Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Se CNG za 80 Kč kilo je lepší nic nepsat 

LPG ještě pořád jde, teď má auto ale týdenní pauzu a čeká na náš návrat z dovolené 

Cng bylo minulý týden na benzine kolem 50 korun

Dnes dali na robinu lpg 17.90.molka má víkendy 17.20,za mě dobrý. 

Motor má ve fabii po výměně 13000km a zatím jezdí vcelku odstojne.. 

Já mám v okolí CNG jenom Bonnet, ti mají za 80 Kč kg. Druhý auto na LPG už dojezdilo, vybralo si nejhorší dobu.

Do jezdilo, jakože neprošlo STK, nebo?... 

Tak nějak. Už přesluhovalo, nebýt superdrahýho benzínu a CNG, tak už by bývalo bylo ve šrotu. Takto jsme s tím ještě jezdili, ale před 14 dny přestalo LPG fungovat a dát do toho korunu už se nevyplatí. No máme ještě jedno auto, který by šlo předělat na LPG, tak o tom hodně uvažuju. Při těch cenách by se zaplatila přestavba rychle a s Meganem II se ještě dá jezdit normálně, slušný auto.

Záleží kolik najedes, 17.90 oproti 42je rozdíl... O víkendu jde mall - 1kc,takze lpg je za 17.20 v Brně... 

• 3 měsíce později...

Neřešil jste někdo hučení od zadních kol na krátké fabii rok 2008? 

Hučí nám od zadních kol, auto bylo na zvedáku a zadní právě kolo se točí o poznání hůře než zadní levé, tzn, že prave udělá při roztočeni o několik otáček méně, než levé.. Mohlo by to být ložisko? Nevím no.. Co jiného.. 

Ok dík, nechám to proverit

Ložisko vyměněno, zadní levé, jen mě začíná trošku s..at politika opraven, kdy mají nastrelene ceny dílů a sami mají marzi 100% na dílu, příště si koupím díl sám a nechám vyměnit, tohle podporovat nebudu.. Myslím, že mě vyšlo to ložisko dráž, než by byl originál ve skodovce.jeste když mě to dělá kámoš... Naposled.

Ale účel splněn, v autě je teď libezny ticho. 

no je potřeba mít ale mechoše/dílnu, která to akceptuje. Řešil jsem toto při mé výměně chladiče klimy. Když jsem si jí chtěl sehnat sám (za třetinovou až poloviční cenu než mi nabízel servis), tak mi bylo odpovězeno, že ano, ale ať počítám se zvýšenou hodinovou sazbou servisu, tedy 1000 Kč/hod. Rozsahem hodin práce by ten cenový rozdíl na dílu hravě dohnali. Takže jsem to nechal opravit u jiného mechoše, co s tím neměl problém.

V 25. 11. 2022 na 12:03, JirkaBrno napsal:

Ložisko vyměněno, zadní levé, jen mě začíná trošku s..at politika opraven, kdy mají nastrelene ceny dílů a sami mají marzi 100% na dílu, příště si koupím díl sám a nechám vyměnit, tohle podporovat nebudu.. Myslím, že mě vyšlo to ložisko dráž, než by byl originál ve skodovce.jeste když mě to dělá kámoš... Naposled.

Ale účel splněn, v autě je teď libezny ticho. 

Jenom tak pro zajímavost jestli to není tajné , kolik tě přišlo to ložisko, cena dílů se pohybuje od 500 kč u těch nejlevnějších  až po klidně 1300 u originálu. 

Výměna je max 1h práce na účtování.

• 5 měsíců později...
  • Autor

ahoj plynari, 

zase sa trapim so Skodovkou...no zdedil som po otcovi F II, ale posunul som ju synovi, 

lebo ja uz jazdim Toyotu. Fabča je prerobena na plyn a trapila nas zadna bubnova brzda.

• 1 rok později...

I když je to tady už mrtvé, tak pro zajímavost doporučuji toto video kam se nám LPG přestavby posunuly.

• 2 měsíce později...

Na tom videu mě stve,že mu Vaculík furt skáče do řeči a nenechá ho domluvit větu.. zajímala by mě třeba spotřeba plynu vs benzínu. Pokud dnes i motor v pohodě jezdí za 6 l benzínu a mnohdy i min,je to podle mě zbytečný přestavovat auto za 60 tisíc  na LPG.

Další věc je cena LPG,která dnes leze k 18 korunám,ba je momentálné za 33.5

Kamarád má na Hyundai i30 1.0tgi spotřebu na dálnici 5.8..

Když už sem se sem po dluuuuhe době přihlásil,máte někdo zkušenosti s přípravky do oleje pro snížení spotřeby oleje?např toto ?

Screenshot_2024-12-01-12-58-17-146_com.android.chrome.jpg

• 2 týdny později...

Tak jsem to koupil a nalil do há té pecka tak uvidíme jestli to bude mit nějaký efektos

Sem už nikdo nechodí ?))

• 6 měsíců později...

Ahoj. Nikdo už tu dlouho nic nenapsal. Zkusím se zeptat třeba Malty, nebo Jirky, Jestli stále ještě jezdí s Lpg? já už jsem dojezdil. V roce 2023 jsem si koupil Octavii 4 2,0 TDI A na spotřebu nemůžu nadávat příklad teď jsme byli v Chorvatsku, tempomat na 133 výsledná spotřeba 4,3 l nafty když to vezmu třeba s dvojkovou Oktávkou co jsme měli kdysi jsem jezdil za zhruba 9 l plynu + nějaký benzín , Tak jde vidět že doba postoupila. Druhé auto momentálně máme od Dubna Škoda Koroq 4x4 2,0 tdi. Toto auto bych si normálně asi nekoupil, ale výběr byl zužený. Potřebujem jedno auto 4 krát 4 a ze Škodovky je to to nejlevnější varianta. Bohužel Karoq mi připadá od roku co vyšel tuším 2017 stále podobný s malým faceliftem   Třeba nový Kodiak je teď úplně jiný bohužel i za jiné peníze. Na to že Karok je nejlevnější Škodovka 4 krát 4 a stojí ceníkových 850 000 je to celkem dost. Velikost nic moc  připadá mi to trošku větší Fabie 4 spotřeba momentálně na dálky zhruba 6,2 diesel. Ta vyšší karoserie udělá oproti Oktávce celkem rozdíl. Jak jste na tom vy v čem teď jezdíte? A proč jste se rozhodli zrovna pro to či ono auto?

zdarec, jj zatím stále brázdím všemožné končiny s LPG, v autoparku máme stále Rooma a Fábii III s MPIčkovým motorem. Motor byl jasný, kvůli LPG, combi varianta taktéž u mě jasná, ovšem bůhví, jak to bude s nástupcem ...

To mě těší že jsi stále věrný LPG. Kolik už máš najeté na Fabii a kolik na Romstru? Myslím tím čistě na LPG?

na Roomovi je něco přes 220t km na LPG (celkově 270t), Fábka už má najeto 318500 km, takže cca 317t na LPG

To je fajn že to jede jak si přeješ. Přeju ti hodně šťastných kilometrů dále na LPG

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.