Přejít na obsah

Řídicí jednotka prasklých žárovek


Seidl

Doporučené příspěvky

Ahoj. Máte někdo nějaké zkušenosti,jak dodělat do Octávky kontrolu prasklých žárovek?Dík.

co by si potřeboval?

jde to celkem snadno, rozpleteš si svazek v prahu pod A sloupkem u řidiče, zde přerurušíš přívod k zadním obrysovkám a brzdám, vše nastavíš a dotáhneš do prostoru nosiče relátek, od zadního P světla natáhneš nový drát k brzdě, staré přerušíš, též je dotáhneš k relé, ve svazku k pojistkovce přerušíš přívody k předním světlům (pokud nemáš xenony), dráty nastavíš a dovedeš k relé, dotáhneš + od pojistky 11, - , dále dva dráty mezi RJ prasklých žárovek a budíkama a máš hotovo.

Pokud máš xenony, tak nepřerušuješ přívody k předním světlům, ale od L xenonu dotáhneš drát do budíků.

veškeré barva vodičů a pozice na konektorech najdeš v DP schéma č. 53 ;)

Snad jsem na nic nezapoměl

Editováno: , autor: rolbar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co by si potřeboval?

jde to celkem snadno, rozpleteš si svazek v prahu pod A sloupkem u řidiče, zde přerurušíš přívod k zadním obrysovkám a brzdám, vše nastavíš a dotáhneš do prostoru nosiče relátek, od zadního P světla natáhneš dva nové dráty (brzda a obrasovky), staré přerušíš, též je dotáhneš k relé, ve svazku k pojistkovce přerušíš přívody k předním světlům (pokud nemáš xenony), dráty nastavíš a dovedeš k relé, dotáhneš + od pojistky 11, - , dále dva dráty mezi RJ prasklých žárovek a budíkama a máš hotovo.

Pokud máš xenony, tak nepřerušuješ přívody k předním světlům, ale od L xenonu dotáhneš drát do budíků.

veškšré barva vodičů a pozice na konektorech najdeš v DP schéma č. 53 ;)

Dík. Mrknu na to ještě do schématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P.S. proč musím natáhnout nové dráty od zadních světel,když je přeruším ve sloupku? Nemůžu použít původní instalaci knim? Já myslel, že ta řídící jednotka se vkládá mezi tyto vodiče.

ona hlídá žárovky v P a L světle, jenže ty jsou normálně spojené, ty je musíš oddělit P a L strana brzdy a 3 brzdové (to vede už odpředu) ;)

Editováno: , autor: rolbar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ona hlídá žárovky v P a L světle, jenže ty jsou normálně spojené, ty je musíš oddělit P a L strana parkovaček, P a L strana brzdy a 3 brzdové ;)

No jo ale vzhledem k tomu, ze je mozny rozsvitit pravou a nebo levou cast parkovacek zvlast, tak by to melo vezt oddelene uz zepredu ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen me to zajimalo :-) takze pokud tomu dobre rozumim, obrysovky rozpojim nekde u ridice, nastavim kabliky a zavedu k RJ zarovek a brzdovky musim prerusit u ridice a zaroven jednu vzadu? takze ze zadu bych vedl dva draty?

chvilku vydrž na drátě a napíšu ti přesný místa, kde jsou jaký spojovací bidy v kterých to cvaknout

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

svorka brzdových světel - pod palubkou na L velký svazek, který jde podel prahu, svorka je někde v 1/2 mezi podlahou auta a zaústěním kabelového svazku pod palubku u A sloupku dole (svazek je v tomto místě hodně nafouklí, je tam víc svorek) barva drátů: červenočerná, dva dráty, které jdou do zadní části vozu oddělit a ze svorky napojit dva nové, vše do jednotky.

svorka obrysovek P i L je ve svazku, který jde k pojistkové skříni, cca v první 1/3 směrem od hlavního svazku pod palubkou, zde jsou dvě svorky s dráty šedočerný a šedočervený, zde po odbalení svazku budou ty, co jdou do zadu mimo hlavní svazek (vedení auta je složeno z různých svazků, které s epo rozbalení oddělí a jsou extra spojené izolačkou)

tyto dva odštípneš, na svorku napojíš jiné dva a vše k jednotce pr. žár.

barvy vodičů k předním světlům: žlutočerný a žlutý

ostatní je popsané výš ;)

Editováno: , autor: rolbar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...