Říjen 30, 20159 r Malta: Ono se kolikrát srovnává jak se jezdí třeba v Německu a u nás,ale to ve značení zmiňované povolené rychlosti je úplně někde jinde. Něco mám služebně po německu odjeto a můžu říct,že jsem tam nikdy neměl pocit,že si nejsem jistý jak rychle mám jet. Tam totiž po vjetí do obce a ujetí pár set metrů následuje cedulí označení zvýšení rychlosti a pak třeba po pár stech metrech jasné nakázaní opět cedulí snížení třeba na zase na 50km/h a tak stále dokola třeba i 4x za jednu dlouhou obec.Pokud je úsek delší následuje několik značek pro ujištění,že se může stále mastit rychleji.O řádném ukončení ani nemluvě. Tady u nás ti řeknou,že značky stojí peníze a ty většinou nejsou,tak jezdíme jak jezdíme a pak si v duchu říkáš"už je ten úsek nějakej dlouhej tak už tomu asi můžu dát"nebo nééé-ááááá radar-kurňa a je to v pylti"
Říjen 30, 20159 r A to nemluvíme o tom, že v takovým úseku je často omezení kvůli bezpečnosti ne řidičů, ale pracovníků, kteří se pohybujou po silnici a po krajnici. Pocuď all right, všecko beru, padesátka nebo i třicítka na "jedničce" má opodstatnění. JENŽE. Von uhodí pátek a ani nemusí bejt pátek, ale stačí, aby byly dvě odpoledne - a celá silniční údržba zmehne jak smrad, na cestě po nich zbydou jen ty přenosný značky omezující rychlost a případně červenobíle pruhovaný směrovací tabule - všecko postavený v platný poloze, ale na "pracovním úseku" se práce nekoná, není tam nejen ani noha, ale ani brada opírající se o nějakou lopatu ... Ať mi v takovým případě, kdy nedošlo ke stavebním pracem přímo v profilu vozovky a silnice je tudíž bez vnějšího vlivu, VYSVĚTLÍ PROČ PaCHOVÉ NEZASÁHNOU A NEZMRDAJÍ PŘÍSLUŠNOU FIRMU JAK SIROTY, ALE POSTIHUJOU ŘIDIČE ZA NERESPEKTOVÁNÍ ZCELA ZJEVNĚ NEOPRÁVNĚNĚ PONECHANÝHO OMEZENÍ .... Myslím, že žádný takový vysvětlení neexistuje, protože PaChům a obecně státu vyhovuje vytvářet "pasti" na jinak naprosto bezpečnejch místech, kde se takhle dá takovýmhle způsobem naprosto bezpracně narejžovat desetitisíce na pokutách. To máš sice částečně pravdu, ale měl bys vědět, že toto nepovoluje PČR, ale příslušný úřad, většinou krajský, tudíž PČR nemá jak zasáhnout... A pochybuji, že stavařům někdo z nich nařídí, aby třeba na ten víkend označení sundali.
Říjen 30, 20159 r Ekkar: Je tom tak.A pokud tam je jak píšeš omezení a vidím pracovníky(viz i ta Žilina),tak jedu tak,aby se nic nestalo-to znamená kolikrát i míň než je na ceduli. Nejhořší jsou ty omezení - VÝJEZD VOZIDEL ZE STAVBY-v sobotu a neděli+svátek. V Německu jsou buď na vikend zakryté,nebo otočené do pole a nebo jsou zcela uklizené.Tady ještě za rok tam budou,jako kdysi ŘEPNÁ KAMPAŇ v polovině června dalšího roku.
Říjen 30, 20159 r no já v čr nepotkal policajta ani nepamatuju.. a to musím říct, že sem tam by mě ještě po ránu zbytkáček změřili... nojo no... když jsem jel ze slovenska v letě z čalova, byly policajt v každe druhe dědině, daval sem si sakra majzla na 100km mimo obec a na 50v obci... a v česku? kromě radaru v Hustopečích,židlochovicích, holasicích, rajhradě, rajhradicícíh a pohořelicícíh to jako neřeším..
Říjen 30, 20159 r To máš sice částečně pravdu, ale měl bys vědět, že toto nepovoluje PČR, ale příslušný úřad, většinou krajský, tudíž PČR nemá jak zasáhnout... A pochybuji, že stavařům někdo z nich nařídí, aby třeba na ten víkend označení sundali. PíČa zRyby má ze zákona možnost ALE I POVINNOST zasáhnout = může a v odůvodněným případě i musí přikázat jak například řidiči zastavit nebo úplně změnit směr jízdy, tak i postihnout další účastníky silničního provozu za porušení zákonů - protože i ta (ne)pracující verbež jsou účastníci provozu na pozemních komunikacích - ať chtějí nebo ne. To že ORGÁNI tímhle nevyužíváním možnosti zasáhnout v podstatě NEPLNÍ SVOJE POVINNOSTI je další věc. Jenže to by taky nějakej ten ORGÁN musel mít koule to učunit třeba zrovna v takovým případě - ne jen buzerovat (skoro) nevinný řidiče, který pášou přestupky často doslova z donucení, ale právě i tyhle (zdánlivě nevinný) VINÍKY těch přestupků - a klidně sednout do auta a někoho odpovědnýho kliděn i v klepetech dotáhnout na místo, aby ty desky zakryl nebo otočil sám svýma holýma paprčema, když nedokázal zajistit, aby to udělali jeho podřízený. Takovej ORGÁN by měl (asi nejen můj) potlesk na otevřený scéně. A nikdo mi to nevymluví - měl jsem 2 PaChy v rodině, s několika dalšíma se znám léta - a to co v soukromí a striktně mimo záznam pronášejí je na zavření - ale celýho velitelskýho sboru okresníma náčelníkama počínaje a konče ministrem vnitra někam hluboko do kamene vo suchým chlebu a vodě ......
Říjen 30, 20159 r Hele, pohádkář a grafoman jsi možná dobrý, ale to nic nemění na skutečnosti, že s tím dělat nic nemohou! PČR nijak nemůže zasahovat do dopravního značení. Oni se k tomu jen vyjadřují, s tím, že toto vyjádření příslušný úřad vůbec nemusí vzít v potaz. Takže pokud je místní a přechodná úprava provozu povolena úřadem, PČR s tím nic neudělá. Na zmršené zákony si běž stěžovat svému poslanci. Najdi si příslušné paragrafy a pak si budeš moci odpustit zbytečné grafomanské příspěvky o ničem. A že je neznají tvoji známí policajti je smutné.
Říjen 30, 20159 r Ano - a v každým takovým příslušným povolení musí bejt nejenom datum od kdy do kdy, ale i definovaná pracovní doba, po kterou je omezení potřebný kvůli ochraně pracovníků. Mimo ni je takový povolení jen cárem papíru. Je to právě kvůli tomu, aby se zbytečně nedržely omezení tam, kde se nedělá a omezení není potřeba. Stačilo by jen využívat práva a dodržovat zákony a plnit ty povinnosti, který jim ty zákony ukládají... Místo toho budou radši stát za bukem schovaný pod maskovací sítí a vybírat pokuty nebo srážet hlídkovým kchárem a následně kopat a mlátit pěstí motorkáře, kterej se provinil tím, že ač majitel ŘP jen na auto sedl i na mašinu. Víš sám co jsou dopraváci zač - "měření" hloubky dzénu na pneumatice pohmatem nebo zkorumpovanost mluví za hodně... Nejsou takový všichni, ale bohužel je jich dost na to, aby to posrali za všecky.
Říjen 30, 20159 r Cár necár, o tom nerozhoduje policajt. Což ty evidentně nechceš pochopit. Ano, i mezi nimi je spousta blbů, stejně tak, jako mezi jinými zaměstnanci kdekoliv jinde. Já řídím prakticky denně od roku 1994 a s poldama nemám problém. A to je na silnici vídám skoro denně. Pokutu za rychlost jsem platil jednou a to bylo někdy kolem roku 2000. Běžnou silniční kontrolu jsem zažil naposledy v létě a bylo to po mnoha letech, co mě nějaká hlídka zastavila.
Říjen 30, 20159 r No vidíš - a já mám papíry a oficiálně tak i právo řídit motorový vozidla od roku 1985 a svou zatím poslední namátkovou kontrolou PaChů jsem prošel koncem května - přesto trvám na tom, že pokud je dopravní služba PČR orgánem oprávněným vymáhat dodržování zákona č. 361/2000 Sb. + jeho novelizací (412/2006 atd) na pozemních komunikacích, tak je stejně tak i orgánem oprávněným vymáhat dodržování všech ostatních zákonů, nařízení a povolení, který se dopravy na silnicích týkají - tudíž má ze zákona i pravomoc vymáhat dodržování povolení záboru státem vlastněný a spravovaný komunikace, povolení k umístění dopravních uzavírek a omezení atd. To všecko jim mimo jiný ukládá i zákon o policii - na kterej samozřejmě všichni zvysoka kašlou, protože "nejsou lidi". Jenže ono je to trošku jinak - ty pokuty od obyčejnejch lidí se vybírají lehko, stačí se postavit tam, kde právě platí nějaký omezení, který by vůbec platit nemuselo a jednoduše počkat, až komu z řidičů povolej nervy - a ne se sami domáhat toho, aby se naopak nám ostatním řidičům ulevilo od buzerace ...
Říjen 30, 20159 r Ekkare, tak to řekněme jinak - tys někdy viděl povolení vydané příslušným silničně správním úřadem, kde by byla chybně/nezákonně povolena místní, či přechodná úprava provozu nebo dopravního značení? Pokud ano, podal jsi tedy oznámení na příslušných místech? Nepodal? Jak víš, že jsou vadné? To si fakt myslíš, že všechny (nebo většina) přechodné změny jsou nezákonné a PČR v celém státě tomu nečinně přihlíží? Ono pindat a prskat na netu je něco jiného, že? Mimochodem, stát vlastní jen dálnice, silnice pro motorová vozidla a silnice I. třídy.
Říjen 30, 20159 r Viděl jsem jich zrovna poslední dobou několik, vydanejch místním ouřadem - a zrovna iniciuju dotažení jednoho takovýho až do konce, respektive dohnání firmy, která takový povolení získala a nedodržela ho, k zodpovědnosti za jeho nedodržení. Jedinej rozdíl je ve vlastnictví konkrétní komunikace - a právě o ty se jedná, protože omezení/neomezení vydaný pro "jedničky" neboli silnice I. třídy je to, o čem tady celou dobu klafeme. Jsou orgány zodpovědný za jejich vydání a další, zodpovědný za vymáhání jejich dodržování - to jednoduše popřít nemůžeš. A že to kontrolování a případný vymáhání NEdělají je taky fakt ...
Říjen 31, 20159 r Ano, u jedniček je to krajský úřad. A ten vydává povolení, kontroluje a sankcionuje... Víc se o tom nemá smysl dohadovat.
Listopad 3, 20159 r http://auto.idnes.cz/dokument-skoda-100-historie-dc1-/auto_ojetiny.aspx?c=A151026_144604_auto_ojetiny_fdv dokument skoda 110... stoji za podivani
Listopad 4, 20159 r http://praha.idnes.cz/ridici-projelo-nohou-zabradli-dkm-/praha-zpravy.aspx?c=A151104_085314_praha-zpravy_nub pekne... nechtel bych v tom sedet..
Listopad 4, 20159 r Tato nová bouraná Fábia je taky dobrá.Tak střecha vypadá jak z laminátu- Nechtěl bych tam v té chvíli sedět vzadu. http://ifaster.cz/jak-dopadne-fabie-2015-kdyz-se-potka-se-superbem/
Listopad 4, 20159 r je to jak blbe navareny.. vim, ze se to tu resi v sekci ,,bouracky,, ale je mozny, aby se to tak ,,utrhlo,, ??
Listopad 4, 20159 r To je nádhera. Být vzadu člověk, tak kdo ví, jak by dopadl:( Hold fyzika se nedá ošálit. Všude EU nakazuje samé kraviny v rámci CO2 a takhle to pak dopadá. Pořád lehčí a lehčí auta a místo traverzy tam radši dají nějaký elektronický systém. I když můžou to být i první kousky z výroby. Kdo ví. Tady si můžete představit, jak vypadají asi crash testy:)))))))))))) Dle mého stejně jako měření spalin:)
Listopad 4, 20159 r Bohužel, je to způsobený konstrukcí, "předpřipravenou" na pohlcení energie nárazu působícího TLAKEM = když se do auta opře něco zvenčí a snaží se ho stlačit do menšího objemu. V týhle nehodě došlo k tomu, že dotyčnej superb se svým čumákem doslova zaháknul za C sloupek fabie, protože k nárazu došlo hodně šikmo ze strany - skoro podélně. Následně došlo k namáhání kastle fábie TAHEM - motor a těžká přední část zkonstruovaná na pohlcení kinetický energie čelního nárazu pokračovala setrvačností dál v pohybu VPŘED, zatímco zadek od sloupku C byl tlačenej čumákem supa dozadu - a to ještě nesymetricky jen za levej C sloupek. Výsledky jsou vidět na fotkách - přední část fábie skoro nepoškozená, na supu sežvejkanej blatník a podběh, ale fábule je nesymetrickým tahem za zadek "přeškubnutá jak herynek" ... Je to prostě tak, auta se staví na ránu zepředu, občas se přidá konstrukční opatření pro pohlcení rány jdoucí jen na část předku (nesymetrickej čelní náraz), nanejvejš z boku na střed (B sloupek) - ale s takovouhle eventualitou konstruktéři moc nepočítají. Aby bylo podobnýmu rozškubnutí zabráněný, musely by automobilky produkovat ve všech třídách doslova tanky a ne auta vážící v průměru a podle třídy něco kolem tuny až dvou...
Listopad 5, 20159 r V úhlu nárazu, kterej žádnej konstruktér nedostal za úkol ošetřit, protože je dost málo pravděpodobnej. Většinou dojde k tomu, že se narážející auto "sklouzne" po tom do kterýho naráží - tady došlo doslova k zaháknutí za C sloupek - nevím jestli za to může víc úhel nárazu, konstrukce přední části supa (při nárazu se vytvořil jakejsi "hák" - dost možná to bylo supovo LP kolo - kterej se opřel o C sloupek fábule) nebo nedostatečně nadimenzovaná konstrukce skeletu fábule 3 ...
Listopad 6, 20159 r Tsk už se to ve Škodovce řeší, v čem nastal problém... a to vis od koho? skodovka ma auto u sebe a resi, co a jak? ekkare sorry, vim, ze jsi vcelku nabuseny, ale aby se auto rozkublo primym rezem, to mi nejde do hlavy.. to auto je roskuble jako kdyz strihnes papir na 2 pulky..
Listopad 6, 20159 r Ahoj.Možná mi někdo poradí.Byl jsem na výměně filtrů Lpg v Octávce a po výměně napojil plynař auto na ten přistroj co se zapojuje pod volant a řekl mi,že nejde lamda sonda před katalyzátorem,že to vůbec nereaguje.Auto ale nic nehlásí,ani nesvítí.Co se stane jestli tato sonda opravdu nefunguje a kolik stojí asi výměna?Auto jede v pořádku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.