Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Zdravím,

dodělal jsem si vyhřívané trysky ostřikovačů na svou F2 z roku 2014. Doplním předešlé komentáře a trochu podrobněji popíši, co to v mém případě obnášelo.
Předně pořídit vyhřívané trysky, ideálně i s protikusy svorkovnic (běžně se tento komplet nabízí například na sbazaru). Já je zde sehnal za cca 250kč vč. svorkovnic. A k tomu kabely, 4 piny 1,6x0,6 mm s těsněním a jedno očko na uzemění s dírou M6 a pro průměr drátů cca 1 mm2. A nějakou fičuru na napojení kabelů na stávající vedení (do vedení z pojistek).
Samotná dodělávka je jednoduchá - vymění se trysky a zadrátuje se to:
1) Sundat kryt pod stěrači.
2) Demontovat původní trysky, namontovat vyhřívané vč. svorkovnic.
3) Napojit kabeláž do svorkovnic, do každé svorkovnice má vést (alespoň v případě mé F2 z roku 2014, jiné MR jsem nestudoval): kabel 0.35 sw/vi (průřez 0,35 mm2, barva černo-fialová) a kabel 0.5 br (průřez 0,5 mm2, barva hnědá).
4) Oba kabely 0.5 br (uzemění) mají vést na ukostřovací spojení 10, já je dotáhl kolem celého motorového prostoru, nakrimpoval očko s dírou pro závit M6 a napojil na kostřící bod (viz poslední foto). Spojil jsem je až v očku, asi by to šlo řešit i spojením obou kabelů někde po cestě na průřez 1,0 mm2 a táhnout jeden kabel.
5) Kabely 0.35sw/vi je třeba protáhnout do interiéru a dotáhnout a napojit na vedení z pojistky SB9 (alespoň v případě mé F2 z roku 2014). Použil jsem průchod za airbagem spolujezdce, kde jsem už pár kablíků protahoval. Opět asi možno spojit do průřezu 0.5 mm2 a táhnout jako jeden vodič... Já táhnul séparé až do pojistky, kde jsem je napojil na kabel 0.5 sw/vi, který z ní vede.
6) Zase dát vše dokupy - kryt pod stěrači, stěrače... Nezapomenout stěrače dát do správné polohy určené ryskami na skle.

No a to je vše, práce ani ne na dopoledne, není potřeba nic kódovat, jak již zde bylo zmíněno, výhřev trysek funguje automaticky - když poklesne vnější teplota pod cca 10°C (alespoň tak je to uvedeno v návodu k použití), výhřev si začne odebírat potřebný proud a začne (trochu) topit do trysky, aby nebyla ledová. Vše funguje pochopitelně až po zapnutí zapalování, nicméně neustále - ne až po sepnutí ostřikovačů, jak zde bylo spekulováno - to by bylo už trochu pozdě...
Že je vše správně zapojeno a systém funguje, se dá v zimě snadno detekovat přiložením ruky na trysku - narozdíl od ledové kapoty nebo krytu pod stěrači je na omak trochu teplá...

IMG_0554.JPG

IMG_0555.JPG

IMG_0556.JPG

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.