Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

jeden z kolegov navrhol, aby sme pridali do zoznamu clenov a ich motorizacii aj priemernu spotrebu.

neviem ci vam to staci, alebo tam chcete len LPG, alebo aj benzin.

alebo tam praskneme aj nejaky prepocet, kolko korun vas stoji kilometer jazdy.

tak sa ozvite, pridam vam to sem : http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35759

je to nepovinne.

:p

jeden z kolegov navrhol, aby sme pridali do zoznamu clenov a ich motorizacii aj priemernu spotrebu.

neviem ci vam to staci, alebo tam chcete len LPG, alebo aj benzin.

alebo tam praskneme aj nejaky prepocet, kolko korun vas stoji kilometer jazdy.

tak sa ozvite, pridam vam to sem : http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35759

je to nepovinne.

:p

colins, ma vyznam špekulovať na sekvenč. LPG koli spotrebe? aky je rozdiel v spotrebe. Mam podtlak Lovato FI 1,4.

Takže Colinsi, je na tobě abys forum o spotřebě dotáhl do konce tak, aby tu každý zveřejnil minimálně jakou má motorizaci, jaké zařízení, kolik je na něm najeto km, kdy montováno,co splňuje moror (Euro 2, 3, 4), aby byly zjištěny objektivní výsledky, např. Fabia 1.4 (Euro 4) s podtlakem na tom bude jinak než se vstřikováním, i když tam nemá podtlak vůbec co dělat, ale jsou takové vozy. Pokud toto nebude, radši to zamkni a zruš to, jinak to nebude mít smysl, navíc jsem přesnědčen o tom, že si nikdo nebude přece pomlouvat svou "milenku", že mu žere víc jak sousedovi, jsme přece češi..... Já jezdím na plyn od r. 1995,vystřídal jsem 3 auta a opravdu nedokážu přesně udělat spotřebu,když vezmu tlak plynu, teplota, tlak čerpadel na čerpačkách, poloha stanic(na rovinu, z kopce, do kopce), multiventily(plní +- až 3 litry), směsi LPG(letní, zimní, celoroční !), je to tak obsáhlé a odborné téma, ale jsem optimista, i já se celý život učím, budu jen rád když to tu zdárně povedeš.

jen to rozjeď colinsi, sice mám zatím najeto míň km, ale vedu si statistiku všech možných

hodnot kolem auta a tak mohu všechny data k lpg provozu dodat

sice jak říká karel, vždy to bude zkresleno okolnostmi, ale od toho je statistika, pokuď

se připojí dost lidí, vypovídací hodnotu to mít bude

ať žije aritmetický průměr, nebo raději vážený? lol

Takže moje spotřeba:

7,42 l/100km

průměr od 19.9.2007 (montáž LPG) do 4.1.2008

za tu dobu najeto asi 7000km (nemám klimu)

Montoval mi to Karel.lpg

PS.: dost to honim

post-2988-1199644037_thumb.jpg

Upraveno od MichalJ

ja vam tie priemeri asi poseriem ale asi mam najviac najazdene. mam 1,4 44kw comfort. kupoval som ju 24,3,2004 to jest mam ju skoro 3 roky k dnesnemu dnu som JA na nej spravil 239000 km. ano dvestotridsatdevattisic. kupil som ju koli plynu a je tam lovato ale ni sekvencne ani neviem ake. denne na nej jazdim od 300 do 400km a tankujem vzdy do plnej co je vecsinou 28 az 32 litrov. takze zerie celkom dost ale furt a to ma tesi je to menej ako benzin. mam tam 45 litrovu nadrz miesto rezervy. za tie tri roky som tam raz dal vymenit membranu ze sa to musi. a raz som si vymienal sitko a boli tam ako strieborne piliny. ale kedze mam v aute aj pal. pocitac a uz som asi 2 krat isiel na benzin tak viem ze na benzin ukazuje dennu spotrebu priemer 7,2 a na plyn 6,2 az 6,4 ale hlavne ked jazdim na plyn tak je to asi za 600 a na benzin asi za 850 ale zalezi od ceny phm. ale furt je to menej a preto ma to tesi ze to mam. asi na jar budem kupovat druhe auto a je iste ze jedine plyn alebo nafta urcite nie benzin.

• Autor
Takže moje spotřeba:

7,42 l/100km

průměr od 19.9.2007 (montáž LPG) do 4.1.2008

za tu dobu najeto asi 7000km (nemám klimu)

Montoval mi to Karel.lpg

PS.: dost to honim

MichalJ : ten soft na spotrebu je len pre Windows Mobile PocketPC, vsak ? na PC nieco podobne nepoznas ?

Bohužel je to jen pro PDA. Ale na PC by to šlo udělat v EXcelu (docela snadno).

Na PDA je to bezva.

Tak tady je vytvořenej soubor do Excelu pro počítání průměrný spotřeby. Snad se bude někomu hodit.

Link:http://uploaded.to/?id=2ltz8o (80kB)

Nový upload s opravenou chybkou.

post-2988-1199708956_thumb.jpg

Upraveno od MichalJ

• Autor

MichalJ : to vobec nejazdis na benzin ?

mne sa obcas stane, ze plyn sa minie a na benal urobim 15-20 km,

(nez sa naskytne pumpa, alebo nez nabehne vyplata na ucet).

20 km by mi uz celkom dobre "vylepsilo" spotrebu, nie ?

Chválím dobrý nápad Colins :palec2:

Sice je pravdou, jak píše karel.lpg, že je to trochu hra s nepřesnými čísly a hlavně každý z nás má jistě jiný styl jízdy a jezdí i jiné trasy, ale kupříkladu já jezdím víceméně pořád jedny a ty stejné cesty a každý decilitr paliva (jedno jakého) si už od fungl nového auta poctivě zapisuji do excelovského souboru vč. spousty dalších údajů, takže s přihlédnutím ke kouzlu aritmetického průměru si myslím, že už to nějakou nezanedbatelnou vypovídací schopnost má... :) Rozhodně tedy nestřílím nikterak od boku ani si nic nepřikrášluji ;)

Takže tady něco o mé spotřebě:

Fabia 1,2 12V 47 kW, hatchback, MR 05

lpg od fungl nového auta (montáž proběhla při stavu tachometru 60 km ;) )

sekvenční vstřik Tartarini, nádrž toroid místo rezervy

jezdím převážně městský a příměstský provoz, většinou prázdné auto v obsazení 1-2 osoby, 1-2x ročně Fabijce trošku proženu faldy na dovolenou do Chorvatska, celkový poměr všech cest během roku vychází cca na 5% dálnice, 45% město, 50% mimo město (tj. státní silnice, okresky, cesty mezi vesnicemi...)

snažím se o hospodárnou jízdu, kde to jde, brzdím motorem, řadím nejčastěji kolem 3t otáček, jen v záběhu a občas na dálnici ji protáhnu krapet víc ;)

A teď hodnoty spotřeby:

r. 2005, pořízení+montáž lpg červen/červenec

do konce roku najeto na lpg 11 641 km s prům. spotřebou 7,4l lpg + 0,8l benzínu / 100 km

(teplota přepnutí na lpg nastavena na 70°C)

r. 2006

najeto na lpg 22 247 km s prům. spotřebou 6,64l lpg + 0,5l benzínu / 100 km

(teplota přepnutí na lpg nastavena na 50°C)

r. 2007

najeto na lpg 23 436 km s prům.spotřebou 6,87l lpg + 0,66l benzinu / 100 km

(teplota přepnutí na lpg nastavena na 50°C)

Nyní mám stav tachometru 60t km, za celou dobu, co auto mám,tedy za 2,5 roku, jsem najel asi 2600km na benzín... lol Co víc dodat?

Snad jen, že z té své statistiky usuzuji, že bylo vidět, že si auto bralo trošku víc v záběhu, což je logické, v letech 2006 a 2007 spotřeba benzinu lehce klesla, dle mého vlivem snížení teploty přepnutí na lpg ze 70°C na 50°C...

Lehké navýšení spotřeby benzínu i lpg v roce 2007 oproti roku 2006 je dle mého jednak v toleranci a druhak bylo způsobeno faktem, že jsem se víc pohyboval po dálnici (2.dovolená u moře oproti roku 2006, kdy byla jen jedna = navýšení spotřeby lpg) a navýšení spotřeby benzinu v roce 2007 oproti roku 2006 spatřuji v tuhých mrazech v lednu 2007, kdy jsem musel auto prohřívat na benzín podstatně déle než bylo obvyklé, neboť při přepnutí při 50°C docházelo ke škubání a rozsvěcení checku motoru. eliminace tohoto problému si holt vyžádala delší jízdu na benzín, dokud se auto pořádně nezahřálo, takže se mě to logicky v ročním průměru projevilo na zvýšení spotřeby benzinu..... Takže asi tak, nic víc, nic míň... :palec2:

Upraveno od Wassermann

Nahoře je opravený soubor na spotřebu.

Jinak na benzín jezdím jen po startu. Zatím se mi nestalo, že by plyn došel a já musel jet na benzín (vlastně jsem to na začátku zkoušel a musel jsem "celých" 5 km je na benál).

Většinou jezdín trasu Pe-Ji a Ji-Zn a tady jsou LPG pumpy každou chvilku.

Naposledy mě potěšila Shellka ve Znojmě - 15,70 Kč.

Jinak hodnoty LPG mám přesně, benzín neřeším.

Přepínací teplotu nevím (nastaveno při montáži, věděl by Karel.lpg)

Nádrž toroid místo rezervy.

Většina cest ve třech lidech, občas sám (ale o to víc to ženu :D ), bez klimy.

Montáž provedena po záruce v 45tkm.

Ostatní v podpisu

Upraveno od MichalJ

majstri obdivujem vase statistiky ale mne sa stym parat nechce. mne je to auto lahostajne mne staci ze ide. na parkovisku ho vzdy spoznam podla toho ze je najspinavsie a nikdy ma nenapadlo pocitat spotrebu. mne staci ze viem ze jeto lacnejsie ako benzin, a ono auto treba sem tam aj prehnat uz pre ten pocit z jazdy a potom su statistiky v prdeli. takze nic nepocitam a som rad ze som zivy a zdravy.

Nemohl by jsi mi tu tabulku poslat ať ji nemusím vytvářet.Dobrý nápad. :palec2:

Nahoře je opravený soubor na spotřebu.

Jinak na benzín jezdím jen po startu. Zatím se mi nestalo, že by plyn došel a já musel jet na benzín (vlastně jsem to na začátku zkoušel a musel jsem "celých" 5 km je na benál).

Většinou jezdín trasu Pe-Ji a Ji-Zn a tady jsou LPG pumpy každou chvilku.

Naposledy mě potěšila Shellka ve Znojmě - 15,70 Kč.

Jinak hodnoty LPG mám přesně, benzín neřeším.

Přepínací teplotu nevím (nastaveno při montáži, věděl by Karel.lpg)

Nádrž toroid místo rezervy.

Většina cest ve třech lidech, občas sám (ale o to víc to ženu :D ), bez klimy.

Montáž provedena po záruce v 45tkm.

Ostatní v podpisu

Je to pěkná tabulka a děkuji za ni,snad jen námět??Dokomponovat no ní ještě cenu za tankování a tudíž i cenu za kilometr a také spotřebu benzínu,i když vím,že je hodně špatně měřitelná.Já ji počítám tak,že beru za 200kč a pak při rožetí rezervy beru zas za 200kč.Vím,že je to pouze orientační,ale pro obecný přehled.

Jinak spotřeba plynu je sice jasně spočitatelná,ale jak se zde dobře uvádí,zaleží na délce vzdáleností a také na spínací teplotě benzím plyn.Já třeba přes léto 20°C.

Moc děkuji za tabulku!

Takže moje čislá:

octavia 1.8 AGN 92kW + klima

sekvenční systém Landirenzo OMEGAS + toroid 70l

montáž 29.08.07, na LPG najeto zatím 4164 km

pr. spotřeba 10,55 l/100km LPG + 0,7 l/100 km BA95

spotřeba je vysoká, ale poměrově k benzinu sedí (pr. spotřeba BA95 před montáží 9,62 l)

je to dáno charakterem mých cest, 70% krátké trasy po městě, zbytek okresky, dálnice

předpokládám, že v průběhu letní sezony klesne pod 10l/100 jak byla těsně po montáži

pro kalkulaci zástavby - cenový rozdíl na km je nyní 1,01 Kč/km

nic dalšího mě nenapadá :scooter:

len pre zaujmavost : bol som sa vnoci odviest na trase TN-ZH-MY-TN bolo to 320km a zjedlo to 21 litrov plynu bolo to bez zastavok a rychlost vyletova asi 90 - 100. takze ked sa len tak nesuchces mestom a nepodradujes za kamionom tak je radost sa vozit. skoro zadarmo.

• 1 měsíc později...

Tak já mám 1,4 mpi a nyní spotřena lpg 7,5l.+ něco benzinu.

Tak já mám 1,4 mpi a nyní spotřena lpg 7,5l.+ něco benzinu.

Já mám taky průměr kolem 7,3 + kapku beneli :p

• 5 měsíců později...

Jsem dlouholety priznivce LPG cca 15 let, favorit najet 230 tis km, felicie najeto 460 tis km (spotreba 8l),

nyni fabii 1.2, namontovano ESGI, prumerna spotreba 6.6 LPG (pres leto).

• 2 týdny později...

Zdravím,musím se taky pochlubit.

Mám 1,6 75KW octáviu combi euro 4.

Namontován sistém Tartaríni a průměr 7,2l.

No není to ligáááááá :skoda::kol-147:

Maximální spokojenost.Zatím..............

vsetkym vam tymto gratulujem k uspesnej volbe paliva a naslednej radosti z vozenia sa autickom. :palec2:

Zdravím,musím se taky pochlubit.

Mám 1,6 75KW octáviu combi euro 4.

Namontován sistém Tartaríni a průměr 7,2l.

No není to ligáááááá :skoda::kol-147:

Maximální spokojenost.Zatím..............

Jinak tady jsou mé záznami.Spotřeba před nainstalování LPG a po nainstalování.

LPG_Spot_eba.bmp

post-13427-1219944506_thumb.jpg

Upraveno od pepééé

Jinak tady jsou mé záznami.Spotřeba před nainstalování LPG a po nainstalování.

Před LPG

post-13427-1219944426_thumb.jpg

• 4 týdny později...
;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.