Publikováno Prosinec 24, 200717 r Letos budeme mít na štědrovečerním stole toto, viz. foto. Kapr u nás nefrčí, takže každej rok něco jinýho, nebo alespoň místo kapra candát nebo štika. No letos jsme se uchýlili drobet k francouszké kuchyni(natrefil jsem na to v marketu). Právě se už asi 2 hodiny válejí v bílém víně ze Schwarzvaldu. Ke stehýnkům bude Merlot, víno s přívlastkem, výběr z hroznů.
Prosinec 24, 200717 r To mě poser,to bych do huby asi nedal Upraveno Prosinec 26, 200816 r od davon neni nutno citovak predchazejici prispevek!
Prosinec 24, 200717 r Autor To mě poser,to bych do huby asi nedal tak já je jedl poprvé někdy tak 10-15 let nazpět a byly moc dobrý. Není to že by se toho člověk nadlábnul, ale spíše chuťovka. Manželka je má taky ráda a Terce taky chutnají. Takže není co řešit. Jen tchán bude jíst buď mnou ulovenýho candáta nebo kachničku, protože žabáky do huby neveme. Neví o co přichází.
Prosinec 24, 200717 r Autor To mě poser,to bych do huby asi nedal fakt je to dobroučký a jemňoučký masíčko, odhoď předsudky a zkus to. Napoprvé uděláš nejlíp, když si to objednáš v restauraci. Já už doma dělal i šneky, ale to je šílená práce. Nasbírat, nechat je vysrat, pak povařit, odřezat nohy, pak zase vařit ve vývaru, a pak až teprve finální úprava. Moc hodin práce pro trošičku masíčka. Ale jsou to taky mňamky. Upraveno Prosinec 24, 200717 r od TomasB
Prosinec 24, 200717 r Tak to u nas bude klasika. Aperitiv slivovice, kapr a bramborovy salat a zapijet se bude dobrou plzni.
Prosinec 24, 200717 r Autor Tak to u nas bude klasika. Aperitiv slivovice, kapr a bramborovy salat a zapijet se bude dobrou plzni. a to zrovinka ty si je můžeš načapat v práci
Prosinec 24, 200717 r Letos budeme mít na štědrovečerním stole toto, viz. foto. Kapr u nás nefrčí, takže každej rok něco jinýho, nebo alespoň místo kapra candát nebo štika. No letos jsme se uchýlili drobet k francouszké kuchyni(natrefil jsem na to v marketu). Právě se už asi 2 hodiny válejí v bílém víně ze Schwarzvaldu. Ke stehýnkům bude Merlot, víno s přívlastkem, výběr z hroznů. To je hnus velebnosti Potvory z moře vytažený
Prosinec 24, 200717 r Autor tak, už mám v sobě lahvinku bílého(toho co jsem podléval žabičky) a už došla. Tož se musím jít kouknout co si dám dalšího Co si mám dát teď? 1.Chateau Pujots 2.Cabernet Moravia, kabinetní 3.Rulandské šedé, pozdní sběr výběr z hroznů Tuším, že si o svátkách vynahradím celý rok
Prosinec 24, 200717 r Autor To je hnus velebnostiPotvory z moře vytažený kdepak z moře, z rybníka Brčálníka
Prosinec 24, 200717 r fakt je to dobroučký a jemňoučký masíčko, odhoď předsudky a zkus to. Napoprvé uděláš nejlíp, když si to objednáš v restauraci. Já už doma dělal i šneky, ale to je šílená práce. Nasbírat, nechat je vysrat, pak povařit, odřezat nohy, pak zase vařit ve vývaru, a pak až teprve finální úprava. Moc hodin práce pro trošičku masíčka.Ale jsou to taky mňamky. Neboj,nemám předsudky,zkusit se má všechno.Ale stejně se radši nacpu vepřovým řízkem,než abych se sral s obíráním stehýnek
Prosinec 24, 200717 r tak, už mám v sobě lahvinku bílého(toho co jsem podléval žabičky) a už došla. Tož se musím jít kouknout co si dám dalšího Co si mám dát teď? 1.Chateau Pujots 2.Cabernet Moravia, kabinetní 3.Rulandské šedé, pozdní sběr výběr z hroznů Tuším, že si o svátkách vynahradím celý rok Dej si krabicák z Lidla,stejně prd poznáš a službu ti udělá stejnou
Prosinec 24, 200717 r u nás klasika rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátkem, mezi tím popíjení Metaxi ******* a nakonec přijde vyhlazená Plzeň
Prosinec 24, 200717 r Autor Dej si krabicák z Lidla,stejně prd poznáš a službu ti udělá stejnou Tak krabicák jsem neměl už pěkně dlouho a myslím, že tuhle volbu už snad ani neochutnám
Prosinec 24, 200717 r Autor sem zapomněl na rybí polívku.Tu mám nejradši Snad jediný co mám z kapra rád je hlava. To jediný bych si snad dal. Povařenou s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Úplně nejlepší je vycucávat mozeček
Prosinec 24, 200717 r to já taky klasika ryba děti kuře já abych se dožral tak vepřový řízek a potom budu slavit narozeniny doufám že mi nebude špatně
Prosinec 24, 200717 r Autor to já taky klasika ryba děti kuře já abych se dožral tak vepřový řízek a potom budu slavit narozeniny doufám že mi nebude špatně tak gratuluju k narozkám. Koukám, že většina asi bude na klasice
Prosinec 24, 200717 r Autor jinak jste mně teda naladili na to pivečko, takže teď slopám pivsona To dneska bude táta vypadat Celej rok bez opičky, tak se to musí dohnat
Prosinec 24, 200717 r U nas taka klasika. Kapustova polievocka, salatik (vlastne urobeny), nejaka ta rybacinka. Dobre chladene pivecko. .... Potom trochu zavinsujeme po rodine. a znova to iste polievocka, salatik, rybacinka az do raaaana
Prosinec 24, 200717 r Autor u nás klasika rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátkem, mezi tím popíjení Metaxi ******* a nakonec přijde vyhlazená Plzeň z čeho ji děláte? Myslím jestli z vnitřností, jaký koření, smetana ano-ne, a tak?
Prosinec 24, 200717 r z čeho ji děláte? Myslím jestli z vnitřností, jaký koření, smetana ano-ne, a tak? vnitřnosti nedáváme, kdysi jsme to zkusili a jikry to nebylo ono, takže pouze z hlav kapříku cca 4-5 kousku, z nich se obere maso, jinak zelenina je petržel, mrkev, celer, bobkovej list, nové koření atd. udělá se vývar,jíška na másle, obere se maso a je to lahůdka, bez smetany..
Prosinec 24, 200717 r Kurna uz nic necpem musi mi trochu vytravit do vecere. Nech sa toho vojde viac HEHE už se cpete? Že je na foru klid a nikdo nikde?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.