravda, ale v ČR ten systém, kdy auto se vybourá a pošle signál na KOPIS, esce nefunguje. Jinak si myslim, ze to bude dobra vec.

Odkaz ke komentáři

Mě se jednou stalo že na křižovatce se mi napakovala nějaka ženska do auta a nešlo ji vyndat z auta ven - tak jsem musel volat cajty.

Podruhe se mi stalo že nějaký mlaďoch otevřel dveře a chtěl mi vzit tašku ze sedadla - naštěsti jsem ji stihl hytit a vyškubnout z ruky.

Odkaz ke komentáři

Mě se jednou stalo že na křižovatce se mi napakovala nějaka ženska do auta a nešlo ji vyndat z auta ven - tak jsem musel volat cajty.

Podruhe se mi stalo že nějaký mlaďoch otevřel dveře a chtěl mi vzit tašku ze sedadla - naštěsti jsem ji stihl hytit a vyškubnout z ruky.

přesně tak, každý, kdo se nezamyká s tím začne po tom co mu zmizí z auta cokoliv, z kufru počítač, bunda, z auta taška apod.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

Me se stalo ze me jedno auto predjelo a zastavilo a chtel me neco asi rici - ale sakra mel jsem aut. zamk. dveri zaplat panbuh - byl ozralej takze jsem nic dobreho necekal a predjel jsem ho a mazal pryc. No kdyby to ridila moje pritelkyne byl bych sakra moc rad ze se to samo zamyka. Urcite by cekal co ten pan vlastne chce!

Odkaz ke komentáři

kluci,nezlob te se na me, ale videl jsem kotel vybouranych aut, mohli met sebe lepsi vybaveni, sebelepsi zamykani/otevreni, ale zkratka se ven nedostaly, protoze uhoreli nebo se utopily. Podle me je blbost se zamykat v aute. Kde mate 100% jistotu, ze se to pri bouracce otevre?

Co se týče toho názoru , že auto si samo zavolá pomoc - ano, je to pravda, ale v ČR ten systém, kdy auto se vybourá a pošle signál na KOPIS, esce nefunguje. Jinak si myslim, ze to bude dobra vec.

no já se teda rozhodně zamykám, protože nestojím o to, aby mi někdo na křižovatce ukradl třeba NTB nebo tak něco.

Odkaz ke komentáři

a při nehodě se to otevře, takže co. A je otázkou, jestli to, že se to otevře je k něčemu, osobně jsem dával první pomoc klukovi, kterej by v autě a nešly otevřít dveře, což bylo daný deformací při nárazu. Takže jsem volal záchranku, objednal rovnou i hasiče a do příjezdu jsem mu jen fixoval hlavu dekou a mluvil na něj. Byl v bezvědomí, ale tím jak jsem na něj mluvil, tak se začal probírat a snažil se něco říct. Hasiči pak rozstříhali fáčko na sračku a kluka do sanitky naložili i se sedačkou, protože nevěděli jak je na tom s páteří.

A pak jsem taky "asistoval" u šáde 120, která to narvala pod korbu tatrovky. Jelikož byl z řidiče "bezhlavej rytíř", tak bylo celkem jedno, jestli byl uvnitř zamčenej nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, myslím že je rozumné nechat si auto.zamykání dveří. Vozím v autě "Notes", tašku, kolikrát i koženou bundu a nerad bych o to někde na křižovatce daroval nějakému "příživníkovi"

O černých pasažérech ani nemluvě.... Oni by také mohli chtít celé auto a černým pasažérem bych byl třeba já... fuck

Pokud bych měl takovou nehodu, že by mi "odešla"elektronika co to ovládá, myslím že zamčené dveře by bylo to nejmenší co by mě zajímalo.... :help:

Odkaz ke komentáři

Ještě k te černe pasažerce co se mi nastěhovala do auta:

Bylo to nějak před vanoci v dosti chladnem počasi, stojim na křižovatce, najednou se otevřou dveře a už velmi hbitě v autě sedi ženska. Sem na ni řval at teda vypadne z auta, dokonce jsem vystoupil a otevřel ji dveře at vypadne, ale ona neřekla ani slovo a ani se nehla. Sem ji chtěl nasilim vypakovat z auta, pak jsem si to rozmyslel a raději zavolal městskou a udělal jsem dobře.

Měšťaci pak řikali, že je normálni že takovýto člověk ktereho nasilim vypakujete z auta se pak dostane do nemocnice s tím že vy jste mu ubližil - ma zapsanou SPZ a jelikož on neplati zdravotní tak lečbu musí uhradit ten kdo mu ubližil - to je pry ten lepši případ - da se to uhrat z nějakeho pojištěni. Horši už pak je, a par krat se to už stalo, že to daji k soudu jako ubliženi na zdravi a jelikož na křižovatkach jsou většinou kamery a pokud to je natočene a zřetelně prokazatelne že danou osobu jste nasilim vyhodil z auta tak jste v prdeli protože se vam pěkně prohne peněženka.

Po teto zkušenosti a par rozhovorech z policii se raději zamykam.

Jen tak mimo - stalo se mi to na velké světelné křižovatce U vykopnuteho ve Frýdku Místku - jak jsem se později dozveděl od jednoho stražniha, ženska znama firma co se potřebuje sem tam v zimě ohřat tak to děla často a často se dostane do nemocnice, kde ji daji najist a je v teple.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...