Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Hele,.tohle mi poslal pan z pneuservisu

Dobrý večer,

pneu máme dost,ale stáří neevidujeme,tak nemohu po pravdě odpovědět....Použité pneu nelze koupit mladé......,vždyť i nové pneu ve velkoobchodě kupujeme letos s datem 2012-max.2013.Použité pneu kupujeme podle stavu(ne roku,rok Vám stav nikdy neprozradí,ale vím,že mediální masáž ohledně dotu je mocná...).

Hele,.tohle mi poslal pan z pneuservisu

,,, nové pneu ve velkoobchodě kupujeme letos s datem 2012-max.2013...

Kecá jak Palackej a ani se za to kurva jedna nezačervená. Velkoobchody jedou přímo z fabrik, tzn. už na jaře mají na skladě DOT z toho danýho roku. Ano, ležáky neboli typy, který nikdo nechce, ty klidně leží ve velkoskladech rok i dva, než se někomu rozleží v kebuli že aby je vůbec prodal aspoň za nákupku, tak na ně musí vyhlásit akci a dát je právě za tu velkoobchodní cenu, jinak mu ve skladu zapustěj kořeny a vyrašej na nich nový černý kaučukovníky...

Nenech se zviklat, oni ČERSTVÝ gumy mají, jen čekají, až se nějakým zázrakem zbavěj těch starejch zvětralejch ...

Souhlasím s Ekkarem, gumař kecá a není mu to vůbec blbý. ER300 jsou myslím výběhový model a myslím, že mladší než 2012 neseženeš. Být gumy mladší, určitě bych je doporučil. Co se týká "mediální masáže" s DOT, tak dle gumaře zřejmě silica obsažená v gumách netvrdne, případně směr nestárne, což je ale absolutní blbost. Obecně průměrný řidič nepozná markantní rozdíl mezi jednotlivými značkami, natož 2-3 roky staré gumy, ale jde o tzv. krizovky, kdy potřebuješ, aby guma byla 100% a tobě zbil v nejhorším případě proužek na gatích a ne fábie kratší vlivem tvrdší směsi gum po neodbrzdění. 

Já připlácím za kvalitu, loni jsem řešil podobný problém, chtěl jsem bridgestony (nejlepší gumy co jsem kdy měl), ale ER300 nabízeli jen 2012 a to jsem nechtěl, tak jsem nakonec vybral 2. gumy z testu Adacu a koupil Goodyear a jsem max. spokojen, guma v R15 vyšla na 1200,-Kč z internetu (loni v březnu - DOT byl 0414) plus 100,-Kč přezutí za kus. 

1200???? good year? v jakym rozmeru????? J amam 195 55 15  atak takova guma stoji tak 2000.. na octavce jsou tusim 195 60 15- nebo 195 60 16?

tak asi by bylo dobré vědět co za typ, bo třeba Goodyear Excelellence FP stojí na nejlevnejsi pneu 1382,- v 195/50 R15

ja potrebuju 195 55 15.. proste tyto gumy, v lepsi znacce jsou drahe jako prase... nejlevnejsi barumky 1350..

Tak jsem radši pohledal fakturu, a gumy stály 1300/ks, ale poštovné bylo v ceně, jinak rozměr 195/65/15, Goodyear Efficient grip perfomance, nyní vychází na necelých 1500 včetně pošty. Chtěl jsem je kupovat v zimě, ale přišli mi drahé, tak jsem nakonec počkal na jarní akci, která přišla. Jinak jsem přemýšlel nad Vredestein sporttrac5, vítězem testu Adac, ty stály těch 1200/ks, ale nějak jsem nevěřil značce, i když to prý motají rakušané.  

Roomster má 195/55 R15, zatímco oktávka nebo golf mají 195/65 R15 - A VO VO VO VO VO VO TOM TO JE - golfů a ochcávek jezdí 3 prdele, gum na ně se prodá ještě 4x tolik, proto jsou lacinější, než gumy tý samý značky a dezénu, ale v "roomsterácký" velikosti. Rozdíl v ceně klidně 500,- CZK na kusu V NEPROSPĚCH těch nižších, roomsterovejch ...

Příklad - dnešní stav na webu Nejlevnější pneu.cz, guma Continental ContiPremiumContact 5 :

pro Roomstera 195/55 R15 stojí 2 228,- Kč v indexu V (240kmh), v indexu H (210kmh) je cena 2 100,- Kč - a ani jedna není skladem, je přislíbeno dodání během 20 - 30 dnů.

zatímco rozměr pro oktávku 195/65 R15 stojí v indexu V 1 579,- Kč a k dodání je do 3 dnů, protože jich mají víc než 20ks přímo skladem, v indexu H je pak cena 1 427,- Kč - a dodací podmínky dtto, do 3 dnů....

MRDAL BYCH OSTNATÝM DRÁTEM ZEPŘEDU I ZEZADU TOHO DEGENEROVANÝHO DEBILA, KTEREJ NA ROOMSTERY NADIKTOVAL TAK DEBILNÍ ROZMĚRY OBUTÍ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

..muaím s tebou jen a jen souhlasit.. nevím kdo tak blbej rozměr vymyslel na low cost skodofku... když mi kamoš dohazoval loni zimní Kleber krisalp HP 2 185 60 14 stala guma 800kč kus včetně přehození a vyvážení..

Už tu jsme kapku OT protože to má být o alternativních palivech. Si stěžuje. Takový Rapid je na tom cenově ještě hůř s rozměrem 215/45 R16 a 215/40R17. A zimní v tomto rozměru jen pro zazobance. Guma jak u auta o dvě kategorie výš. Holt se tím zachraňují jízdní vlastnosti, auto s nima docela sedí, na rozdíl od 185 nebo 195tek v R15.

Upraveno od miklisek

no jelikoz je to ,,lamparen,, myslim si, ze se tu muzemme bavit o vsem.. a gumy dle me do teto sekce patri....

no to jo.. kdyz se podivaso par stranek zpatky,resily se tu i kachlicky a jak pise malta-krome migrantu a politiky zde muzeme resit prakticky vse....

přesně tak, probírá se tu zkrátka život a bylo to primárně založeno pro partu (resp.partou) plynařů ... ovšem časem se i ti vytratili, ale přichází sem tam i neplynaři, když mají zrovna co říci ke konkrétnímu probíranému tématu, takže cokoliv, co se ti během dne potrefí, se tu semele. Vítáme každého

Kluci co říkáte na tuto komedii.Jsem nevěděl,že policajti těží v pracovní době dřevo :kol-98:

Zdroj -   http://ifaster.cz/drzost-ceskych-policajtu-tady-o-zvyseni-bezpecnosti-vubec-nejde/

Jen bych ještě doplnil svůj nevěřícný zážitek ze slovenských cest.Ve středu jsem jel od nás(Okr.Přerov) na SK do termál Bešeňová.

Cesta-Bystřice p/Hostýnem,Vsetín,V Karlovice,Bytča,Žilina,Martin,Ružomberok,Bešeňová a zpět.

České uzemí (28.10-svátek)100km na čáru s SK - policajt 0(žádný).

Těch samých 100 po SK-policajt 7(z toho 4 měření,Kolárovice-hned za čárou-,Žilina,Pod Strečnem,Ružomberok)

Nazpět 2 měření a 4 hlídky nějakých kašparů v dá se říct "zmijovkách".

To zmiňované auto v těch Kolárovicích stálo v 8.10h  na stejném místě i 16.30h,když jsem se vracel.Nechápal jsem.

Po překročení hranic k nám opět policajt 0.

Na SK jsem jezdil několik let každý týden(manželka z SK),ale toto jsem si opravdu v tu středu připadal,jako když jsem se v roce 

2001 jel z Chorvatska podívat do Bosny.To bylo tehdy něco podobného,akorát v podobě vojenských hlídek.

Kluci a kolegové z SK tady na foru-nezávidím vám jezdit takhle pořád ve stresu.Toto nemělo z bezpečností taky nic společného,jako 

článek výšše.

Škoda,Slovensko mám projeté dost a je nádherné,ale toto mě v dnešní době asi na dlouho odradí pouštět se někam dál.

Tchýňáci naštěstí bydlí 20km za čárou,ale tam jezdím stejně jen na vánoce(někdy) :kol-48:

Proč ve stresu? Pokud někdo neumí jet tak, aby nebyl ve stresu = nepřekračoval povolenou rychlost, tak má smůlu a dobře mu tak.

A ty umíš bez stresu jet po silnici I. třídy s povolenou "devadesátkou" "ve štrůdlu" za někým, kdo se courá mezi obcema 70km/h a "kochá se" - a nepředjet ho? A když je to nutný pro bezpečný předjetí takovýho vola, tak chvilku nejet třeba 120km/h???

Nebo umíš nesvolávat kurvy a neposílat do píče zmrdy kamionérský - a je jedno jestli ukrajinský, turecký nebo český, pokud se před tebou při vlastní rychlosti  85km/h začnou předjíždět na dálnici při vzájemným rozdílu 1km/h?

Pawouku - PAPRČU NA PUMPU - a pak teprve odpovídej...!

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

Pawouk:

Tam nejde o to jak jedeš tychle,ale jak jsou značená ta místa z omezením rychlosti.Kolem Žiliny a dál se staví dálnice a jsou tam omezení,která nemájí konce(stejně jako kolikrát u nás)Jedeš 2km a aby jsi pořád čuměl jestli už byla cedule z hlavní silnicí a ty můžeš jet rychleji.Samože toho ti SK orgáni využívají k vybírání pokut.

Tím jsem nemyslel dodržování rychlosti v obcích.To je jasné,že jedu v normě.

Na řidičích na SK je kolikrát vidět,že si není sám jistý a raději jede v obci 40km/h a to není moc dobré.Prostě se bojí.To jsem měl hlavně na mysli ohledně stresu.

Já to jednu jízdu tam,zpět přežiju,ale mám to potvzeno i od jiných at už z SK,nebo tady od nás,že to tak je s tím buzerováním jejich policie.

Ale pánové, ani o jedné z věcí, co tady teď popisujete, nebylo v příspěvku, na který reaguji, ani zmínky.  

jj, šipan, tomu rozumím, to už je sviňárna, vybírat na takovýchto úsecích ... beru to v obcích, nebo úsecích, kde se někdy stalo něco ošklivého a je zkrátka nebezpečný, ale využívat omezeních s nejsným koncem kvůli práci na silnici, to je buzerace

A to nemluvíme o tom, že v takovým úseku je často omezení kvůli bezpečnosti ne řidičů, ale pracovníků, kteří se pohybujou po silnici a po krajnici. Pocuď all right, všecko beru, padesátka nebo i třicítka na "jedničce" má opodstatnění.

JENŽE.

Von uhodí pátek a ani nemusí bejt pátek, ale stačí, aby byly dvě odpoledne - a celá silniční údržba zmehne jak smrad, na cestě po nich zbydou jen ty přenosný značky omezující rychlost a případně červenobíle pruhovaný směrovací tabule - všecko postavený v platný poloze, ale na "pracovním úseku" se práce nekoná, není tam nejen ani noha, ale ani brada opírající se o nějakou lopatu ...

Ať mi v takovým případě, kdy nedošlo ke stavebním pracem přímo v profilu vozovky a silnice je tudíž bez vnějšího vlivu, VYSVĚTLÍ PROČ PaCHOVÉ NEZASÁHNOU A NEZMRDAJÍ PŘÍSLUŠNOU FIRMU JAK SIROTY, ALE POSTIHUJOU ŘIDIČE ZA NERESPEKTOVÁNÍ ZCELA ZJEVNĚ NEOPRÁVNĚNĚ PONECHANÝHO OMEZENÍ ....

Myslím, že žádný takový vysvětlení neexistuje, protože PaChům a obecně státu vyhovuje vytvářet "pasti" na jinak naprosto bezpečnejch místech, kde se takhle dá takovýmhle způsobem naprosto bezpracně narejžovat desetitisíce na pokutách.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.