Únor 16, 20205 r No právě že plynu je teď nadbytek, v USA ho pálí jen tak, cena je rekordně nízko.. Můžou za to teplé zimy a nadbytek plynu z bridlic..dnes jsem to četl.. Takže se divím, že za to chtějí takovou raketu..
Únor 16, 20205 r https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/kdo-topi-plynem-muze-se-radovat-jeho-nadbytek-srazil-ceny-na-dno-89097%3famp=1
Únor 16, 20205 r Jj, zdražení vinou ceny suroviny se teprve bude projevovat v následujících letech. Podle některých odhadů může cena plynu a elektřiny vzrůst o desítky i stovky procent. Kontrakty na dodávky plynu se zpravidla uzavírají na rok dopředu. Aktuální ceny na komoditní burze se projeví s odstupem. Nicméně zcela zásadní jsou daně. Konec zvýhodněného zdanění je to, co zabilo CNG na Slovensku, v Maďarsku a dalších státech. A teď i u nás.
Únor 16, 20205 r Jo to souhlasím.. Nevím, proč jde koncern cestou cng, když lpg je dle mě daleko lepší řešení, bez těžkých nádrží, tlaku přes 200atm atd.. Líbí se mi cesta dacie, která nabízí dal lpg v tovární zástavbě.. Nevím, to cng žádná supa není, už jen dojezd nějakých 350km, např směr Brno Šumperk, Brno Zlín, není žádná cng plynovka hned po cestě, za to lpg je několik..
Únor 16, 20205 r Protože CNG vykazuje ještě o pár gramů nižší emise CO2 než LPG. A o to se teď hraje v první řadě. Dácii ke splnění limitu asi bude stačit nový motor na LPG v kombinaci se snížením cenového příplatku...u některých modelů už jen 10tis. Kdyby to nestačilo, budou IMHO prodávat LPG bez příplatku. Totéž o cenách platí pro alternativní pohony i jinde. Koncern také zlevnil nebo to brzy udělá. Teď mají přechodné období, kdy musí vychytat vhodný mix prodejů a příští rok už jedou na ostro. Platit pokuty za CO2 nechce nikdo.
Červen 9, 20205 r Borci není tu někdo z Brna, Břeclavi a okolí kdo umí přehodit rozvody na 1.4 63kw cggb? Začala mne téct vodní pumpa a můj servisak nemá čas pac je nemocen. Kdyby to někdo uměl a měl na to přípravky a čas, dejte vědět. Nebo jestli víte o nějaké solidní dílně v okolí viz výše dejte vědět
Červenec 24, 20205 r Tak mám vyměněno, rozvodova sada s pumpou plus klinak 2700, práce 1100, plus nové šrouby držáku motoru či čeho 500 a nový,, fridex, 400.. Stará pumpa ko, ke konci už tekla 0.5 litru vody na 10 km.. Tak jsem koupil jinou značku a uvidíme. Upraveno Červenec 24, 20205 r od JirkaBrno
Červenec 25, 20205 r Při kolika km ty začala téct ta pumpa.Ja jsem musel ještě v záruce ji nechat vyměnit auto mělo pouhých něco přes 50 tisíc km. Jinak cena dobrá za výměnu rozvodů.
Červenec 25, 20205 r Necelých 90000km. Originál sada od contitechu. Čekal jsem od toho víc. Teď jsem koupil skf, za 2400 sadu.. Jen info, ta samá sada i auto Kelly 4800..
Červenec 26, 20205 r Já jsem na své druhé auto kupoval sadu INA a taky jsem měl stejnou cenu přesně na korunu si to už nepamatuji.
Červenec 27, 20205 r ty auta už fakt nic nevydrží ... na jedničkové jsem ani netušil, že tam nějaká vodní pumpa je , 400t km a furt origo
Červenec 28, 20205 r Originál sada z fabriky držela normálně a myslím si, že nebýt výměny rozvodu, drží dodnes. Bohužel, jakou prodává kvalitu výrobce dílů nikdo neví.. Contitech pumpy nedělá, takže těžko říct co v té sadě bylo. Teď sem zkusil skf, který pumpy dělá, tak uvidíme.
Červenec 30, 20205 r Malto ty starý Bulhare? Letos Bulharsko asi nebude co? Ja byl s dcerkou aspon na dva dny v Lignanu a je tam 80% Italu par Dánu, Němcu a Rakušáku. I Čechy jsme zaslechli. Spali jsme ve **** hotelu a cena na noc se snidani 75€ pro dva i s bazenem a plažovým servisem. Slunečník a 2 lehátka. Byli jsme tam pred 10 dny a kdyby nebyla corona tak by to stalo tak 200€ na noc. Mají to taky težké.
Říjen 1, 20204 r Vím, že to je malá šance, ale je tu někdo, kdo dokáže zjistit podle SPZ nebo vin majitele vozidla? Pokud ano prosím sz nebo sem, potrebuju zjistit majitele jednoho veteránka.. Dík
Leden 5, 20214 r Je ještě LPG vůbec zajímavá alternativa nebo pomalu umírá ? Je pravdou , že ti co jezdíme na LPG tak není pomalu ,co přestavovat z nových popř novějších aut.Vidiím ,že u mě Romík zůstane na dožití do konce svého života ( to bude ještě dlouho). Ale pořízení nového auta ,co vybrat bude rok od roku horší,vše budou svazovat Euro normy a hnát cenu pomalu víš a víš. Teď jsem doporučil jednomu ,co vybrat jestli ojeté tak kolem 200 tisíc ceny auta ať si raději koupi nového Dustra v LPG .Sice stál o trochu víc ,ale za chvíli nekoupíte docela jednoduchý motor obyčejnou atmosféru sice dopovanou turbem. Jel jsem s tím docela pěkné překvapení velmi slušný motor i auto.
Leden 5, 20214 r Taky jsem s tím jel. Je to jako jezdit v dnešním provozu se Š120. Chybí tomu tak 20kW, aby to bylo aspoň trochu použitelné. Jinak LPG je bezkonkurenčně nejekonomičtější palivo. A myslím si, že má naopak skvělé vyhlídky. Viz. Renault, který nabízí LPG přímo z výroby, protože má nižší emise než benzín to je plus pro výrobce. Palivo je za pusu, to je zase plus pro zákazníka. Win-win. Na rozdíl od CNG, které je drahé na zástavbu a nic extra na provozních nákladech. Aut na LPG uvidíme v příštích letech více než méně...
Leden 5, 20214 r Já bych si tak nefandil, unie tedy i u nás se bude více a více tlačit na prosazení elektroaut, a to jde pouze jedinou cestou a to zvyšování daní anebo jiných poplatků na spalovací motory. Včera jsem četl o zvýšení ceny benzinu od Nového roku v Německu, prakticky ze dne na den o 5 Kč na litr, i když se slibovalo, že to bude max o 2 až 3 koruny. Vybrané peníze jdou na dotace elektroaut. https://www.autoforum.cz/zajimavosti/ceny-benzinu-a-nafty-v-nemecku-skokove-stouply-ceske-pumpy-v-pohranici-cekaji-zne/ V Evropě je veliký nárůst prodeje ojetin a naopak, nová auta jdou dolů, to povede k tomu, že se na ně uvalí zase nějaké poplatky. Trend je jasný. Co bude za tři, čtyři roky si vůbec netroufám předpovídat. Obávám se, že ani LPG neunikne klepnutí přes prsty. Upraveno Leden 5, 20214 r od Sudetak
Leden 5, 20214 r To máš sice pravdu ,že je to na provoz nejlepší,ale vyhlídky nevidím nějak růžově. Byl jsem u prodeje auta ptal jsem se hlavně na servis auta na LPG a na mé dotazy nikdo pořádně neuměl odpovědět, v Renaultu budou pouze vyměňovači dílů, takové seřízení po zajetí auta nic není potřeba ,třeba po výměně vzduchové filtru popř problémů s autem. Znám to ,jak dělala Škoda Octavii na LPG od mechaniků.To auto pořádně nikdo neviděl na dílně a neuměl servisovat jak třeba nezávislý plynař. Podle mě to poslední záchvěv LPG. Chtěl jsem nové auto velikosti Ve Caddy apod. a nikdo nevyrábí auto už vhodné na přestavbu LPG. A CNG jsem nechtěl měl bych to min 20 km na tankovani a z ruky.
Leden 5, 20214 r Jasně, elektro se bude tlačit horem spodem. Ale ze spalovacích motorů na právě nejlepší vyhlídky LPG. Je levné na zástavbu, levné jako komodita( v podstatě odpad), ušetří CO2 emise, je mimo zájem politiků, protože tvoří zlomek trhu... Dobrá konstelace.
Leden 5, 20214 r Ty věříš na logiku, ale ta teď v unii absolutně chybí, koncern prostřednictvím unie prosazuje své "elektro" zájmy a jelikož vsadil na jednu kartu a jde mu o krk, udělá vše aby přežil. Bude to tedy opravdu zajímavé ... P.S. já už mám v garáži pro jistotu zásuvku 3x32A, jistič můžu změnit dle potřeby :-) Upraveno Leden 5, 20214 r od Sudetak
Leden 6, 20214 r Po přemýšlení ,co dál kdyby Caddyna nebyla úplné holátko s nejslabším motorem bez výbavy, limitovala mě hlavně bez klimatizace zbytek by mi až tak nevadil tak bych si ji nechal. Dokkera jsem měl v hledáčku ,ale nesplňuje moje očekávání,přestavovat 1,6 od Nissanu to není zas tak výhra. A cena na km min 1,3 Kč s Caddy. Po dlouhém rozhodování jsem šel do nového auta , protože za pár let možná už za 1-2roky nebude z čeho vybírat a bude v autech různých eko nesmyslů apod. A taky jsem se rozhodl ,že už nechci řadit takže automat. Ono mít 6 rychlostní manuál není taky žádná výhra v 90km 5 moc na 6 málo otáček a člověk se úřadí. Tak to hlídá automat optimální otáčky nepodtáčí motor a hlavně nemá spojku s dvouhmotou,co se může pokazit. Bohužel pro mě je LPG u jednoho auta již minulostí akorát Romík u mě zůstane na dožití.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.