Přejít na obsah

O kolik snížit O1 combi?

Urbo

Doporučené příspěvky

Tak jsem volal do HP a prej pružiny maj snížený buďto 20mm, nebo 60.. Tak a teď babo raď. Na předek si vezmu asi pružinu -20, takže se štelovacim tlumičem 0-40 to budu moc stočit do -60. Ale nevim co s tim zadkem. 20 dolu je málo a když dam - 60, tak to budu mít zase zadek níž než předek. kol100

Octavius84: Ty máš od nich pružinu - 45?? Za kolik ti to udělali? Jsem se blbec měl zeptat rovnou jich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protoze ted mam 225/45/17 a premyslim o necem jinem... Bud sem myslel 215/45/17 nebo prave 215/40/17...

215/40 je už dost nízká(to je opravdu spíš na fabii ;) ale jezdit natom samo jde ;)

teď dám právě 215/45 to už je na oktu lepší

jinak detailní foto na autě moc nemám :feve: , ale stejně to na mojih ráfkách bude víc napnutý než třeba na tvojich, takže to bude vypadat jinak ;)

Odkaz ke komentáři

2 Urbo, vem na predek i na zadek -60mm a neres to... Predek kdyztak dozenes tlumicem....

No spis to asi udelam tak, ze koupim vsechny tlumice a jen predni pruziny. Podle toho jak si to sedne a jak se mi to bude libit si spocitam o kolik dam zadek dolu a podle toho koupim (nebo necham udelat) pruzinu. Ja totiz zase jako vic jak o 60 predek dolu dat nemuzu, kvuli stavu okolnich silnic. tech 60 je max a chci mit rezervu, abych to mohl zvednout, kdyby mi to nekde drhlo, nebo tak.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

mam takovy dotaz,

vymenil som komplet ulozenie vcetne tlmicov kyb exell G (mal som najeto 100t) ale takmer nic sa nezmenilo bije to stale rovnako akurat ze male nerovnosti prestali byt citelne... ale akurat uz je nejaka priecna nerovnosti retarder kocky diery a po zime tankodromy je to na vybitie zubov. Bavil som sa s sebom a on tvrdi ze to moze byt pravdepodobnost v pruzinach kedze nemamju spravnu charakteristiku pruzenia :( ma stym niekto skusenosti? ak ano ake pruziny by ste odporucili?

Odkaz ke komentáři

aha dikes ,no jak vidim tak nakonec mi nezbyde nez koupit ten HP podvozek ale zas momentalne 13000kc nimu:/ takze pouze s pruzinami nejlepe dat klasiku -35 (to by melo byt jeste v pohode ne?)a niz radsi ne co...aspon zatim jen tech 35 na pruzinach nez budou chechtaky na celej podvozek.. bo to vypada jak traktor:-D for kláca: a prosim te kolik je uplny max . polozeni O1 1998 i s sport.podvozkem aby se teda jeste dalo jezdit:-D dikes

Editováno: , autor: tydyyt
Odkaz ke komentáři

Záleží jaký máš ET. Jestli ti ty kola lezou ven, tak ti můžou škrtat kola o poděhy a ani nemusíš bejt moc nízkej. Já mam teď sníženo asi cca o 6cm, na příčnejch prazích neškrtam a dá se s tim jezdit celkem normálně a to jezdim prahu a okolí. Bejt tebou koupim HP pružiny a pak až našetříš, můžeš dokoupit HP tlumiče. Ty pružiny stojej asi 1000,-/kus bez daně.

Odkaz ke komentáři

bejt tebou koupil bych si perka cca -40 nějakej weitec nebo eibacha(ten dělá taky nějakejch -45) a pak ktomu časem pořídit třeba ty HP tlumiče snima se dostaneš ještě níž a je po starostech ;)

jinak co vim tak se dá snížit na -110 vpoho :) já měl oktu asi na nějakjech -90 až -100 ;)

jde oto jak píše urbo jaký máš kola, ale vejde se tam poměrně dost ;)

Odkaz ke komentáři

Jo já mam péra HR a k tomu HP štelovací přední tlumiče a vcelku spokojenost i když by to mohlo bejt o trochu tvrdší. Taky jsem na to neměl najednou, takže jsem koupil pružiny a pak za pár měsíců ty tlumiče až jsemzase našetřil. Jediná nevýhoda je, že jestli ti to budou dělat někde v servisu, tak zaplatíš dvakrát práci. Ale jinak aspoň pojezdíš na těch pružinách a uvidíš, kde škrtáš a kde ne a ujasníš si jak to vlastně chceš. Jinak komfort jen s pružinama vs. pružiny i tlumiče je skoro stejnej, akorát, že když máš jen pružiny a přejedeš nějakou vlnu, tak to víc propruží a můžeš si škrtnout přednim nárazníkem, nebo tim kolem v podběhu.

Odkaz ke komentáři

Hodim ti sem foto. Sériovej podvozek tu vyfocenej je a tohle je s pružinama HR -35/-35. Zadek si sednul víc než předek, to se stává docela často :(

To v garáži je potom fotka i s těma tlumičema. Neni to tam tolik vidět, ale aspoň pro představu. Nějak velkej rozdíl to na oko neni, ale jezdí se s tim líp. Kdyžtak v mym tématu "Urbo - Modrá O1 Combi" je těch fotek víc a je tu i hodně lidí, co to maj udělaný líp než já.

post-9528-1238151306_thumb.jpg

post-9528-1238151397_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No hele teď mam kola s ET 40 a když dam 2cm podložku, tak mi to leze cca o 1cm ven, takže když dáš kola s ET 30, tak by to mělo bejt ok, ale většinou se na oktávky dává ET 35 nebo 38. Jinak kdybys chtěl pružiny, tak asi budu prodávat ty moje HR -35/-35. Jsou na TDi a nemam je ještě ani rok. On si ten zadek sedne vždycky trochu víc, bohužel. To bys musel koupit spíš -50/-35.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...